Csaplár Hanna

2021.12.04. 15:35

Három sportágban is bizonyított a szabadszállási fiatal lány

Kisgyermekként kezdett sportolni, az aerobik után a fogathajtásban jeleskedett, a vízilabdával három éve jegyezte el magát a szabadszállási Csaplár Hanna. A Kecskeméti Sportiskola vízilabdacsapatának tagja idén elnyerte a 2020–21-es bajnoki év legjobbjainak járó Év Sportolója díjat.

Gulyás Sándor

A vízilabda az életem – fogalmazott Csaplár Hanna

Fotó: Gulyás Sándor

Csaplár Hannát szülei ötévesen vittél el élete első aerobikórájára, azóta a sport az élete fontos részévé vált.

– Első edzőm Janovics Zsuzsanna volt, akinek a mai napig nagyon sokat köszönhetek, rengeteg mindent tanított nemcsak a gyakorlatban, hanem mentálisan is. Sok évig hajtottuk álmainkat, de Zsuzsi néninek még nagyobb álma teljesült, hiszen kislánya született. Ezt követően új edzőt kaptunk Tege Réka személyében. Tőle sok mindent tanultam, de amit talán a legjobban kiemelnék, egy új stílusirányzat volt. Hála edzőimnek és a csapatomnak, rengeteg érmet hozhattam el egyéniben, duóban, trióban, négyesben és csapatban a regionális és az országos versenyekről. Sajnos, mint tudjuk, mindennek eljön egyszer a vége, ami nekem is elérkezett.

Pályafutásomat olyan díjjal fejezhettem be, amire örök életemben emlékezni fogok, hiszen én lettem az év aerobikosa

– mesélte a fiatal sportoló.

Csaplár Hanna nyolc évig aerobikozott és öt évig népi táncolt. A vízilabdával három éve ismerkedett meg.

– Igazából én úszni szerettem volna, de úgy alakult, hogy belecsöppentem egy vízilabdaedzésbe és ott ragadtam. Bár eleinte nem annyira szerettem. Egy tanárom, Szigeti Csaba bácsi – Kunszentmiklóson a Baksay Sándor Gimnázium pedagógusa – biztatására tovább folytattam. Kapus poszton játszom a KESI csapatában, edzőm Ádám Zsuzsanna. Két évvel ezelőtt országos bajnokok lettünk az alsóházban, a tavalyi év sajnos nem úgy sikerült, ahogy gondoltuk.

Nagyon jó csapat, idén meg kell húznunk a bajnokságot, mindenféleképpen benne szeretnénk lenni a legjobb négyben.

Erősek vagyunk, sok meglepetést tudunk okozni. Szabadidőm nem nagyon van, csak szombaton vagyok itthon. Minden nap edzés van, vasárnaponként meccsek, ezenfelül hetente kétszer-háromszor szárazföldi edzés. A sport rengeteg energiát igényel és sok elfoglaltsággal jár, de mivel nagyon szeretem, ezért sokszor észre sem veszem a fáradtságot – fogalmazott Csaplár Hanna.

A vízilabda az életem – fogalmazott Csaplár Hanna
Fotó: Gulyás Sándor

Kilencévesen már fogatot hajtott

A szabadszállási sportoló harmadik nagy szerelme a fogathajtás, amit édesapja szerettetett meg vele. Tudásáról már kilencévesen számot adott, 2015-ben harmadik lett a szabadszállási Rozsnyai Pál Fogathajtó Emlékversenyen. – Apukámmal szoktam gyakorolni, bár most már nincs sok időm rá sajnos. Számomra a legfontosabb eredményemet tavaly értem el. Kunszentmiklóson C kategóriában lovammal, Büszkével elhoztuk a második helyezést. Mindkét sportágat nagyon szeretem, de ha választanom kellene, a vízilabda mellett döntenék, hiszen mostanság szinte már csak ezzel foglalkozom – tette hozzá Csaplár Hanna.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában