sportlövészet

2021.09.12. 07:00

Félszáz dobogós helyezése van már Maglódi Norbertnek

Maglódi Norbert a kiskőrösi JP Team Sportlövész Egyesület tagja, fiatal kora ellenére pedig már most meghatározó szereplője a Magyar Dinamikus Lövészsport Szövetség (MDLSZ) által szervezett versenyeknek. Legutóbb a Steel Challenge Országos Bajnokságon zárt hat kategóriában is a dobogón.

Nyitray András

Maglódi Norbert

Fotó: vira.hu

Maglódi Norbert jelenleg a junior korosztály versenyzője, de mivel több versenyen is kevesen vannak a külön eredményhirdetéshez (minimum 5 fő/divízió), ezért gyakorlatilag folyamatosan a felnőtt mezőnyben indul. Folyamatosan egyre jobb, hiszen 12 versenyen 50 dobogós helyezést ért el ebben az évben. Utoljára a Steel Challenge Országos Bajnokságon indult, ami egyben Central European Open verseny is volt. Három divízióban nevezett, mindegyikben nyolc standard méretű pályát kellett teljesíteni az egynapos versenyen, melyet Felsőtárkányban rendeztek.

Junior kategóriában két arany és ezüst, míg a felnőtt mezőnyben szintén egy ezüst, illetve egy bronzérem volt a mérlege.

–Norbi Paksra jár iskolába az ESZI-ben tanul, 4,5 az átlaga, remekül beszél angolul. Tudatosan sportol, odafigyel az étkezésre, a vitaminbevitelre, konditerembe jár, speciális gyakorlatokat végez, szakanyagokat olvas a gyakorlások és a tréningek mellett –mondta a fiatal versenyzőről Maglódi Attila lőoktató, aki az egyesület alelnökeként és a versenyző edzőjeként is tevékenykedik. –Amatőr sportolóként már vannak szponzorai, de természetesen további támogatókat is szívesen látunk, mert technikai sport lévén és az intenzív gyakorlás miatt, valamint az utazások okán elég költséges a versenyzése. Az edzési lehetősége folyamatosan biztosított.

Maglódi Norbert
Fotó: vira.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában