labdarúgás

2021.07.30. 06:55

Fociünnepet szervez a dusnoki egyesület

Vasárnap futballünnepre készülnek Dusnokon. A felnőttcsapatával a megyei másodosztályú bajnokság Déli csoportjában szereplő együttes színes programmal várja az érdeklődőket.

Vincze Miklós

Hivatalosan is átadják a felújított pályát, a tavasz folyamán elkészült új tárolót, a megannyi egyéb új eszközt, és kiosztják a bajnokságban dobogóra befutott csapatoknak az érmeket is. Keresztelőre is sor kerül, ugyanis augusztus 1-jén nevet kap a dusnoki labdarúgópálya.

Arról a Murányi Lajosról (1898–1980) nevezik el a hőn szeretett sporttelepüket, aki tanítóként és leventeképzőként került Dusnokra a múlt században.

Imádta a focit és fáradhatatlanul szervezte a dusnoki futballéletet. Nemcsak a klub alapításában vállalt részt, hanem főszervezője volt a sportkörnek, egészen a hatvanas évek közepéig. A klub 1963-as újraalapítása után ő volt a sportkör első hivatalos elnöke.

A pályaavató délután 13 órakor kezdődik, az esemény megkoronázása pedig 15 órai kezdettel a Ferencvárosi TC öregfiúk csapata elleni mérkőzés lesz. Többek között Dragóner Attila, Zoran Kuntic, Telek András, Nyilas Elek és Albert Flórián készül arra, hogy játékkal avassák fel a megújult és ezentúl Murányi Lajos nevét viselő dusnoki sporttelepet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában