kézilabda

2021.02.17. 11:50

Újabb bravúrpontot szerzett hazai pályán a Kiskunmajsai KC

A bajnokságban a második helyen álló Mizse KC csapatát fogadta a Kiskunmajsai KC a Bács-Kiskun megyei női kézilabda-bajnokság első osztályában.

Tapodi Kálmán

Komáromi Tibor, a majsaiak vezetőedzője lelkesíti csapatát

Fotó: Pozsgai Ákos

A Kalocsai KC után újabb felsőházi csapat, a 2. helyen álló Mizse KC ellen szerzett bravúrpontot a Kiskunmajsai KC. A Vadmacskák becenévre hallgató hazaiak különösen az első játékrészben nyújtottak jó teljesítményt, a fordulást követően viszont jobbára a mizseiek akarata érvényesült.

Tízpercnyi játék után nem kellett jóstehetség azt megállapítani, hogy ez a meccs nem hoz rekordot a lőtt gólok tekintetében. Ami az egyik oldalon jó védekezésnek minősült, az a másiknál elhibázott támadásnak, de ez nézőpont kérdése. Nos, ebben az összevetésben körülbelül egyformán teljesítettek a játékosok, így aztán újabb tíz perc múltán 6–6 volt az állás. A házigazda kék-sárgák ekkor három találatnál jártak, míg a vendégek csak egy gólt jegyeztek. A majsaiaknál a beállós Molnár Mónika támadásban és védekezésben is remekelt, és Sipos Eliza átlövései is rendre utat találtak a mizsei kapuba. A vendégek legeredményesebb játékosa, az összecsapás előtt 57 gónál tartó Fekete-Németh Kitti külön őrzőt kapott, ami némi zavart okozott a mizsei támadások szervezésében.

A majsaiak a következő hat percben egy 4–0-s szériát produkáltak, miközben Fekete-Németh büntetőből sem tudta bevenni a hazai kaput (10–6). A hátralévő időben két találat itt, két gól ott, és így a hazaiak megőrizték négygólos előnyüket a szünetig.

A fordulás után még három percig tartott a hazai szempontból idilli állapot (14–10), mert utána a mizseiek feljöttek egy gólra (14–13). A fontos gólokat szerző irányító, Farkas Fanni révén a 41. percben 17–15-re módosult a majsai előny. A következő 9 perc azonban a vendégeké volt. A kapuban Dömény-Veress Zsuzsanna állta útját a lövéseknek, Kovács Enikő vezérletével pedig nemcsak egyenlítettek, hanem a vezetést is átvették a mizseiek (17–21). Már csak 6 perc volt hátra a lefújásig, de így is akadt bőven izgalom. Ezúttal a kettős emberelőnybe kerülő majsaiak percei következtek, akik Sipos, Farkas és Tabajdi Berta góljaival ledolgozták a hátrányukat (21–21).

Összességében meglehetősen hektikus találkozót láthatott volna a közönség, ahol mindkét csapat elherdálta jelentős vezetését, így a döntetlen végül igazságosnak nevezhető.

– Azzal tisztában vagyunk, hogy a felsőházi szereplés számunkra elment, most már arra koncentrálunk, hogy mi lesz jövőre, mennyire tudjuk a csapatot egyben tartani – értékelt Komáromi Tibor, a hazaiak mestere. – Most ismét bebizonyítottuk, hogyha teljes kerettel tudunk kiállni, akkor veszélyesek vagyunk a megyében bármelyik csapatra. Készültünk Fekete-Németh Kitti őrzésére, de először csak kitoltuk a védekezésünket, majd utána az emberfogás mellett döntöttünk, amivel az első félidőben megzavartuk az ellenfelünket. A második félidőben viszont beragadtunk védekezésben a hatosra. A mi kezünkben volt a győzelem, de ezért az eredményért most nem vagyok bosszús.

– Véleményem szerint mind a két csapat megérdemelte az egy-egy pontot – nyilatkozta a mizsei mester, Hollós Máté. – Az első félidőben jobb volt nálunk a Kiskunmajsa, de a szünet után feljöttünk, és már vezettünk három-négy góllal is. Az eredményt sajnos nem tudtuk megtartani, mert sorra jöttek a buta hibáink, így igazságos pontosztozkodás lett a vége.

Kiskunmajsai KC–Mizse KC 22–22 (12–8)Kiskunmajsa, zárt kapuk mögött. Vezette: Herceg, Piller.

Kiskunmajsa: Terbe – Tabajdi 6/3, Varga, Farkas 4, Molnár 3, Sipos 5, Kanyik 2. Csere: Abonyi (k), Nagy (k), Garas (k), Kertész-Farkas 2, Tarjányi, Nyári, Mózer, Pajlovics. Edző: Komáromi Tibor.

Mizse KC: Dömény-Veress – Wunderling, Bán 2, Kovács 5, Pető 4, Szobodek 1, Bujdosó 3. Csere: Rumó (k), Fekete-Németh 6/3, Sápi 1, Ubornyák, Németh. Edző: Hollós Máté.

Hétméteresek: 4/3, ill. 5/3. Kiállítások: 12, ill. 12 perc.

Komáromi Tibor, a majsaiak vezetőedzője lelkesíti csapatát
Fotó: Pozsgai Ákos

 

A Bács-Kiskun megyei csapatok hétvégi eredményei

A férfi NB II. Délnyugati csoportjában mindegyik Bács-Kiskun megyei csapat idegenben lépett pályára. A dobogóra is esélyes Kalocsai KC vereséget szenvedett Nagyatádon. A meccs az első félidőben ment el, ekkor a Rinyamenti KC héttel tudott meglépni, és bár a második félidőt eggyel a Kalocsa nyerte, a végeredmény hatgólos vereség lett. Szintén hétgólos hátrányban volt a szünetben a Kiskőrös KSK Dunaújvárosban, ők azonban a második játékrészben sem tudtak váltani, 32–16 lett a vége a DAC javára.

A Mecseknádasd esélyesként fogadta a Kiskunhalasi UKSC-t és nem is cáfoltak rá a papírformára, simán tartották otthon a pontokat. A megyei csapatok becsületét a Bajai KSE mentette meg, ők Siklóson tudtak nyerni. Már a 20. percben tízzel mentek a Sugó-partiak, a végére pedig tizenöttel lőttek többet ellenfelüknél. A déli csoportban a KIKI Sport hazai pályán ikszelt a Tököllel, és szintén nem bírtak egymással a felek a Délkeleti csoportban a Kiskunmajsai KC–Köröstarcsai KSK összecsapáson. A nők Délkeleti csoportjában a múlt héten bravúrgyőzelmet arató Bácsalmási PVSE ezúttal nem tudott nyerni, Szarvason maradtak alul. Szintén vereséget szenvedett a Kecskeméti NKSE U22, ők a Csorvás otthonából távoztak pont nélkül.

A megyei férfibajnokságban második győzelmét aratta a KHTK fiatal csapata, ezúttal a Csávolyt múlták felül idegenben. Vendégként tudott nyerni a Tiszakécske és a Gézengúz is, előbbi a Bácsalmást, utóbbi a Kecelt múlta felül. A KIKI Sport második csapata sem tudta otthon tartani a pontokat a Kecskeméti FS DSE csapatával szemben, a KTE juniorjai pedig a vártnál szorosabb meccsen nyertek a Soltvadkert ellen. A megyei női bajnokságban szereplő kiskőrösi hölgyek pályaválasztóként játszhattak, ám a vírushelyzet miatt pályaválasztói jogot cseréltek, így Kunszentmiklóson múlták felül a Miklós KC-t. Maradt százszázalékos a Nemesnádudvar, ezúttal a Kiskunhalast lépték le, míg a Kalocsa Soltvadkerten tudott nyerni.

Eredmények

NB II. férfi, Délnyugati csoport: Dunaújvárosi AC–Kiskőrösi KS Kft. 32–16, Rinyamenti KC SE–Kalocsai KC 31–25, MK Pelikán-Siklós KC–Bajai KSE 20–35, Expressz Zálog Mecseknádasd–Kiskunhalas UKSC 41–26.

NB II. férfi, Déli csoport: KIKI SKFT–VSK Tököl 27–27.

NB II. férfi, Délkeleti csoport: Kiskunmajsai KC–Köröstarcsai KSK 24–24.

NB II. női, Délkeleti csoport: Csorvási SK–Kecskeméti NKSE U22 34–28, Szarvasi NKK–Bácsalmási PVSE 37–32.

Bács-Kiskun megyei férfi I. osztály: Kecel KC–Gézengúz UKC 23–26, Bácsalmási PVSE–Balogh Tészta TVSE 23–27, D-V SE Csávoly–KHTK 29–30, Kecskeméti TE U22–STE-BS Plastic 25–20, KIKI SKFT 2–Kecskeméti FS DSE 24–34.

Bács-Kiskun megyei női I. osztály: STE-BS Plastic–Kalocsai KC 17–25, Kiskőrösi NKSZSE–Miklós KC 28–25, Kiskunmajsai KC–Mizse KC 22–22, Nemesnádudvari NKSZE–Kiskunhalas UKSC 38–21.

Kovrig-Szabó Ivett (Kiskőrös)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában