Labdarúgás

2021.12.05. 17:02

Kecskeméti győzelmével megerősítette a harmadik helyét a Kunszentmikós

Elmaradt mérkőzést pótoltak vasárnap a megyei harmadosztályú bajnokság Északi csoportjában, a 9. helyen álló SC Hírös-Ép a 3. Miklósi GYFE csapatát fogadta. Végig becsülettel küzdöttek a felek, és bár a vendégek a mérkőzés első nyolcvan percében mind a helyzetek, mind a gólok tekintetében a hazaiak fölé kerekedtek, a végén nem sokon múlott, hogy egy pontot otthon tartson az SC Hírös-Ép II.

Vincze Miklós

Fotó: Vincze Miklós

A szomorkás, esős időben kezdődő találkozó elején némi meglepetésre a mindössze két cserével rendelkező hazai csapat dominált. Az 5. percben Pánczél István indított remek ütemben, Bálind Ferenc rajtolt rá a labdára, nem bírta azonban elgurítani a kapujából jókor kilépő Beszedics Tamás mellett. Az első negyedórában mintha jobban használta volna ki a csúszós talajt a hazai gárda. A vendégek először a 17. percben veszélyeztettek, Kévés Sándor lőtt 25 méterről. A 28. percben Kovács Zoltán indított a bal oldalon, a labda két hazai védőt is megtréfált, Oláh Béla lecsapott rá, a hazai kapust is kicselezte és az üres kapuba gurított, 0–1. Két percre rá Oláh emelt középről ki a szélre Balla Balázs elé, aki jobbról, 15 méterről lőtt, a labda elsuhant a hosszú sarok mellett. A 31. percben Damásdi Tibor kapott labdát a 16-os előterében, felnézett, és balról, jó húsz méterről a hosszú alsó sarokba lőtt, 0–2.

A 34. percben szépíthetett volna a hazai gárda, miután egy kézre pattanó labdát követően büntetőhöz jutottak. Lantos Henrik azonban a felső lécre lőtte a labdát. A 39. percben középről kiadták a vendégek Ballának a jobb szélre a labdát, ő beívelt, a berobbanó Kovács Zoltán pedig csukafejessel küldte a kapu jobb oldalába a játékszert, csapata pedig átmenetileg padlóra a hazai gárdát, 0–3. Egy percre rá ismét Balla kapott jó labdát a jobb oldalon, egy csel után tíz méterről nagy lövést adott le, de a két kapufa találkozási pontját találta el.

Valóban csak átmenetileg került padlóra a hazai gárda, rögtön a második félidő elején ugyanis Bálind adott le középről egy nagy lövést, Beszedics bravúrral tolta szögletre a pettyest. A szögletet követően újra Bálind lőtt, a bal alsó sarok mellett suhant el a labdája. A 49. percben csiki-csuki ziccert dolgozott ki a vendégcsapat, az akció végén Damásdi lőtt középről, az ötösről, de a kétségbeesetten vetődő hazai kapus, Horváth Mihály lábát találta el. Ezt követően enyhre fölényt alakított ki a hazai gárda, elsősorban lövésekkel operáltak. A 72. percben Czigler Bálint kapott a kapu előtt remek labdát, ám ziccerben a bal kapufa tövét találta el. Helyzetek garmadát dolgozta ki a mérkőzés ezen szakaszában a vendégcsapat, de mindegyiket kihagyták. A 80. percben Lantos adott le középről egy bombaerős lövést, Beszedics azonban hárítani tudott. Minden jel arra vallott, hogy ez a meccs eldőlt, ekkor azonban Homola József középről, húsz méterről a kapuba bombázott, 1–3.

Fotó: Vincze Miklós

Öt perc volt hátra, amikor Takács Dávid kapott a jobb oldalon egy remek labdát, betört a 16-oson belülre, és a kapus mellett a hálóba helyezett, 2–3. Egy pillanat alatt felizzott a hangulat eme fordulat miatt, a hazai gárda minden erejével igyekezett bepasszírozni az egyenlítő gólt. Ehhez a 90. percben állt legközelebb. Akkor szabadrúgást végezhettek el, Homola állt oda a labda mögé, lövése nyomán azonban a felső lécről a gólvonalra le, majd onnan kifelé pattant a labda. Egy játékostárs ismételt, az a kísérlet mellé suhant. Újabb gól már nem született, összességében megérdemelten nyert a Kunszentmiklós, aki magának tette izgalmassá a hajrát, miután bár korábban is több alkalommal eldönthette volna a mérkőzést, a helyzeteit nem használta ki, így a végén aztán csak centimétereken múlt, hogy a kecskeméti csapat nem szerzett pontot.

Sallai Zoltán, az SC Hírös-Ép játékos-edzője: – Az első félidőben nem voltam elégedett többeknek a hozzáállásával sem, így a szünetben tartottam egy kis fejmosást. Ez alighanem hatott, a második játékrészben sokkal megfelelőbb mentalitással játszottunk, a hajrá, amit kivágtunk, mindenképpen dicséri a társaság akarását. Az eredmény csalódást jelent, véleményem szerint a döntetlen igazságosabb eredmény lett volna, és néhány játékvezetői tévedés is közrejátszott abban, hogy nem sikerült megmentenünk az egyik pontot.

Lovász Sándor, a Kunszentmiklós edzője: – A célt, amit kitűztünk magunk elé erre a mérkőzésre, teljesítettük, csak az fájó, hogy egy olyan mérkőzést nehezítettünk meg saját magunknak, amelyen – az általunk kidolgozott százszázalékos ziccerek számát tekintve – gólkülönbséget lehetett volna javítani. Amíg a ziccerek nem mennek be, addig benne van, hogy hátul hibázunk, különösen, amikor kénytelenségből középpályást kell a védelem tengelyébe állítani. Annak örülök, hogy jól fejeztük be az idényt, nem szakadtunk el az első két helyezettől, most pihenünk egy jót, és tavasszal megújult erővel tesszük tovább a dolgunkat.

SC Hírös-Ép II.–Miklósi GYFE 2–3 (0–3)

Kecskemét, 50 néző, vezette: Tamaskó Csaba (Serfőző Balázs, Apró Ferenc)

SC Hírös-Ép II.: Horváth – Farkas, Pánczél, Priskin, Botos (Takács 54.), Lantos, Sallai (Ivaskó 65.), Torbavecz J., Homola, Bálind, Kecskés. Játékos-edző: Sallai Zoltán.

Miklósi GYFE: Beszedics – Kovács Z. (Szőke 62.), Hunti Á., Hunti S. (Megyesi 65.), Kévés, Balla, Inoka, Oláh (Boczek 67.), Daámsdi (Czigler 62.), Kelemen (Szántó 76.), Kovács T. Edző: Lovász Sándor

Gól: Homola 82., Takács 85., illetve Oláh 27., Damásdi 31., Kovács Z. 39.

Sárga lap: Kecskés 89., illetve Boczek 88. perc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában