Labdarúgás

2022.01.21. 10:53

Szombaton két tornát is rendez az SC Hírös-Ép

Bő három héttel a minden tekintetben sikeresnek bizonyult, az U10-es korosztályok számára a 2021-es év zárásaként megrendezett 10. Bánhidi József emléktorna után szombaton újra gyermekeknek rendez viadalt az SC Hírös-Ép, és újra illusztris helyen, a Messzi István Sportcsarnokban.

Vincze Miklós

Forrás: SC HÍrös-Ép

És ha már tornát rendeznek, akkor már mindjárt kettőt, két különböző korosztály számára. Reggel 8 órakor indulnak meg az I. Hájer Sándor Emléktorna küzdelmei, ennek keretében – egy kivétellel – a 2013-as születésű U9-es korosztályok csapatai küzdenek meg az aranyéremért, kilenc egyesület tíz csapata nevezett erre a viadalra. Az A csoportban az SC Hírös-Ép U9-es kerete mellé a Ballószög, a Békéscsabai Labdarúgó Akadémia, az 1908 SZAC Budapest és a Grosics Akadémia gárdái kaptak besorolást, a B csoportban pedig az SC Hírös-Ép U8-as csapata mellett az UFC Kecskemét, a Szekszárdi UFC, a Kecskeméti LC és a Jászfényszaru VSE együttese küzd a minél jobb helyezésekért. A csoportmérkőzéseket követő körben kialakul a helyosztók mezőnye, 13 óra 25 perctől pedig megkezdődnek maguk a helyosztók. A döntőt 14 óra 40 percre tervezik, 15 órakor tartják meg az ünnepélyes díjátadót, amelyen a torna névadójának, Hájer Sándornak a családtagjai is jelen lesznek.

Hájer Sándor, akiről a tornát elnevezték, és aki egyébként a kecskeméti labdarúgó társadalom jól ismert és közkedvelt tagja volt, 2020 július 10-én hunyt el. Marozsi Gábor, az SC Hírös-Ép U10-es korosztályának az edzője, aki Hájer Sándornak kollégája és tanítványa is volt egyben, így emlékszik vissza szeretett mentorára. – Sanyi bácsi az egyesület szíve és lelke volt egyben, hozzá bármikor lehetett fordulni tanácsért gyerekeknek és edzőknek egyaránt. Igazi csapatösszetartó edző volt, hiszen minden korosztályát egy nagy családdá kovácsolta össze. Erre ékes példa, hogy a szezonok végén a saját hobbikertjében zárhatták az adott évet egy kisebb mulatsággal a játékosai és azoknak hozzátartozói. Én edzőként mellette nőhettem fel az egyesületnél, ami nekem örök emlék marad, és a rengeteg tanácsot, amit tőle kaptam, mindmáig tudom kamatoztatni. Már fél év eltelt a halála óta, de nincs olyan hét, hogy ne emlegetnék a tetteit és a jópofa, humoros beszólásait a kollégákkal. Sok jó játékos került ki a kezei alól, az egyikük Terbe Botond, akit nagyon sokat emlegetett és akire talán a legbüszkébb volt, nem utolsósorban azért is, mert igen magas szintre jutott a labdarúgásban. Sanyi bácsi egy fantasztikus edző volt, de embernek ha lehet, talán még annál is fantasztikusabb volt. Az a legkevesebb, hogy megemlékezünk róla ezzel a tornával, bárcsak ne csak a szelleme lenne itt ezen a szombaton, hanem személyesen ő maga űzné, biztatná a kis csapatát – tekintett vissza Marozsi Gábor.

Az I. Hájer Sándor emléktorna díjkiosztóját követően rögvest megkezdődik a 24. SC Hírös-Ép Téli Kupa. A 16 órakor kezdődő viadal a nevezett mezőny létszámát tekintve kisebb ugyan a délelőtti programnál, a résztvevők tekintetében azonban ugyanolyan változatos és sokszínű, mint a napindító rendezvény. Ez a viadal a 2011-es születésűeké, hat U11-es csapat küzd meg egymással a végső győzelemért. Az A csoportban az SC Hírös-Ép, a Ballószög és a LUA Baja csapatai küzdenek a minél kedvezőbb helyezésért, a B csoportban pedig a Szekszárdi UFC, Kecskeméti LC és a Csólyospálos FSE verseng egymással. A helyosztók 18 órakor kezdődnek, az eredményhirdetést pedig 19 óra 20-kor tervezik a szervezők.

A Bánhidi József emléktornát nem csak az tette emlékezetessé, hogy csupa szoros és kiegyensúlyozott mérkőzést láthattak az érdeklődők, hanem az is, hogy minden csapatnak, érkezett az bárhonnan, voltak szurkolói. A most szombati tornán etekintetben sajnos nem ismétlődik a közelmúlt, ezúttal ugyanis a járványügyi helyzet miatt csak a viadalon résztvevő csapatok kísérői léphetnek be a Messzi István Sportcsarnokba, természetesen ők is védettségi igazolvány birtokában, maszkban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában