labdarúgás

2021.09.23. 17:40

Hetente kétszer edzenek a Kecskeméti LC U7-es játékosai

Már óvodáskorban érdemes futballoznia a gyerekeknek, hiszen a mozgás egészséges, leköti a felesleges energiá­ikat, és fegyelemre nevel. A Kecskemét LC U7-es csapatában jelenleg nyolc kisgyermek futballozik, edzőjükkel, Szalai Krisztoferrel hetente kétszer edzenek.

Sebestyén Hajnalka

A gyerekek örömmel járnak az edzésekre

Forrás: MW

Egy éve foglalkozom a kicsikkel, akik között három óvodás és öt elsős kisdiák van. Hetente kétszer tartok nekik másfél órás edzést, emellett hétvégenként mérkőzéseink vannak. A Bozsik Fesztiválok keretében Bács-Kiskun megyei ellenfelek ellen játszunk Kecskeméten, de ezeken túl vannak távolabbi településeken is tornáink – részletezte a fiatal edző.

Az U7-es korosztály kispályán játszik, 3–3 ellen, nincs külön kapus. Egy mérkőzés 10–15 percig tart. Egy-egy kupán, tornán egymás után akár öt mérkőzést is játszanak. Később, az eggyel nagyobb korosztályban, az U8-ban majd 4+1 felállásban játszanak.

A csapat vegyes, a hét fiú mellett ugyanis egy kislány is játszik. – Eleinte picit tartottam tőle, de nagyon lelkes, a fiúk is gyorsan befogadták – árulta el. – A csapatom összességében nagyon ügyes, kitartóan edz és küzd. Változó, hogy ki miért választotta pont ezt a sportágat. Többeknek példa volt a nagy testvér futballozása, az édesapa foci iránti rajongása. Sőt az egyik kisfiú már háromévesen kijelentette, hogy ő híres focista lesz, holott a családjában egyáltalán nem volt hagyománya e sportágnak. Az azonban elmondható, hogy valamennyien örömmel járnak az edzésekre. A sport szeretete mellett fegyelemre is tanítom őket, és a szülők örömére a felesleges energiáikat ledolgozzák az edzéseken – mondta végül Szalai Krisztofer, aki az U7-es csapat mellett hetente kétszer a Corvin Mátyás Általános Iskolában is tart edzéseket testnevelés óra keretében.

A gyerekek örömmel járnak az edzésekre
Fotó: MW

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában