Labdarúgás / Galériával

2022.01.12. 21:18

Újra bizonyíthatott a megyei válogatott bő kerete

Szerdán újra összegyűlt Kecskeméten a Bács-Kiskun megyei válogatottnak a január végén esedékes, megyei amatőr válogatottak tornájára készülő bő kerete. Kétszer harminc percet a megyei első osztályú Kecskeméti LC-vel, egyszer harminc percet pedig egymás közt játszottak a kerettagok.

Vincze Miklós

Fotó: Bús Csaba

Fotó: BUS CSABA

Az időjárás éppen nem volt kegyes a játékosokhoz, de minden más készen állt arra, hogy Vanó Sándor szövetségi edző, és segítője, Csehi Tamás újabb edzésen mérhesse föl, hogy milyen állapotban, milyen formában vannak azok a játékosok, akik a január 22-én, Gyulán esedékes torna végső keretébe bekerülni esélyesek. A játékvezetői bizottság ismét kiváló stábbal képviseltette magát, az NB III.-as keret ajtaján kopogtató Fehérvári Patrik vezette a mérkőzést, Baranyai Dávid és Biber Tamás voltak az asszisztensek, Csákó Patrik pedig arra vállalkozott, hogy – későbbi elemzés céljából – videóra vegye a teljes edzést. De nem csak Csákó Patrik kamerázott szorgalmasan.

Jelen volt ugyanis az egyik rivális, Pest megye válogatottjának a küldöttsége, és az ő három fős stábjuk sem bízott semmit a véletlenre, ők is felvették az eseményeket. 

– Nem is csoda, hiszen a megyék csatája egyre inkább presztízskérdés a résztvevők számára

 – adott magyarázatot Kerpics Ferenc, a válogatott technikai vezetője. – Olyannyira, hogy Benkő Tamás, a Magyar Labdarúgó Szövetség Pest Megyei igazgatóságának az igazgatója még egy kis kimutatást, pontosabban egy összesítést is készített a torna előtt – alighanem a saját válogatottját inspirálandó –, amelyben az eddigi öt tornának az eredményeit összesíti. A regionális szint, azaz az országos döntőért vívott selejtező területi alapon szerveződik, vagyis a mi régiónkban mindig Bács-Kiskun, Békés, Csongrád–Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megye küzd meg egymással a továbbjutásért, ez teszi lehetővé egy ilyen összesítés elkészítését. Ez alapján az eddigi örökranglistán Bács-Kiskun megye a húsz mérkőzésen megszerzett 34 pontjával az első helyen áll, a második Csongrád-Csanád megye 29, a harmadik a Békés megyei amatőr válogatott 28, a negyedik Pest megye 27, az ötödik pedig Jász-Nagykun-Szolnok megye 17 ponttal. 

Egyre komolyabban veszi tehát minden résztvevő a tornát. Az előző két alkalommal Bács-Kiskun megye jutott az országos döntőbe, és a Vanó Sándor-Csehi Tamás vezette stáb azon dolgozik, hogy ez így is maradjon. A szerdai edzésen először kétszer harminc percet a megyei első osztályú Kecskeméti LC-vel játszott a csapat. Az első harminc percben az Oroszi – Rideg, Makó, Valkai, István – Szabó V. – Fekete, Dobosi, Dostyicza, Nemesvári – Káli tizenegy állt föl, a második harminc percben pedig a Lengyel – Márki, Knap, Lipták, Varga – Pintyi, Dunai – Torma, BAshiri – Simon, Kiss László összetételben játszott a keret. Jól tartotta magát a vendéglátó, azaz Nagy Lajos csapata, pedig náluk is bőven voltak hiányzók, akiket ifikkel pótoltak.

