Kosárlabda

2021.12.18. 20:09

Center nélkül egy félidőt bírt a Kecskemét Körmenden

A Tippmix férfi NB I. A csoport 12. fordulójában a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét az Egis Körmend vendége volt szombaton. A Kecskemét nem volt könnyű helyzetben, hiszen Kucsera Dániel, Fazekas Máté és Karahodzic Kemal sérülése miatt alaposan megcsappant a magas emberek száma, ezzel együtt egy félidőn át jól tartották magukat a vendégek.

Nyitray András

Ezúttal nem tudott csodát tenni a tartalékos KT

Forrás: Bús Csaba

Fotó: BUS CSABA

A Körmend otthon mindig kellemetlen ellenfél, de a KTE azt tette, amit ebben a helyzetben lehetett: ráállt a kinti dobásokra. Hiába talált be kintről rögtön Savic, a másik oldalon Jaramaz és Milutinovic azonnal jött a válaszokkal (5-7). A Körmend három amerikai légiósa, Gordon, White és Henry ezzel együtt nagyon élt, ennek köszönhetően a negyed közepére öt ponttal lépett el a Vas megyei alakulat (16-11). A negyed végéhez érve már hétre növelte az előnyét a hazai együttes, de ekkor megkezdődött Dramicanin remeklése, aki egymás után két hármast is elsüllyesztett (21-20). 

A végén főleg büntetőkből találtak már be a csapatok, végül White hármasának köszönhetően került előnybe a Körmend (26-23). 

A második negyedet körmendi henger indította Henry eredményes játékának hála, és kialakult egy stabil, 6-7 pontos hazai előny, amit aztán Ferencz triplája dagasztott tovább (40-30). Nem tört össze a KTE, a Dramicanin-Milutinovic páros keze nagyon sült, ketten együtt hét hárompontost szórtak be az első játékrészben, így végül feljött öt pontra a Kecskemét (53-48).

A második félidő nagy kérdése igazából az volt, tartható-e a jó dobóforma – 9/13-as triplamutatóval rendelkezett a KTE – mert egyébként érezhető volt, hogy a Körmend nagyon éles ezen az estén. A válasz sajnos a nem volt, mert bár eleinte tartotta a lépést a Kecskemét, elkezdett folyamatosan nőni megint a különbség, mely öt perc elteltével stabilan tíz fölé kúszott (67-56), sőt a végén már ennek a dupláját átlépte többször. A harmadik etap így döntő is lett, ekkor 14 pontot vert ellenfelére a Körmend (83-64). Az utolsó játékrész már csak formalitás volt, a derekasan küzdő, de hiányzói mellett

erejével is elfogyó Kecskemét végül fiataljait is bevetve kapott ki 105-78-ra.

Egis Körmend – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 105-78 (26-23, 27-25, 30-16, 22-14)

Körmend. V.: Földházi T., Török R., Sörlei A. (Bognár T.)

Körmend: Stokes 13/3, White 16/12, Martinez -, Szavics 11/6, Gordon 16. Csere: Henry 20/6, Ferencz

12/9, Durázi 9/3, Krivacsevics 4, Kenéz 4, Kiss M. -.

KTE: Pollard 21/6, Jaramaz 3/3, Milutinovics 21/9, Dramicsanin 21/12, Kiss D. 4. Csere: Wittmann 5/3,

Lukács 3, Tóth Barna -, Tóth Balázs -, Ivkovic -.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában