kézilabda

2021.05.30. 19:12

Győzelemmel zárta a bajnokságot a KNKSE

Vasárnap utolsó meccsét játszotta a Global Big Building Zrt Kecskeméti NKSE. A női kézilabda NB I./B Keleti csoport 14. fordulójából elhalasztott mérkőzésen a tabella utolsó helyén álló VS Dunakeszi gárdáját fogadta a Messzi István Sportcsarnokban.

Kovács Nóra

Fotó: Bús Csaba

Legutóbb idegenben szeptemberben találkozott a két együttes, akkor 22–39-re a KNKSE győzött. A bajnokságban a Keszi az utolsó fordulóig mindössze egy pontot szerzett, míg a szintén kieső Kecskemét 10 ponttal állt a tizedik helyen, így mindkét csapat szépen szerette volna zárni a szezont.

Ehhez mérten kezdődött a mérkőzés. Az első negyed órában fej-fej mellett haladt a két csapat, majd kiütközött a klubok közötti különbség, átvette az irányítást a Kecskemét, a 20. percre pedig hét gólos fórra tettek szert (17–10). A 28. perc 11 góllal vezettek a hazaiak, de a félidőig egy találatot lefaragott az ellenfél. A szünetben 22–12 volt az állás.

A folytatásban összekapta magát az ellenfél, felváltva este a találatok (28–18), a 40. percben Kiss Klaudiát állították ki piros lappal, ami megzavarta a vendégeket, a továbbiakban pedig nem is bírta a tempót. A 45. percre 32–18-ra nőtt a különbség. Végül 37–24-re győzött a Kecskemét.

– Gratulálok a Kecskemétnek a győzelemhez, egyértelműen megérdemelték itt hazai pályán ezt a szezonzáró sikert –mondta Molnár Ádám, a VS Dunakeszi vezetőedzője. – Az első és a második félidőben a mutatott játék ég és föld volt a mi szempontunkból. Az első félidő 22–12 volt, míg a második 15–12. Az első játszmában azzal tudott elmenni as hazai gárda, hogy nagyon sok indításgólt tudtak lőni, mintegy hetet-nyolcat biztos. Ezt mi nem tudtuk jól lereagálni. Készültünk és számítottunk arra, hogy a hazaiak ezt fogják játszani, de sajnos az első félidőben nem valósult meg semmi az általunk eltervezett játékból. Ennyin múlt, meglátjuk, mi lesz jövőre.

– Nagyon nehezen kezdünk, védekezésben pedig nagyon sokat hibáztunk – nyilatkozta Mátrai Péter, a KNKSE vezetőedzője. – De össze tudtuk kapni magunkat és amit terveztünk, hogy rájuk futunk és könnyű gólokat szerzünk az sikerült. Örülök, hogy mindenki pályára tudott lépni és szépen zártuk a bajnokságot.

Global Big Building Zrt. KNKSE– VS Dunakeszi 37–24 (22–12)

Kecskemét, Női kézilabda NB I./B Keleti csoport, 30 néző. Játékvezetők: Fibec Zoltán, Herbák Tamás.

KNKSE: Nagy É – Bab 1, Jámbor-Herceg 7, Kisjuhász 4, Borbély 10, Nyakó 7, Pécsi 3. Csere: Pálinkás – Radva 1, Lóczi 2, Nagy E., Bálint 2. Vezetőedző: Mátrai Péter.

Dunakeszi: Doszpoth – Hansághy 2, Bedő 1, Katona 4, Kiss 6, Veress 5, Nagy Sz. 2. Csere: Molnár – Gengeliczky 1, Sipos 1, Hrutka 2, Portás, Joó. Vezetőedző: Molnár Ádám.

Kiállítások: 16 perc, illetve 6 perc.

Kizárás: Kiss a 40. percben

Hétméteresek: 1/2, illetve 2/5.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában