Úszás

2021.07.18. 07:00

A KESI táborának egyik legfőbb célja az utánpótlás biztosítása

Évek óta szervez a Kecskeméti Sportiskola (KESI) úszótáborokat Kecskeméten, mely a város egyik legnépszerűbb tábora. Több százan vesznek részt a nyári turnusokon.

Kovács Nóra

A sportiskola oktatói fontosnak tartják, hogy a gyerekek játékos feladatokkal szokjanak hozzá a vízhez, ezért a kezdőktől egészen a haladó korosztályig különböző ügyességi feladatokkal készültek, közben pedig strandolással telt a nap

Fotó: Poczó Elemér

Idén nyolc héten keresztül tartanak úszótábort a KESI úszószakosztályának oktatói.

– A sportiskola úszótáborai a város egyik legnépszerűbb táborai közé tartoznak. Ha a jelentkezések számát veszem figyelembe, és azt, hogy mennyire gyorsan betelnek ezek a turnusok, akkor ez mindenféleképpen ezt igazolja, hiszen az idei évben is már aznap, ahogy megnyitottuk a jelentkezési felületet, 150 fő jelentkezett, és egy hét alatt mind a nyolc hétre az összes szabad férőhelyünket ki tudtuk adni – nyilatkozta Poczó Elemér, a KESI úszószakosztályának vezetőedzője.

– Nagyon sok a visszatérő is, mert szeretnek hozzánk járni a gyerekek. Nemcsak a tavalyi évről jönnek vissza, hanem van, aki korábban is részt vett és minden évben visszatér hozzánk – mondta.

Bár korábban a táborozók és a versenyzők együtt edzettek, már ötödik éve, hogy három különálló csoportra bontják a tábort.

– Minden csoportba úszástudás alapján kerülnek be a gyerekek. A táborok elején emiatt az oktatóink felmérik a fiatalok úszástudását és különböző csoportokba teszik őket, ahol a velük egy szinten lévő gyerekekkel lesznek együtt, így egész héten közösen halad a csapat. A versenyzők mellett létrehoztunk egy verseny-előkészítőt, illetve egy kis- és nagyversenyző részt, nekik egy időpontban van edzésük. Valamint a táborozó csoportot, ahol négy részre vannak osztva a fiatalok.

A sportiskola oktatói fontosnak tartják, hogy a gyerekek játékos feladatokkal szokjanak hozzá a vízhez, ezért a kezdőktől egészen a haladó korosztályig különböző ügyességi feladatokkal készültek, közben pedig strandolással telt a nap
Fotó: Poczó Elemér

Az abszolút kezdők, a gyakorlottabbak és a haladó tanmedencések mindhárman a kismedencében készülnek. Ezenkívül pedig van a mély vizes haladó csoport, amelynek tagjai már vízbiztonsággal úsznak. A kezdőknél nagyon fontos, hogy az oktatók megszerettessék a vizet a gyerekekkel, emiatt nagyon sok játékos ügyességi feladatot kell beépítenünk az órákba – tette hozzá.

Reggel úszással kezdődik a nap, majd játékos feladatokkal szórakoztatják a táborozókat.

– Időjárásnak megfelelő egyéb programjaink vannak, jó idő esetén igyekszünk a strand területén játékos feladatokkal, csúszdázással és gimnasztikával szórakoztatni a gyerekeket, rossz időben pedig a fürdő területén igyekszünk programokat szervezni számukra – mondta Poczó Elemér.

A haladók a nagymedencében úsztak
Fotó: Kovács Nóra

A járvány miatt fél évre be kellett szüntetnie a KESI úszószakosztályának az úszásoktatást, ezért a tábor egyik kiemelt célja, hogy az utánpótlásbázist ezáltal is növelni tudják.

– Akik életkorban és úszástudásban is megfelelő szinten vannak, azokat a gyerekeket a verseny-előkészítő csoportba tesszük. A tábornak ez az egyik fő célja, hogy a versenyző utánpótlásbázisunkat továbbra is tudjuk biztosítani – tette hozzá a vezetőedző.

Az úszásórák között gimnasztikával erősítettek
Fotó: MW

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában