Röplabda / galériával

2021.05.23. 20:05

Továbbra is a röplabda fellegvára Kecskemét

Május 21 és 23 között rendezték Kecskeméten az U17-es korosztály számára kiírt Buzek László Országos Serdülő Bajnokságot, melyet a Messzi István Sportcsarnokban és a Mercedes-Benz Gyár Sport Akadémia épületében bonyolítottak le. A Kecskeméti Sportiskola remek játékkal nyerte meg a bajnokságot.

Kovács Nóra

Fotó: BUS CSABA

A háromnapos tornán hat csapat küzdött meg egymással a hazai, KESI „A” csapata mellett a DSE Röplabda Akadémia, az Édra-Dág KSE, a Pénzügyőr SE, a RÖAK-Kaposvár-FINO és a Szolnoki SPC mérkőzött az aranyért.

Vasárnap rendezték a helyosztókat. Az ötödik helyen az Édra-Dág KSE végzett, amely 3:2-re verte a Szolnoki SPC csapatát.

A bronzmérkőzésen a DSE Röplabda Akadémia játszott a RÖAK Kaposvár -Fino ellen. A Dunaújváros 0:2-ás hátrányból fordított és végül 3:2-re (24–26, 19–25, 25–23, 25–21, 15–11) győzött.

– Nagyon erős csoportba kerültünk, a Kecskeméttel és a Kaposvárral játszottunk a nyitányon

– nyilatkozta Szűcs Ákos, az DSE Röplabda Akadémia vezetőedzője.

– Nekimentünk a Kecskemétnek az első mérkőzésen, 3:2-es Kecskeméti győzelemmel zárult, ami nagyon sokat kivett belőlünk aznap. Majd megszenvedtünk a Kaposvárral és kikaptunk 3:0-ra. Csoportharmadikként a Dágot kaptuk keresztjátékban, nagyon hullámzó volt a játék, de sikerült őket megverni. Majd a bronzmérkőzésen 2:0 után minden mindegy alapon sikerült győzni a Kaposvár ellen. Büszke vagyok a csapatomra, hogy nagyot küzdve megnyertük a bronzmeccset.

A döntőt a Pénzügyőr SE és a Kesi „A” csapata játszotta. A Kecskemét összeszedetten és jól játszott a fináléban is, sima szettveszteség nélküli győzelmet aratva nyerték a bajnokságot.

Pénzügyőr SE–Kesi A 0:3 (16–25, 15–25, 19–25)

Kecskemét, U17-es OSB I. döntő. Játékvezetők: Villás Tibor, Horváth Miklós.

PSE: Suba, Sándor, Székely, Petréd, Kövessy, Busz (l.). Csere: Zeitler, Beke, Dányi, Balogh, Szabó G, Fügedi (l). Vezetőedző: Hevér Zsolt.

Kesi: Varga, Szabó M., Bogdán, Török S., Baracsi, Török Zs. (l.). Csere: Szűcs, Kiss Bendegúz, Kiss H., Csordás, Szabó Z., Boldizsár, Kiss Bence (l.). Vezetőedző: Verebélyi Zsolt.

– Kicsit megijedtünk idén is attól a lehetőségtől, hogy esetleg meg tudnánk nyerni a bajnokságot. Ez maximálisan meglátszódott a játékunkon.

A Kecskemét nagyon stabil és jól képzett csapat. A mostani tornán látszódott azért gondolom a covid miatt is, megfogható pillanatai voltak több csapatnál is a mérkőzésnek.

Sajnos nekünk most így fordult a kocka, a rossz oldalán álltunk, de egy fokkal már jobb a helyzet, mert azt láttam a saját csapatomon, hogy a két évvel ezelőttihez képest sikerült fejlődni, legalább a bizalom és a hozzáállás terén, ami pozitívum. Jelenleg azt kell megértetnem, hogy ez a sanyarú sorsú ezüst is szépen csillog – mondta Hevér Zsolt, a Pénzügyőr vezetőedzője.

– Gratulálok a csapatnak, mert valóban jól játszottak az egész tornán – mondta Verebélyi Zsolt, a Kesi „A” csapatának vezetőedzője. – A döntőben pedig kimondottan koncentráltak voltak és végig kiegyensúlyozottak. Nem engedtük ki a kezükből a lehetőségeket, remekül játszottak.

Az eredményhirdetésen dr. Szeberényi Gyula Tamás, sportért felelős alpolgármester, Salacz László országgyűlési képviselő, Ivkovicné Béres Tímea, a Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője, Fritz Ágnes, a Kecskeméti Sportiskola sportszakmai igazgatója, Weczera Csaba, az Magyar Röplabda Szövetség fiú utánpótlásért felelős bizottság tagja és Beregszászi Szabolcs röplabda mesteredző adta át az érmeket.

– Köszönöm a Kesi „A” csapatának, hogy itthon tartotta a kupát, a múlt heti kecskeméti győzelemhez hasonlóan – mondta Szeberényi Gyula Tamás, sportért felelős alpolgármester köszöntő beszédében. – Nagyon izgalmas és szoros mérkőzéseket láttunk, egészen apró különbségek és sokszor a küzdeni tudás döntötte el a találkozókat. Az pedig külön öröm, hogy a fiatalok ismét közönség előtt játszhattak, mivel ezek az élmények már mindenki számára hiányoztak.

A csapatok legjobb játékosai különdíjban részesültek.

A csapatok legjobbjai:

Szolnoki SPC: Reiner Márk Máté

Édra-Dág KSE: Bandi Bernát

RÖAK-Kaposvár-FINO: Zarka Márton

DSE Röplabda Akadémia: Béres Mátyás

Pénzügyőr SE: Székely Péter

Kesi „A”: Török Zsombor

Legjobb edző: Gerebélyi Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában