birkózás

2021.11.30. 06:55

Tovább folytatták sikersorozatukat a félegyházi birkózók

A Kiskunfélegyházi Birkózó Sport Egyesület ifjú birkózói közül ketten bajnoki címet szereztek, továbbá egy ezüst- és egy bronzéremmel térhettek haza.

Vajda Piroska

A sikeres félegyházi birkózók Szabó József edző társaságában

Forrás: Munkatársunktól

Az ifjúsági korú versenyzők ugyanis ismét kiváló eredményeket értek el a kadett szabadfogású férfi és női országos bajnokságon. Ketten bajnoki címet szereztek, továbbá egy ezüst- és egy bronzéremmel térhettek haza Kaposvárról az elmúlt szombaton – tájékoztatta a baon.hu-t Szabó József edző.

A részletekről a szakember elmondta, a férfiak mezőnyében, a –65 kilogrammos súlycsoportban Biblia Róbert a nehezebb ágra került, mert többek között a kadett-világbajnokság bronzérmesével is meg kellett küzdenie a döntőbe jutásért, de végül mindenkit legyőzött, így felállhatott a dobogó legmagasabb fokára.

Azt is megtudtuk, hogy Robi szászrégeni magyar fiú, és négy éve a Kiskunfélegyházi Birkózó Sport Egyesület versenyzője, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián tanul.

Nevelőedzője Peres Miklós. A másik bajnok Tapodi Rebeka lett, aki az 53 kilogrammosok között érte el eddigi legnagyobb sikerét, miután mindenkit magabiztosan legyőzve szerezte meg az aranyérmet – sorolta büszkén az edző.

Hozzátette: ezüstérmes lett Tapodi Zsófia, aki a 69 kilogrammosok között versenyzett. Bár még serdülőkorú, de már az idősebbek között is le tudott győzni három ellenfelet. A 65 kilogrammosok között Kiss Viktória lett a bronzérmes, két-két győzelemmel és vereséggel – összegezte a hétvégi verseny eredményeit Szabó József. A felkészítésben állandó segítői Ván Jenő, Kelemen András és Polyák Dániel edzők.

A sikeres félegyházi birkózók Szabó József edző társaságában
Fotó: Munkatársunktól

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában