Röplabda

2021.03.28. 12:56

Az utolsó mérkőzésén pontot rabolt a RÖPKE

A női röplabda NB II. Keleti csoport felsőházi rájátszásának a 6., zárófordulójában lépett pályára szombat délután a HÉP-RÖPKE SE a Vidux-Szegedi RSE otthonában. Maratoni csata kerekedett az összecsapásból, amelyet végül a szegediek nyertek meg, 3:2-es szett arányban.

Vincze Miklós

A RÖPKE idén búcsúzik egy meghatározó játékosától, egyben csapatkapitányától, Selmeczy Vandától

Fotó: Bús Csaba

A két csapat a 2020/21-es bajnokság keretében már negyedjére találkozott, ilyen szoros mérkőzést azonban még egyszer sem vívtak egymással az idei szezon során. A a 3:2-es vereségével egy pontot megszerzett a rájátszás felsőházában, és bizonyította, hogy van helye a felsőházban. Az első játszmát a hazaiak nyerték, a következő kettőt azonban a hírös városiak. Óriási csatában egyenlített a Szeged, majd a döntő játszmát 15:12 arányban nyerte meg.

– Nagyon örülök, hogy megvan a becsületpontunk a felsőházi rájátszásban, így emelt fővel távozhattunk – értékelt Kása Róbert, a HÉP-Röpke SE vezetőedzője. – Ez mindenképpen kijárt a csapatnak, akár ennél több is kijárhatott volna. A körülményeink a szezon során meglehetősen mostohák voltak, persze ez senkinek sem a hibája.

A mai mérkőzésen felszabadultan játszottak a lányok és nagyon szép momentumokat produkáltak a pályán, megmutatták, hogy a rájátszásban a helyük.

Reméljük, hogy a következő szezonban sokkal jobb körülmények állnak a rendelkezésünkre. Szeretném megköszönni továbbá a csapatnak az egész éves munkáját, nagyon kitartóak és lelkesek voltak a lányok az egész szezon során. Szeretném megköszönni a szurkolóinknak, hogy érezhetően az egész év folyamán velünk voltak lélekben – fejezte ki háláját Kása Róbert.

A RÖPKE nem csak az idei év rájátszásától búcsúzik, hanem egy meghatározó játékosától, egyben csapatkapitányától, Selmeczy Vandától is.

– Vanda térde régebb óta rosszalkodik, sajnos újfent előjött ez a problémája – utalt Selmeczy Vanda problémájára Kása Róbert. – Így aztán úgy döntött, hogy ilyen formában nem folytatja tovább a pályafutását. Vandának hálás vagyok a Kecskeméten töltött éveiért, nagyon büszke vagyok rá, arra, ahogy a kecskeméti pályafutását végig csinálta, köszönöm neki az itt eltöltött éveket. A játékával és az emberségével is példát mutatott. Nagyon sokat hozzátett a kecskeméti csapat sikeréhez, amit ezúton is szeretnék megköszönni. Nagyon sok sikert kívánok neki a továbbiakban.

– Nagyon büszke vagyok a lányokra és megtiszteltetésnek érzem, hogy egy ilyen meccsel búcsúzom

– nyilatkozta a búcsúzó csapatkapitány, majd hozzátette: – Mindenki százötven százalékot rakott fel a pályára és sikerült nagybetűs csapatként játszanunk.

A RÖPKE idén búcsúzik egy meghatározó játékosától, egyben csapatkapitányától, Selmeczy Vandától
Fotó: Bús Csaba

Vidux-Szegedi RSE–HÉP-Röpke SE 3:2 (25:19; 19:25; 21:25; 25:22; 15:12)

Vidux-Szegedi RSE: Fürdök Lilla (1); Szatmári Júlia (4); Nyers Noémi (5); Fürdök Nóra (6); Nagy Mína (7); Hűse Zsófia (8); Bálint Viktória (9); Kovács-Fiskus Fanni (10); Szelenko-Tőkés Ágnes (13), Nagy-Hegyesi Réka (14); Farkas Antónia (17); Andó Viola (19) L1; Gulyás Vivien (16) L2.

HÉP-RÖPKE SE: Halla Petra (3), Kenderes Dóra (4), Selmeczi Vanda (5) csk., Fekete Lívia (7), Kádár Gréta (8), Lehoczki Kornélia (14), Pintér Vanessza (15), Páli Petra (16), Korpácsi Netta (13) L1, Szabó Csenge (17) L2.

Borítóképünk archív felvétel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában