labdarúgás / galériával

2021.06.07. 07:59

Magabiztos győzelemmel jutott tovább a Kalocsa

A Megyei Labdarúgó Kupa második fordulójában két megyei I. osztályú csapat harcolt egymással. A Bácsalmás a Kalocsát fogadta, a vendégek könnyű győzelemmel jutottak tovább a harmadik fordulóba.

Szentirmay Tamás

A találkozó előtt a bácsalmásiak arra panaszkodtak, hogy elfogytak a bajnokság végére, a kalocsaiak pedig arra, hogy a pihenőnap miatt nekik egy héttel hamarabb fejeződött be a bajnokság, mint a többi csapatnak. Ettől függetlenül mind a két gárda lelkesen és becsületesen játszotta le a kilencven percet. Az már a találkozó elején kiderült, hogy a vendégek jelentősebb játékerőt képviselnek. A 9. percben Villám egyedül vihette kapura a labdát, Friebert jól jött ki a kapujából, lepattant róla a labda, de vissza Villám elé, aki másodszorra sem tudta a hálóba rúgni a játékszert. Öt perccel később Nébl végzett el szabadrúgást, de a labda ezúttal is kipattant a kapusról.

A 27. percben Nébl újabb szabadrúgást rúghatott, mintegy 25 méterről. Ekkor már pontosabban célzott és a labda a bal alsó sarokban kötött ki 0–1.

Az első félidő utolsó percében Nébl szögletet ívelt be, ami zavart keltett a hazai védőknél, de a végén el tudták rúgni a labdát.

A második játékrészben, a 47. percben a remek formában lévő Nébl lövése a bal alsó sarok mellett hagyta el a játékteret. A bácsalmásiak első igazi helyzete egy perccel később történt, amikor is bal oldali szöglet után Zsoldos fejelt a kapu mellé. Az 57. percben Nébl jobb oldalról belőtt labdáját Cselik bátor vetődéssel ütötte ki. A 68. percben növelte előnyét a Kalocsa. Velez a tizenhatoson belül felrúgta Lakatos-Lengyelt, amiért a játékvezető határozottan a tizenegyes pontra mutatott. A még csak melegítő Snyehola reklamált a játékvezetőnél, mert szerinte nem volt hibás játékostársa. Kár volt, mert sárga lapot kapott. A büntetőt Follárdt a jobb oldalra rúgta. Cselik rajta volt, de nem tudta elérni 0–2.

Két perccel később ismét Follárdt volt eredményes. Jobb oldali beadás után a védők nem tudták elrúgni a labdát, ami a kalocsai csatárhoz került, akinek csak be kellett pöckölni a labdát 0–3.

A 80. percben ismét egy védelmi hiba miatt jutott a hazaiak kapujába a labda. Jobb oldali szöglet után a játékszer át szállt a védőkön, Hajrulovic nem teketóriázott, hanem kapásból kilőtte a jobb alsó sarkot 0–4. A hazai szurkolók abban reménykednek, hogy csapatuk is betalál majd és nem kell rúgott gól nélkül hazamenniük. Sikerült is az utolsó percben szépíteni, még pedig a fiatal Horváth Dominiknek, aki kapásból lőtt, mintegy 23 méterről kapura. A labda az egyik védőn megpattant, így Vataiank esélye sem volt arra, hogy hárítani tudja 1–0. Ezen a napon a sokkal szervezetten játszó vendégek megérdemelték a győzelmet. A hazaiakat pedig azért lehet dicsérni, mert az utolsó percig küzdöttek, nem adták fel. A kalocsaiak győzelmükkel tovább jutottak a megyei 3. fordulóba.

Fotó: Szentirmay Tamás

Teslic Igor: – Ez a mérkőzés senkinek sem hiányzott, főleg nem nekünk, mert eléggé meg vagyunk tizedelve. Ami pozitívumot tudok mondani az, hogy nyolc ifjúsági korú játékos volt a keretünkben, és mindenki lehetőséget is kapott, sőt négyen a kezdőben. Gratulálok Horváth Dominiknek, aki megszerezte első felnőtt megye I-es gólját. Komoly elemzésbe nem mennék bele, örülök, hogy túl vagyunk a mérkőzésen és az egész szezonon, de készülünk a következő bajnokságra. Gratulálunk a Kalocsának, és sok sikert kívánunk nekik a kupában.

Kohány Balázs: – Azt gondolom, hogy teljesen megérdemelt győzelmet arattunk. Nyilván így a bajnokság végén nehéz motiválni a srácokat, de úgy vagyunk vele, hogy ebből a kupából is szeretnénk kihozni a maximumot. Nehéz mérkőzésre számítottunk, az is volt, mert nehezen adta meg magát a Bácsalmás. Örülök neki, hogy továbbjutottunk, és annak is, hogy magabiztos győzelmet arattunk.

Bácsalmás–Kalocsa 1–4 (0–1)

Bácsalmás, vezette: Sebestyén László (Apró Ferenc, Juhász László).

Bácsalmás: Friebert (Cselik 46.) – Princz, Zmukic, Zsoldos, Körmöci (Snyehola 76.), Szádeczky, Velez (Barth 80.), Figura (Nincsevics 74.), Benkő, Kovács J. (Horváth D. 71.), Hajrulovic. Edző: Teslic Igor

Kalocsa: Vatai – Villám, Rideg, Knap, Follárdt (Kohány 85.), Farkas (Matos 76.), Szabó V. (Pandúr 80.), Lakatos-Lengyel (Romsics 68.), Tóth L., Nébl (Sümegi 76.), Rádóczki. Játékos-edző: Kohány Balázs

Gól: Horváth 90., illetve Nébl 28., Follárdt 69., 71., Rideg 80. Sárga lap: Hajrulovic 68. Snyehola 74.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában