Labdarúgás / Galériával

2022.01.26. 16:22

Sérülések és betegségek is akadályozták a Tiszakécske felkészülését

Január 30-án, vasárnap a 21. fordulóval folytatódik a Merkantil Bank Liga NB II.-es labdarúgó bajnokság, amelyben a Tiszakécskei LC is szerepel. A csapata nincs könnyű helyzetben, mert a tabella utolsó helyét foglalja el, ráadásul betegségekkel és sérülésekkel is tarkított volt a felkészülési időszak.

Szentirmay Tamás

Fotó: Szentirmay Tamás

Mindössze négy hét állt rendelkezésre a klubnak ahhoz, hogy felkészülten várja a folytatást. Igaz előtte „házi feladatot” is kaptak a játékosok, de valljuk be a kevesebb mint egy hónap kevés ahhoz, hogy a játék minden elemét megfelelően tudják gyakorolni. Persze igaz ez a többi csapatokra is. A tiszakécskeiek január 3-án kezdték a felkészülést és két hét fokozott terhelés után egy hétre Bükre utaztak edzőtáborba. Összesen négy edzőmérkőzést terveztek a felkészülés alatt, de ebből mindössze csak egy valósult meg. A betegségek és a sérülések ugyanis közbeszóltak. Volt olyan időszak, amikor a keretnek csak a fele tudott edzeni, a többiek betegek vagy sérültek voltak. Bár az egyesület mindent megtett annak érdekében, hogy sikeres legyen a felkészülés, az említett okok miatt most nincs egyszerű helyzetben a klub. Gréczi Gábor és Oláh Máté beteg, ők még nem tudnak az edzéseken részt venni, Simon Márk, Pongrácz Viktor, Eke Uzoma és Kalmár Ferenc pedig még nem végez teljes értékű munkát. Talán a hétvégére már rendbe jönnek.

Visinka Ede vezetőedzőt kérdeztük arról, hogy ilyen hátráltató tényezőkkel hogyan értékeli a felkészülést. 

– Sajnos sok betegünk volt és egy-két sérültünk is ez alatt az időszak alatt. Szerencsére vannak már visszatérők, akik az egész hetet végig tudják edzeni. Hat, hét olyan játékosunk van, akik az újoncokkal együtt végig tudták csinálni a felkészülést. Abban bízhatunk, hogy ők azért bevethetőek lesznek. A többieket úgy tudjuk szabályozni, hogy megosztják az időt. Mivel ilyenkor télen rövidebb a felkészülési időszak, mindenki kísérletezik. Meglátjuk majd, hogy ez kinél milyen hatást vált ki. 

Bizakodóak vagyunk, mert az elmúlt napokban már megfelelő létszámmal tudtunk edzeni. 

Munkahangulat van, és nagyon tetszik az, ahogyan akarnak a játékosok. Az edzőtábor szerintem jót tett mindenkinek. Az újoncokat elfogadták a fiúk, ez látszik is, és az is, hogy ők is beilleszkedtek a csapatba – hangsúlyozta Visinka Ede. 

Vasárnap idegenben a Nyíregyházi Spartacus FC ellen – akik jelenleg a kilencedik helyen állnak 27 ponttal – lép pályára a Tiszakécskei FC. Ezzel kapcsolatban Visinka Ede elmondta, hogy már meg van a fejében a kezdő csapat. Reményét fejezte ki, hogy sem a koronavírus, sem pedig sérülések nem fogja keresztül húzni a számítását. 

– Erős Nyíregyházára számítok, mert tudjuk, hogy ők hazai pályán nagyon jók.

 (Az őszi mérkőzésen 1–4 arányú vereséget szenvedett otthonában a Tiszakécske.) Most a téli időszakban ők is igazoltak új játékosokat, akikkel biztosan még erősebbek lettek. Alapból is jó csapatuk van, mivel a feljutás közelében lévő gárdáról beszélünk. Az tény és való, hogy nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, így nem lesz könnyű mérkőzés. Ettől függetlenül mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy jól játszunk és pontot, pontokat gyűjtsünk, mert arra nagy szükségünk van. A célunk továbbra is az, hogy a bajnokság végére ne legyünk kieső helyen, ezért dolgozunk minden nap. Én hiszek ebben, és úgy látom, hogy a játékosok is – tette hozzá Visinka Ede.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában