kézilabda

2021.05.21. 13:49

Szombaton a Fradit fogadja a KNKSE

Győzelmekkel zárná le az NB I./B-s bajnokságot a Kecskemét.

Kovács Nóra

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

Szombaton a női kézilabda NB I./B Keleti csoportjának 22. fordulójában a Global Big Building Zrt. KNKSE az FTC U20-as csapatát fogadja 13 órától a Messzi István Sportcsarnokban.

Múlt héten az Oxxo Energy Orosházi NKC ellen szenvedett háromgólos vereséget a KNKSE, de edzőjük bizakodó a folytatást illetően.

– Az Orosháza ellen a szezon egyik legjobb teljesítményét produkálta a csapat, védekezésben és támadásban is nagyon összeszedettek voltunk – nyilatkozta Mátrai Péter, a GBB ZRT. KNKSE vezetőedzője. – Azonban a háromgólos vereség nagyon fájó, mert több volt ebben a meccsben, akár a győzelem is meglehetett volna.

Két mérkőzés maradt hátra a szezonból. Szombaton a tabella tizedik helyén álló Kecskemét a negyedik helyezett Ferencvárosi TC U20-as csapatát fogadja. A főváro­siak ellen idegenben hat góllal győzött a KNKSE, most hazai pályán is a tisztes helyt­állás a cél.

– Az fővárosi mérkőzés nagyon jól sikerült számunkra, hiszen győztesen hagyhattuk el a pályát, de abból a meccsből nehéz kiindulni, mivel teljesen más felállásban játszottunk, mint most. A Ferencváros fiatal, lelkes, futós csapat, nincs vesztenivalójuk. Ha gólt kapnak, akkor is gyorsak középkezdésből. Erre a futásokra készülünk, megpróbáljuk azokat a támadási és védekezési pontokat ostromolni, amik a gyengeségeik, és reméljük, hogy győztesen jöhetünk le a pályáról. Ez egy más mérkőzés lesz, de saját magunknak is szeretnénk megfelelni és megmutatnánk, hogy mire vagyunk képesek. Aki látta az Orosháza vagy a Pénzügyőr elleni találkozókat, annak feltűnhetett, hogy teljesen más arcát mutatta a csapat. Valóban küzdünk, hajtunk és nem adjuk fel egy percig sem. Mivel még két hazai mérkőzésünk van hátra, a Fradi és a Dunakeszi ellen, ezért valóban szépen, két győzelemmel szeretnénk zárni a bajnokságot a szurkolóink előtt. Bízom abban, hogy minél többen kilátogatnak buzdítani, és nézőcsalogató játékot tudunk nyújtani – tette hozzá a vezetőedző.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában