kézilabda

2021.09.18. 12:09

A halasi Ifkvics Zorán kapusként és edzőként is rajtol a hétvégén

A Kiskunhalasi UKSC csapata az elmúlt szezonban az NB II. Dél-Nyugati csoportjában szerepelt, ahol a tizenkettedik, sereghajtó helyet érték el. Az idei bajnokságban a Bács-Kiskun megyei első osztályban fognak vitézkedni. Vasárnap reggel kilenc órakor fogadja a Kiskunhalasi UKSC a Lajosmizse csapatát a Bibó István Gimnázium sportcsarnokában. Ifkovics Zoránnal beszélgettünk, aki a felnőtt csapat kapusa és a lány serdülőcsapat edzője is egyben.

Földes Péter

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

– Milyen összetételű a Kiskunhalas kerete?

– A halasit egy rendkívül fiatal és dinamikus csapatnak tartom; legtöbbjük ifjúsági korú játékos. Én huszonhárom évesen már az idősebbek kategóriájába tartozom, ami szerintem mindent elárul arról, mennyire csikócsapat vagyunk. A keret többnyire halasiakból áll össze, kiegészülve olyan környékbeli játékosokkal, akik itt tanulnak Halason.

– Ön kapusként mennyire elégedett az előző szezonnal? Hozták az elvárhatót?

– A tavalyi keretünk is rendkívül fiatal volt, sajnos csupán egy győzelmünk lett az NB II.-es szezonban. Ez köszönhető annak is, hogy rutintalanok voltunk, valamint a vírus miatt nem tudtunk csarnokban edzeni, ami szintén rányomta a bélyegét a szezonunkra. A saját magam részéről rengeteget tanultam a tavalyi szezonból, amit remélem, hogy idén hasznosítani is tudok.

– Mennyit változott a nyár folyamán a keret?

– Csapatunk két házi gólkirálya, Szekula Máté és Molnár Viktor is Kiskunmajsán kezdi meg a következő szezont, ami elég nagy érvágás a csapatra nézve, viszont jöttek fel az utánpótlásból játékosok, akik igyekeznek pótolni őket.

– Milyen eredménnyel lenne elégedett a szezon végén?

– Mindenképpen szeretnénk bejutni a Final Fourba, ami az első négy hely egyikét jelentené. Utána pedig természetesen meg is szeretnénk nyerni a bajnokságot.

– Kevesen tudják, hogy ön edző is. Milyen korosztállyal dolgozik, illetve hol szerepelnek?

– Igen, leány serdülő csapattal dolgozom és jelenleg a III. osztály J. csoportjában versenyzünk.

– Vannak céljai az edzői pályával? Mi az edzői hitvallása, ha van?

– Mindenképpen szeretném minél magasabb szinten űzni az edzői szakmát. Ez számomra az álommunka. Természetesen vannak álomcéljaim is, mint például hogy egyszer egy NB I.-es csapat edzője lehessek, de reális célnak egy NB I./B-s csapat irányítását tartom. Alapvetően úgy gondolom, hogy minden meccset fejben kell megnyerni. Ha elhiszed, hogy képes vagy a győzelemre, és mindenki más ugyanígy áll hozzá a dolgokhoz, akkor egyszerűen kizárt, hogy vesztesként hagyd el a pályát. Mindig próbálom a lányoknak ezt a gondolkodásmódot tanítani és elhitetni velük, hogy bármire képesek lehetnek együtt. Plusz nagyon szeretem még az újonnan kinevezett szövetségi kapitány, Golovin Vlagyimir egyik mondatát: „Ha egy nőt meggyőzöl, bármire képes lesz!”

– Milyen céllal vág neki a lányokkal a bajnokságnak?

– Szeretnénk minél előrébb végezni. Tavaly a dobogó volt a cél, amihez közel is voltunk a bajnokság lezárása előtt. Idén szeretnénk megcélozni a tabella első két helyének egyikét, viszont sajnos nagyon sok sérüléssel indult az alapozó időszakunk, így nem tudtunk szinte sosem teljes csapattal együtt dolgozni. Bízom benne, hogy ettől függetlenül sikerül teljesítenünk a kívánt célokat és jó rajtot veszünk az őszi szezonban.

– A felnőtt csapattal kivel kezdenek? Mi lehet a cél a rajton?

– A felnőttel a Lajosmizse ellen kezdünk, szombaton kilenckor a Bibó István Gimnáziumban. Szeretnénk megmutatni, hogy miért is voltunk NB II.-ben tavaly, majd egy jó meccsen győzedelmeskedni szeretnénk.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában