labdarúgás

2021.08.12. 21:32

Súlyos büntetést kapott a Kiskőrösi LC, fél évig nem játszhat otthon

Az elmúlt hétvégi, Kiskőrösi LC–Dabas-Gyón FC Magyar Kupa mérkőzés lefújását követően néhány hazai szurkoló tettleg bántalmazta levonulás közben a játékvezetőket. A Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága súlyos büntetést szabott ki a kiskőrösiekre.

Vincze Miklós

Forrás: Shutterstock

„A FEB a Kiskőrösi Labdarúgó Clubnak a Bács-Kiskun megyei első osztályú férfi felnőtt nagypályás bajnokságában résztvevő csapata mérkőzésrendezési jogát 2021. augusztus 12. napjától kezdődően hat hónapra megvonja a hazai mérkőzéseknek otthont adó sportlétesítményben” – áll a fegyelmi bizottság közleményében. „Ez nem menti fel a sportszervezetet a mérkőzés megrendezésének kötelezettsége alól, de erre csak másik sportlétesítményben van lehetősége. A sportszervezet 30 (harminc) kilométeres távolságon belül nem rendezheti meg a hazai mérkőzéseit. A FEB a sportszervezetet egymillió forint pénzbüntetés megfizetésére is kötelezte.”

Ezt a súlyos büntetést azért szabta ki a Fegyelmi Bizottság, mert a 3–0-ás vendéggyőzelemmel végződött Kiskőrös-Dabas-Gyón Magyar Kupamérkőzést követően a hazai szurkolók fizikai erőszakot alkalmaztak a pályáról levonuló játékvezetőkkel szemben, miközben a rendezők semmit sem tettek a rend és a játékvezetők testi épségének biztosítása érdekében.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában