labdarúgás / galériával

2021.08.23. 10:43

Elvitte a három pontot Kisszállásról a nyáron megerősödő Kunfehértó

Rangadót rendeztek a megye III. Déli csoportjában, a Kisszállás fogadta a Déli csoportba visszakerülő és a nyáron megerősödő Kunfehértó csapatát. Az elsőtől az utolsó percig kiélezett csatát hozott a rangadó, amelyen tipikusan szezon eleji formát mutattak a csapatok.

Munkatársunktól

Fotó:

A hétvégén valamennyi bajnokság kezdetét vette, a megye III. Déli csoportjában már az első fordulóban rangadót rendeztek. A Kisszállás játékoskeretében különösebb változás nem történt, két játékossal bővült a csapat a nyáron, míg a Kunfehértó jelentős erősítésekkel kezdte a bajnokságot.

A találkozó fehértói mezőnyfölénnyel indult, helyzetek azonban elvétve alakultak ki. Az első perctől érezhető volt, hogy a hangulat parázs. A Kisszállás a biztos védekezésre helyezkedett be, míg a vendégek egyértelműen minél több gólt akartak szerezni. Az első helyzetre a 14. percig kellett várni, amikor is Grácz Gergő passzolt testvérének Grácz Rolandnak, aki kicsit éles szögből próbálkozott a lövés azonban elkerülte a kaput. Három perccel később az egyik új játékos Máté-Tóth Viktor szabadrúgásból veszélyeztetett, a jó 25 méteres kísérlet nem sokkal kerülte el a kaput. Egy perc sem telt el, Szklár passzolt Grácz Gergőhöz, aki ismét testvérét kereste, azonban az egyik hazai védő menteni tudott, a saját kapuja felé gurult a labda, de végül nem sokkal pattant mellé. 23. percben ismét vendég lehetőség, egy szöglet után Babud lövése ment fölé. 6 perccel később ismét Máté-Tóth Viktor próbálkozott ez a próbálkozás is elkerülte a kaput. A 35. percben kellett először védeni Malustyiknak, Horváth Ákos beadását Szklár Dávid lőtte dropból kapura, a hazai kapus nagyot nyújtózva védte a próbálkozást. A 39. percben Szklár ívelte be a labdát a védők mögé, majd Horváth remek csellel verte át védőjét a büntető területen belül, és a kifutó kapus felborította a vendég támadót, melyért tizenegyes járt. A büntetőt a sértett vállalta, és egy bérgyilkos nyugalmával értékesítette a tizenegyest. 0:1. Az első félidőben több lehetőség nem adódott.

A második félidő elején ismét a vizitáló vendégeknek akadt nagy lehetőségük, és ha Délceg pontosabb, akkor már kettővel mehettek volna, azonban a kísérlet elkerülte a kaput. Az 51. percben ismét Szklár adott remek ütemű labdát Délcegnek, aki ezúttal sem talált a kapuba, hiszen ismét pár centit tévedett. Ezután leült a találkozó kicsit, a mezőnyben gyűrték egymást a felek. Sok pontatlan, eladott labda jellemezte a csapatokat. A 64. percben Horváth passzolt Gráczhoz, akinek beadásszerű lövése meglepte a hazai portást, de bravúrral szögletre tudott menteni. A 78.percben jött az első hazai lehetőség, Faragó passzolt Grószhoz akinek lövése lecsúszott a lábáról. Két perccel később Grácz Roland húzott el a bal oldalon beadását Horváth alig pár méterről fejelte mellé. A 88. percben a csereként beállt Ságodi előtt is adódott egy nagy lehetőség, azonban mellé ment a kísérlet. Slusszpoénként, már a hosszabbításban jártunk, amikor Schuszter Szabolcs szöglete találta meg, a hazaiak legjobbját, Safranj Igort akinek fejese a kapufán csattant, ezzel maradt a 0–1.

Kisszállás SC – Kunfehértó KSE 0-1 (0-1)

Kisszállás, néző: 100, v: Áman István ( Serfőző Balázs, Sebestyén László)

Kisszállás: Malustyik – Papdi D. (Faragó Á. 71.) – Bakos – Safranj – Mintál (Horváth 46.) – Baranek – Grósz – Hauk (Nagy 60.) – Tóth (Faragó P. 46.)– Schuszter – Szabó (Papdi M. 70.) – edző: Urlauber István

Kunfehértó: Gavlik – Babud (Csernók 80.) – Máté-Tóth – Tóth – Bogdán – Délceg – Hegyi – Grácz G. (Ságodi 65.) – Szklár (Bozsóki 70.)– Grácz R. – Horváth (Lengyel 85.)

Malustyik Máté, a Kisszállás játékosa így értékelt a lefújás után: – Sok sérülttel és két új játékossal vágtunk neki a mérkőzésnek. Heti két-három edzéssel készültünk és készülünk is, ebben az osztályban ez szerintem kiváló, főleg, hogy mindig meg is tudunk jelenni. A Fehértóról csak annyit, hogy igazoltak pár játékost a széthulló Szilády RFC-ből, illetve további játékosokat. A mérkőzés kimenetelétől kiindulva nem mondható rossznak a csapatunk, de még van hova fejlődnünk, a védekezésünk jó volt, azonban támadó játékunkban javulnunk kell. Jövő héten Garára látogatunk remélhetőleg a három pontért. Gratulálok a Kunfehértónak.

Bogdán Róbert, a Kunfehértó játékosa így látta a mérkőzést, és csapata felkészülését: – Megye 3-as szinten megfelelő felkészüléssel vágtunk neki a szezonnak. Érkeztek erősítések, valamint edzőváltás is történt, Nagy Istvánt a megyei fociban igen jól ismert Bada Pál váltotta, akit nem kellett már Fehértón bemutatni. Több felkészülési mérkőzést is játszottunk. Így ugrottunk bele a Kisszállás elleni bajnokiba, ami borzasztó nehéz meccsnek ígérkezett, mert tudtuk, hogy a Kisszállás otthon igen komoly ellenfél lehet, ám mivel mi szeretnénk az első háromban végezni, mindenképpen a három pontért jöttünk. Nem kezdtük jól a meccset, idegesen fociztunk, elpattogtak a labdák, de szerencsére a Kisszállás támadásban nem mutatott semmit, így a kapunk nem forgott veszélyben. Az elejétől kezdve kikezdték Grácz Roland játékosunkat, végig hergelték, bármit tett a pályán ordítottak, hogy ki kell állítani, holott semmi olyan nem történt, ami miatt szankcionálni kellett volna őt. Neki sajnos ezzel vége lett a meccsének, sajnos nem tudott koncentrálni, de védekezésben szerencsére a második félidőben nagy segítségére volt a csapatnak. A második játékrészben már nem volt parázs a hangulat, a kapuk sem igazán forogtak veszélyben, mi igazából úgy éreztük, hogy mindegy hogy hogyan csak nyerjünk, a Kisszállás azonban a 93. percben majdnem betalált egy szöglet után, de szerencsére megúsztuk. Úgy érzem, hogy igazságos eredmény született, nekünk pedig annyi volt az öltözőben közösen a véleményünk, hogy ilyen rosszul még egyszer nem tudunk játszani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában