Kézilabda 

2021.11.26. 21:23

Megvan a KTE-Piroska Szörp első győzelme

A férfi kézilabda NB I. 10. fordulójában a KTE-Piroska Szörp a Dabas KC VSC-t fogadta a Messzi István Sportcsarnokban péntek este. Hosszú böjtölés után, szinte már elveszettnek tűnő találkozón tudta megízlelni a győzelem ízét a Kecskemét, mely így már nem áll pont nélkül a bajnokságban.

Nyitray András

Talán utolsó sanszát ragadta meg a Kecskemét

Fotó: Bús Csaba

Bár az első gólt a Dabas szerezte, a Kecskemét villámrajtot vett, alig tíz perc elteltével már 8-3-ra vezetett a hazai együttes. A Dabas fokozatosan kezdte összeszedni magát, ami a különbség csökkenésével volt leginkább érezhető , a 23. percben Koller góljával már a Pest megyeiek vezettek (10-11). A meccs innentől teljesen kiegyenlített volt a szünetig, melyre megőrizte minimális előnyét a Dabas (12-13).

A második félidőt nem kezdte jól a Kecskemét, Holló kapus jól állta a sarat a kapuban, közben a Dabas emberelőnyben növelni tudta picit vezetését, a 44. percben már hárommal húztak el Szöllősi gólja után (17-20). A Kecskemét nem adta fel, és az utolsó tíz percbe úgy ment bele Sipeki góljával, hogy újra nyitott volt minden kérdés (21-21). A Dabas az 55. percben már 22-24-re vezetett, de ezen a meccsen a KTE nem akarta elfogadni a vereséget, Szrnka majd Vetési gólja után Füstös vitte be a mindent eldöntő gólt a végjátékban (25-24).

Talán utolsó sanszát ragadta meg a Kecskemét
Fotó: Bús Csaba

Kecskeméti TE-Piroska Szörp–Dabas KC VSE 25–24 (12–13)

Kecskemét, 200 néző. V: Felhő, Öcsi

Kecskemét: Deményi – Enomoto 3, ORSZÁGH 4, SIMON B. 5, Szrnka 2, Sipeki 6, Menyhárt.

Csere: Marczika (kapus), Horváth A., Mazák, Csordás M. 1, Füstös 1, Vetési 3.

Dabas: Pallag – ÁCS T. 4, Fekete B. 2, Tarabochia 3, Szöllősi Sz. 2, Török Á. 3, Laurinyecz 2.

Csere: Holló B. (kapus), Horváth L. 3, KOLLER T. 4, Katona A., Kende 1, Garajszki.

Kiállítások: 12 perc ill. 2 perc.

Hétméteresek: 0/0 ill. 1/0

Bencze József: – Az elején nagyon jól kezdtünk, talán meg is ijedtünk a többgólos előnytől, hiszen ilyen helyzetben nem voltunk mostanában. Ebben a periódusban jól játszottunk, de a Dabas egy jól felkészített csapat, felállt és fordított is. Futottunk egy kicsit az eredmény után, de le tudtunk szerencsére higgadni. Kitették a srácok a szívüket és a lelküket a pályára, majd a végjátékban nagy nehezen a javunkra fordítottuk a mérkőzést. Örülünk a győzelemnek, nagyon régóta vártunk rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában