Galériával/videóval

2021.12.28. 19:06

A SC Hírös-Ép győzött, de a színvonalas tornán mindenki nyert

Kedden rendezte meg az SC Hírös-Ép a tizedik Bánhidi József U10-es utánpótlás tornát a Messzi István Sportcsarnokban. Az egész napos rendezvény színvonalas, szoros, harcos meccseket, sok izgalmat, és megérdemelt hazai győzelmet hozott.

Vincze Miklós

A Hirös Ép nyerte a Gyermekfoci kupát. Fotó: Gulyás Sándor

Bevett kommunikációs formula megemlíteni, hogy ki vagy mi emeli egy-egy rendezvény rangját. Lehet az neves egyesület, neves fellépő, ezúttal azonban nyugodtan kijelenthető, hogy maguk a játékosok, a nyolc klub mindegyik ifjú labdarúgópalántája együttesen emelték a lehető legmagasabbra a X. Bánhidi József U10-es teremtorna színvonalát, és adták meg a rangját. És bár a mezőnyben ezúttal nagyobb akadémiák nem képviseltették magukat, a rendezők a szükségből erényt kovácsoltak, hiszen egy remek megyei dzsembori kerekedett a viadalból, öt Bács-Kiskun megyei résztvevővel (SC Hírös-Ép, Kecskeméti LC, Szilády RFC, Kiskunfélegyháza, Tiszakécske), a megyehatáron kívülről érkezett budapesti (1908 SZAC Budapest), szolnoki (Szanda Focisuli), és szekszárdi gárda (UFC Szekszárd) pedig szintén kivette a részét abból, hogy a torna színvonalas legyen. A sorsolás szeszélye folytán helyi derbivel indult a torna, hiszen az SC Hírös-Ép és a Kecskeméti LC csapott össze reggel kilenc órakor a nyitó mérkőzésen a B csoportban, és aztán helyi derbivel is fejeződött be, hiszen a döntőbe a papírformának megfelelően a rendező gárda jutott be, és némi meglepetésre és bravúrral a Kecskeméti LC.

A szervezők az erőviszonyok tekintetében is a legjobb helyekre küldték ki a meghívókat, hiszen az egész nap folyamán kiegyenlített, szoros mérkőzéseket láthattak a szurkolók. Mert voltak szurkolók is. A Liverpool csapatának a szurkolótáborának a világszerte ismert dala a „Soha nem mentek egyedül”, nos, erre a tornára sem érkezett senki egyedül, mindegyik csapatnak volt, aki szurkoljon, és ebben a korosztályban ez is nagyon sokat számít és segít. Meg is érdemelték a srácok, hiszen mindenki kitett magáért, mindegyik mérkőzésen mindenki az utolsó pillanatig küzdött, nem is egy 0–0-ára végződött meccs akár az utolsó percben is eldőlhetett volna.

– Nagyszerű ez a rendezvény – nyilatkozta Hugyecz János, a kiskunhalasi küldöttség edzője. – Egyrészt nagyszerűen érzik magukat a gyerekek, élvezik, hogy a Messzi István sportcsarnokban, remek körülmények között, remek ellenfelekkel futballozhatnak, de nem csak önfeled kikapcsolódás ez a nap a számukra, hiszen ott van bennük a győzni akarás is, jellemző, hogy a 0–0-ra végződött harmadik csoportmérkőzésünk után azonnal megindult a srácok körében a számolás, hogy mire is lehet elég egy győzelem, egy vereség és egy döntetlen.