Olyannyira jól tartották magukat, hogy végig pariban voltak, és mindössze egy gól döntött a második játékrész végén a válogatott javára, Kiss László használta ki minden rutinját a hazaiak hálóőrének egy megingásánál és értékesített egy helyzetet. Akik az első kétszer félórában nem kaptak szerepet, azok az egymás közti játékban villoghattak. A gólok akkor sem potyogtak, az utolsó félórában is csak egy találat esett, egy bravúros Lengyel védést követően a kipattanó labdát Bashiri helyezte edzői szívet melengető higgadtsággal a jobb alsó sarokba. 

Persze ezúttal sem az eredmény volt a lényeg, ahogyan szombaton sem az lesz még, amikor az utolsó edzőmérkőzést vívja meg a keret a kecskeméti akadémistákkal, és amely után a szövetségi edző meghirdeti az utazó huszonkettes keretet.

A huszonegy éves Fekete Tamás a hartai csapatból került be első alkalommal a válogatottba, mégpedig a Hartából. A játékos fiatal kora ellenére jónéhány klubban megfordult már. – Dunaújvárosi vagyok, ennek megfelelően a focista pályafutásom is főleg Dunaújvároshoz köthető, de megfordultam már többek között a Honvéd, az UTE és a Gárdony csapatánál is – mondta el kérdésünkre a játékos. – Hartára Csehi Tamás hívására érkeztem az őszi idény előtt. Tamással korábbról jól ismertük egymást, tudta, hogy mire számíthat tőlem, én pedig örömmel fogadtam a hartai hívást, nem is bántam meg, hogy oda igazoltam. Az hogy most itt lehetek a Bács-Kiskun megyei válogatott keretben, egyrészt nagy öröm a számomra, ugyanakkor megtisztelő is, hiszen úgy érzem, ez annak a jele, hogy fél év alatt is sikerült bizonyítanom. Remélem, nem okozok majd csalódást. 

Arra a felvetésre, hogy vajon mennyire keserves dolog ennyire hidegben futballozni, nevetve mondta, hogy őt a hideg zavarja a legkevésbé. – Imádok focizni, engem az se zavarna, ha mínusz húsz fokban kellene a labdát kergetni. Az már inkább zavar, hogy a mai teljesítményemmel egyáltalán nem vagyok elégedett. Pedig szeretném meggyőzni a szakvezetőket arról, hogy ott a helyen az utazó keretben, hiszen bár sok játékost, akik az ősszel az ellenfelek csapataiban futballoztak, csak most ismertem meg, de az máris látszik, hogy jó szellemű, szimpatikus társaságról van szó, ahol mindenki segíti egymást, így biztos vagyok benne, hogy nagy élmény lenne velük közös célért küzdeni. 

Fekete Tamás jobb-, balszélsőként egyaránt bevethető, de föltalálja magát középpályás szerepkörben is. 

Vanó Sándor a második edzést követően elmondta, hogy mindenkinek a hozzáállásával elégedett, a legnagyobb csalódást az okozta neki, amikre tulajdonképpen számított is, nevezetesen hogy ezúttal is többen hiányoztak betegség, sérülés miatt, vagy amiatt, mert még karanténban vannak, de hát éppen ezért hívtak össze ilyen bő keretet, hogy minden eshetőségre felkészüljenek. 

– A játékosoktól azt kaptam, amit vártam, mármint ami az egyéni teljesítményeket illeti, a csapatrészekkel azonban már jóval elégedetlenebb vagyok. A védelmek jól  muzsikáltak, a támadójáték viszont akadozott mindegyik fölállásban, így ott komoly javulásra lesz még szükség – jelölte ki a feladatokat. – Ugyanakkor szeretném a köszönetemet kifejezni a Kecskeméti LC vezetőségének és játékosainak azért, hogy dacára annak, hogy még nem kezdték meg a felkészülésüket, hajlandóak voltak kiállni ellenünk erre a számunkra nagyon fontos mérkőzésre, sőt, nem is csak kiálltak, hanem vendégül is láttak bennünket - zárta szavait Vanó Sándor. Folytatás szombaton, délben, a lassan már a megyei válogatott hazai pályájának számító, Széktói-stadionbeli műfüves pályán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában