labdarúgás

2021.09.01. 13:32

Győzött és éllovas a Csengőd

A hétvégén a második forduló mérkőzéseit játszották le a csapatok a megyei harmadosztályú bajnokság mind a négy csoportjában.

Vincze Miklós

Déli csoport

A Déli csoportban két mérkőzés után továbbra is százszázalékos a Vaskút, a Katymár és a Kunfehértó, közülük a Vaskút áll a tabella élén. A Vaskút a Madarast győzte le hazai pályán – Jakab Zoltán mesterhármast jegyzett, a negyedik vaskúti gólt Győrfi János szerezte –, a Katymár Bácsbokodon győzött Merkler Tamás kettő és Nagy Zorán egy találatával, a Kunfehértó pedig a Duna­gyöngye ellen nyert mozgalmas és fordulatos meccsen. Kétszer is vezetett a Szeremle, az első játékrészben Ujházi Donát találatára Horváth Ákos válaszolt, még egyszer vezetett a Dunagyöngye, Hegyi Dávid találatával, erre válaszul egy mesterhármas érkezett, Délceg Dusán részéről.

Vaskút–Madaras 4–1, Bácsbokod–Katymár 2–3, Kenderes–Bácsalmás II. 1–3, Felsőszentiván–Hercegszántó 2–0, Híd SC–Tata­háza 10–1, Gara–Kisszállás 3–0, Kunfehértó–Duna­gyöngye SK 4–2.

Északi csoport

Igazi presztízsmérkőzést vívott északon a Ballószög és a Katonatelep, nem csoda, hiszen a Ballószögöt a Katonatelepből kiválók indították újra az idén ősszel. A csata kétgólos első félidei vendégvezetést követően döntetlennel zárult. Csak egy pontot hozott el ugyan a Tiszaug Fülöpszállásról, de micsoda pont volt az, ez az a helyzet, amikor egy pont jóval többet jelent egy egységnél, szól legalábbis a csapategységről is. 3–2-es első félidei hazai vezetés után a hazai gárda a 62. percre Petrányi Csaba és Deák Sándor góljaival már 5–2-re is meglépett, a nagyot hajrázó vendégek azonban Polovics Mihály révén feljöttek egy gól hátrányra, majd a 90. percben Kotvics Attila az egyenlítő gólt is berúgta. Szomszédvári derbit nyert az Ágasegyháza Helvécián, újabb, ezúttal Kiskunfélegyházán aratott győzelemmel igazolja dobogós várakozásait a Kunszentmiklós, Kecskeméten tudott győzni a Ladánybene. Utóbbi három győztes továbbra is hat ponttal büszkélkedik.

Északi csoport: Ballószög–Katonatelep 2–2, Fülöpszállás–Tiszaug 5–5, Bugac–Kerekegyháza II. 6–1, Tiszaalpár–Jakabszállás 2–1, Vasutas SK–Miklósi GYFE 1–4, Hel­vécia–Ágasegyháza 2–3, SC Hírös-Ép II.–Ladánybene 3–5.

Közép csoport

A hagyományoknak megfelelően falunap keretében, szombat délelőtt meccselt a Kaskantyú és a Tázlár. Az első húsz percben szerzett háromgólos hazai vezetést a vendégcsapat a 85. percre kiegyenlítette, a gólok sorát azonban Hleba Szergej zárta le a 86. percben, így győzött hazai pályán a Kasi. Rangadót vívtak Soltvadkerten, a tavalyi bronz­érmes Vadkert II. a tavalyi bajnok Akasztó II.-t fogadta. A nagy küzdelmet hozott mérkőzésen gól nélküli első félidő után az utolsó negyedórát a Vadkert Martinaj Bljerim- és Lévai Balázs-­góllal indította, és meg is nyerte 2–0-ra a mérkőzést. Az akasztói Lázár Zsolt gratulált a soltvadkertieknek, majd így reagált arra, hogy az Akasztó II. elveszítette hosszú veretlenségi sorozatát: – Nagyon szép és hosszú, közel másfél éves veretlen sorozat áll mögöttünk. Szerintem bármelyik labdarúgó­csapat szívesen átélne ilyet, nagyon örülök, hogy a részese lehettem ennek a csodás szériának. Most szombaton is elkövetett mindenki mindent a siker érdekében, nem csak rajtunk múlt, hogy nem sikerült pontot vagy pontokat szerezni. Nem vagyunk elkeseredve, ezen a hétvégén javítunk – lelkesítette a társait és a szurkolókat a támadó.

Közép csoport: Kaskan­tyú–Tázlár 4–3, Vadkert II.–Akasztó II. 2–0, Szank–Tabdi 3–1, Csengőd–Balotaszállás 3–0, Jászszentlászló–Kecel II. 1–3, Császártöltés–Bócsa 3–1.

Nyugati csoport

A Nyugati csoportban óriási küzdelemre kényszerítette a Dunavecse idegenben a Géder­lakot, végül aztán a tavalyi bajnok szerezte meg a három pontot. Egy félidő után Szabó István és Farkas Erik góljaival a vendég Dunavecse vezetett 2–0-ra. A második játékrész elején Kohány Gábor és Kohány Balázs, igazi testvéri koprodukcióban egy percen belül egyenlített. A Dunavecse a 83. percben Malek Dániel góljával még egyszer átvette a vezetést, a véghajrában azonban Szávuj Miklós és Hernády Márk fordított, így lett 4–3. Az első fordulót követően a Foktő egyik szeme sírt, a másik nevetett. Sírt, mert egy pontot elveszítettek, de nevetett, mert 0–3-ról sikerült talpra állniuk az utolsó tíz percben Dunavecsén. A második kör után azonban semmi nem árnyékolta be a foktőiek örömét, ugyanis 9:1 arányban sikerült legyőzniük a vendég Fajsz csapatát, ráadásul Markó Renátó hatszor talált be Csősz Gyula kapujába, ezzel az élre ugrott a góllövő­listán. A Harta második csapata is letette a névjegyét az asztalra a hétvégén, ugyanis fordulatos meccsen nyert a tavalyi ezüstérmes Uszód ellen.

Nyugati csoport: Dunaszentbenedek–Tass 1–1, Harta II.–Uszód 3–2, Bátya–Szentmárton 3–3, Géderlak–Dunavecse 4–3, Főnix SE Foktő–Fajsz 9–1.

A tázlári Záhonyi Mátyás (szemben) néz farkasszemet Sárdi Jánossal
Fotó: Balasi Barna

Továbbra is remek formában van a tavalyi évben nyeretlen Csengőd

Remekül sikerült a nyári felkészülése a csengődi csapatnak. Tizenkét játékost igazoltak, köztük van olyan, aki magasabb osztályból érkezett a tavalyi sereghajtóhoz. A hétvégén, a bajnokság 2. fordulójában a legutóbbi szezon 4. helyezettjét, a Balotaszállást fogadták hazai pályán.

Az elmúlt heti rajtot követően a Csengőd egy Tabdin aratott győzelemmel, míg a Balotaszállás játék nélkül megszerzett három ponttal várta a második fordulót.

A találkozó gyors góllal indult. Bartha Tibor rúgta előre a labdát Nagy Eriknek, akit csak szabálytalanul tudtak megállítani a vendégvédők a kaputól 18 méterre. Széhn Bence állt a labda mögé és csavarta el a pettyest a sorfal mellett, a vetődő kapus csak beleérni tudott, 1–0. A folytatásban a vendégeknél volt többet a labda, de igazi helyzetet nem tudtak kialakítani Boldog kapuja előtt, a hazaiak pedig rendre bíztak gyors csatáraikban, akiknek szorgalmasan rúgták előre a labdát. Az első félidő hosszabbításában Lasztovica forgolódott a kaputól 15 méterre, majd megtalálta az utat a lövésig, jól célzott és betalált a jobb sarokba, 2–0.

A második félidő elején a hazaiak támadtak többet, de veszélytelenül. A vendégeknek kockáztatniuk kellett, és rendre sokat támadtak, a játékukkal nem is volt baj, de az utolsó passzuk mindig sikertelen volt. A 68. percben Boldog kapus remekül vette észre Nagy Eriket, akit a vendégvédők otthagytak, a hazai szélső elszaladt a kapuig és a harmadik lehetőségüket is kihasználták, 3–0. Ezt követően a vendégek fejben is feladták talán, de lehetőségeik voltak, Csernák többször is kísérletezett, azonban vagy a kapus volt jó helyen, vagy Csernák célzott pontatlanul. Az utolsó tíz percben mindent egy lapra tettek fel a vendégek, viszont ezt kihasználva remekül kontrázott a hazai gárda, és akadt előttük egy-két lehetőség, azonban ezek kimaradtak. A 85. percben Schveitzer Milán szabadrúgása szállt a kapu fölé. Ez volt az utolsó lehetőség a mérkőzésen.

Csengődi SE– Balotaszállás FC 3–0 (2–0)

Csengőd, 100 néző, v.: Bánáti Adrián (Serfőző Balázs).

Csengőd: Boldog – Vászon G., Bartha, Hegedűs, Láng (Kecskeméti, 46.), Nagy E. (Fekete, 75.), Széhn (Szekszárdi, 55.), Varga (Lengvári, 46), Lasztovica (Vászon Zs., 70.), Juhász (Pukanszky 55.), Zorics (Németh, 73.). Edző: Szabó Béla.

Balotaszállás: Szűcs – Schveitzer, Takács, Teremi (Vígh, 60.), Lőrincz, Racsmán, Földes, Vincze I., Vincze G., Csernák, Petrezselyem (Nagy Levedi, 70.). Edző: Mezei Csaba.

Szabó Béla: – A nyáron nagyon megerősödött a keretünk, sok új és jó játékossal bővültünk. Az elmúlt szezonban egy remek csapatot ismertünk meg a Balotaszállásban, amelynek ezúton is sok sikert kívánok a bajnokságban. Ez egy igazi erőfelmérő volt számunkra, hogy tudjuk, hol tarthatunk majd. Tavaly kétszer is vereséget szenvedtünk tőlük, vissza is akartunk vágni, főleg az ottani vereség miatt, ahol mindenki tudja, mi történt. Szeretnénk a középmezőnyt elérni most, hogy mellénk álltak az emberek. Úgy gondolom, nem feltétlen volt reális a különbség, hiszen inkább egy ikszes meccs volt ez, de számunkra jól sült el. Gratulálok a csapatomnak.

Mezei Csaba: – Nehéz mit mondani, közhelynek hat, ha szezon eleji formára hivatkozom. Megleptek minket a hazaiak a kontrajátékukkal, az ennek hárítására alkalmas védőink munkahelyi elfoglaltság miatt nem is voltak a keretben, talán a gyors védőinkkel jobban meg lehetett volna oldani a védekezést. A végén próbáltunk frissíteni, hellyel-közzel sikerült. A harciasságot értékelem a fiúkban, pontatlanul és veszekedve fejeztük be a meccset. Mindenféleképpen másik irányt kell kitűznünk magunk elé.

 

Ezek is érdekelhetik