A csoportmérkőzések zárultával az A jelű kvartettben a fővárosi 1908 SZAC Budapest végzett az élen, a második helyre a kiskunhalasi Szilády RFC futott be, a B csoportban pedig SC Hírös-Ép, Kecskeméti LC lett a sorrend, így ők folytathatták a felső ágon. Az első elődöntőben az 1908 SZAC és a Kecskeméti LC döntetlenre végzett, büntetőkkel a kecskemétiek jutottak a döntőbe. A másik elődöntőben az SC Hírös-Ép 3–1 arányban győzte le a Sziládyt. A végső, a helyosztó körben a 7. helyért, a Szekszárd és a félegyházi SI között vívott meccs hétméteresekkel dőlt el a kiskunfélegyháziak javára, az 5. helyért vívott csatát a szolnoki Szanda nyerte a Kécske ellenében, 2–0-ra. A fővárosiak és a kiskunhalasiak közti bronzmeccs óriási csatát hozott, de gólt nem. A hétméteresekkel végül a SZAC 1908 szerezte meg a bronzérmet. 

A döntőben egy ideig tartotta magát a Kecskeméti LC, ám aztán a rendező SC Hírös-Ép gárdája hengerelt, és 4–0-ás győzelemmel szerezte meg az aranyérmet. Az éremosztót követően különdíjakat is kiosztottak. A gólkirály a rendező csapat játékosa, Marte Miron lett, méltán. Az ő találatával indult meg a gólgyártás a döntőben is, elképesztően nagy gólt rúgott jobbról, jobb lábbal a bal felső sarokba. A legjobb kapus címet a kiskunhalasi Horváth Boján kapta, ez a díj is méltó helyre került, a halasi portásnak kulcsszerepe volt abban, hogy csapata az öt mérkőzésből hármat kapott gól nélkül hozott le, ráadásul a tehetséges hálóőr ha kellett, kifutásaival akár a védelmet is helyettesítette. A torna legjobb játékosa címet a Kecskeméti LC focistája, Vizeli András kapta, akinek óriási szerepe volt abban, hogy csapata végül egészen a döntőig menetelt. A legjobb hazai játékos különdíját Bencze Milán vehette át, megérdemelten.

Eredmények:

SC HÍRÖS-ÉP–KECSKEMÉTI LC 2–0

KISKUNHALASI SZILÁDY RFC–FÉLEGYHÁZI FTSI 1–0

SZANDA FOCISULI– TISZAKÉCSKE VSE 4–0

SZEKSZÁRDI UFC– 1908 SZAC BUDAPEST 1–2

KECSKEMÉTI LC– SZANDA FOCISULI 1–0

KISKUNHALASI SZILÁDY RFC– 1908 SZAC BUDAPEST 0–2

SC HÍRÖS-ÉP– TISZAKÉCSKE VSE 5–1

FÉLEGYHÁZI FTSI– SZEKSZÁRDI UFC 2–1

KECSKEMÉTI LC– TISZAKÉCSKE VSE 4–1

KISKUNHALASI SZILÁDY RFC– SZEKSZÁRDI UFC 0–0

SZANDA FOCISULI– SC HÍRÖS-ÉP 0–2

KISKUNFÉLEGYHÁZA–1908 SZAC BUDAPEST 1–2

 

Helyosztók az 5-8. helyért

FÉLEGYHÁZI TSI–TISZAKÉCSKEI VSE 0–2

SZANDA FOCISULI–UFC SZEKSZÁRD 3–1

Elődöntők: 1908 SZAC BUDAPEST–KECSKEMÉTI LC 1–1, büntetőkkel a Kecskemét jutott a döntőbe

SC HÍRÖS-ÉP–KISKUNHALASI SZILÁDY RFC 3–1.

A 7. helyért:

UFC SZEKSZÁRD-FÉLEGYHÁZI TSI 3–3, büntetőkkel a Kiskunfélegyháza nyert.

Az 5. helyért:

SZANDA FOCISULI–TISZAKÉCSKE VSE 2–0

A 3. helyért:

KISKUNHALASI SZILÁDY RFC–1908 SZAC BUDAPEST 0–0, büntetőkkel a SZAC szerezte meg a bronzérmet.

A döntő:

SC HÍRÖS-ÉP–KECSKEMÉTI LC 4–0. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában