Kosárlabda

2022.01.07. 10:02

A bravúr nem sikerült, de férfiasan helytállt a Nagykőrös

A tabellán jelenleg a 4. helyen álló, a feljutásra esélyesek között számon tartott BKG Prima Akadémia vendége volt a Nagykőrösi Sólymok csütörtökön este. A hazai csapat igazolta a papírformát, de a nagykőrösieknek nincs szégyenkeznivalójuk, remekül helytálltak a fővárosban.

Vincze Miklós

Remekül helytálltak a Sólymok a fővárosban. Fotó: Molnár Miklós/ MKOSZ

Az első negyedben végig tartották a lépést a nagykőrösiek a hazaiakkal, csak a második etapban tudott kilenc pontos előnyre szert tenni a hazai gárda. A Sólymok azonban derekasan tartotta magát, a mérkőzés végére a kilencpontos félidei hazai előnyből egyet még le is faragtak. A csapatot ezúttal is elkísérték szurkolók, egybehangzó vélemények szerint egy kicsivel jobb távoli dobóteljesítménnyel (3/29 a tripla a nagykőrösi mutató) még több is lehetett volna ebben a meccsben a vendégek számára. Az ugyanakkor pozitívum, hogy végig nagy küzdelemre késztette a tavalyi bajnoki döntős BKG-t az otthonában. 

– Nagyon sok hibával játszottunk, de kit érdekel, ha a győzelem a miénk – értékelt a hazaiak mestere, dr. Nagy Ágoston. –  Nagyon fontos mérkőzés volt ez, hiszen az új év első hazai mérkőzése meghatározza a továbbiakat, különösen úgy, hogy vasárnap szintén fontos mérkőzést fogunk játszani Pécsen. Szerintem ez egy jó évindító volt. 

– Gratulálok a BKG csapatának – kezdte értékeléség Kovács Sándor, a nagykőrösiek vezetőedzője. – Számunkra továbbra is kemény diónak bizonyulnak. Kicsit tartottunk ettől a mérkőzéstől, mert nem volt zökkenőmentes a szünetünk. Ennek ellenére azt lehetett látni a csapaton, hogy voltak jó, biztató jelek a következő mérkőzésre tekintve. Nagyon sok gyermeteg hibát vétettünk, ezeket megpróbáljuk kijavítani. Kintről nagyon pontatlanul dobtunk, de igazából ez nem ért minket váratlanul. További sok sikert kívánok a BKG-nak és biztató jelekkel készülünk a hétvégi Baja elleni mérkőzésre.

BKG Príma Akadémia–Nagykőrösi Sólymok KE 85–77 (25–25, 21–12, 17–16, 22–24)

Budapest,. MTK Kosárlabda Csarnok, játékvezetők: Tóth Kálmán, dr. Magyari Tibor, Sentényi Barna.

BKG Príma: Nagy Botond 31. Nagy Benedek 13, Allen 8, Zsiklal 7, Buzás 2. Csere: Lakatos 4, Halász 10, Reizer 6, Szeleczki 4. Edző: Dr. Nagy Ágoston.

Sólymok: Timkó 18, Lakosa 15, Mester 13, Molnár 6, Fehér 4. Csere: Mácsai Károly 13, Molnár Bence 4, Rozs Máté 2, Kocsis Attila 2, Kakulya Sándor. Edző: Kovács Sándor.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában