kézilabda

2021.04.30. 12:37

Egerben is mindent megtesz a pontokért a KNKSE

A GBB Zrt. Kecskeméti NKSE szombaton 18 órakor a második helyen álló Eszterházy SC vendége lesz a női NB I./B keleti csoportjában, ahol a 19. fordulót rendezik.

Nyitray András

Nehéz helyzetben a KNKSE

Fotó: Bús Csaba

A KNKSE nehéz helyzetben van, így az utóbbi hetek vereségei után az edzőváltás mellett döntött a klubvezetés. Varga József helyére házon belülről, Mátrai Péter személyében érkezik az új vezetőedző, aki jól ismeri a csapatot, hiszen hosszú ideje a klub kötelékében dolgozott eddig is.

–Az Eger egy nagyon jó csapat, még a bajnoki címért is versenyben vannak, minden poszton van két olyan játékosuk, akik magas szinten tudnak teljesíteni – mondta az ellenfélről Mátrai Péter, a KNKSE új vezetőedzője. – Teher nélkül, de mégis azért teherrel a vállunkon lépünk pályára, hiszen a bennmaradás a célunk, ehhez minden adódó alkalmat meg kell ragadnunk, hogy pontokat szerezzünk. Én azt várom, hogy felszabadultan tudunk küzdeni 60 percen keresztül, és remélhetőleg a végjátékban dől el a találkozó, mert ott már bármi megtörténhet. Ott már biztosan a hazaiakon lenne a nyomás, hiszen hazai pályán, esélyesebb csapatként győzelmet várnak el tőlük.

A KNKSE számára öt mérkőzés maradt hátra a szezonból, a bravúrok is nagyon kellenének itt már ahhoz, hogy a csapat megőrizze NB I./B-s tagságát. A sérülésektől is tizedelt együttes nehéz heteken van túl, itt azonban már nincs idő rágódni a hibákon.

– Összetett dolog, hogy miért nem jöttek az eredmények. Azt mindenki látta a Szeged ellen is, hogyha Borbély Márti nincs, akkor az nekünk hatalmas érvágás, hiszen főleg támadásban nagyon sokat tud hozzátenni a játékunkhoz. Ami visszatérő probléma volt, hogy nehezen tudtuk túltenni magunkat a hibáinkon, akár támadásban, akár védekezésben. Ezen kellett elsősorban változtatni. Emberek vagyunk, mindenki hibázhat, de nem szabad ezután megállnunk, menni kell tovább. Meg kell mutatnunk, hogy igenis van keresnivalónk ebben az osztályban, van erre öt meccsünk, amin meg kell küzdenünk a bennmaradáshoz szükséges pontokért – mondta Mátrai Péter.

Nehéz helyzetben a KNKSE
Fotó: Bús Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában