Kézilabda

2021.02.21. 16:07

Bombameglepetést okozott a Mizse KC az FTC U-22 otthonában

A bentmaradásért harcoló, a férfi NB I./B Kelketi csoportjában a tizenkét csapatos mezőnyben a jelenleg a 8. helyen tanyázó Mizse KC az éllovas FTC U-22-es csapatának a vendége volt vasárnap délben. A mérkőzést a lajosmizseiek – bombameglepetést okozva – 26–25 arányban megnyerték.

Vincze Miklós

Mizse KC - Hatvan férfi NB I./B Keleti csoport kézilabda

Forrás: baon.hu

Fotó: BUS CSABA

Lelki teher nélkül utaztak a lajosmizseiek a ferencvárosi fiatalok elleni mérkőzésre, ráadásul a Ferencvárosban több, a nagy csapatból visszajátszó is erősítette a keretet. Ennek ellenére a vendégek nem adták fel a reményt a pontszerzésre. Az első félidő 15–13-as hazai vezetéssel zárult ugyan, a Mizse KC azonban nem volt hajlandó hagyni lerázni magát, és előbb – a 40. percben – kiegyenlített, majd a vezetést is megszerezte. És bár a zöld-fehérek egyszer még egyenlíteni tudtak, a Mizse 22–22-nál újra átvette a vezetést, és már nem is engedte ki a győzelmet a kezéből, így elhozta a két pontot a listavezető otthonából.

FTC-Diagnosticum U22–Mizse KC 25–26 (15–13)

Budapest, Elek Gyula Aréna, vezette: Győr Ádám, Hadas Dávid

A Mizse KC gólszerzői: Vancsics 6, Kiss A. 4, Imregi 4, Petrik-Varga 3, Bujdosó 2, Benke 2, Scheuring 2, Horváth V. 2, Hollós.

– Bizony, nem a győzelem reményében utaztunk a fővárosba az éllovashoz, annál is inkább, mert a mérkőzés előtt megtudtuk, hogy a Fradi NB I.-es felnőtt csapatából nem kevesebb, mint hét visszajátszó lép pályára a Fradi keretében ellenünk – utalt a mérkőzéssel kapcsolatos előre kalkulált nehézségekre Sápi Zsombor, a Mizse KC elnöke. – Ráadásul mintha a hazai pálya is lejtett volna a hazaiak javára, ennek ellenére elképesztő küzdeni tudásról tanúságot téve, példamutató helytállással sikerült bombameglepetést okoznunk.

– Leírhatatlanul büszke vagyok a fiaimra – nyilatkozta a lefújást követően Avar György. – Megmutattuk, hogy tudunk küzdeni, hogy tudunk egymásért küzdeni. Az éllovas otthonában okos, taktikus játékkal, nagy szívvel küzdve sikerült megfognunk a fiatal csikókat, és nagy küzdelemben megérdemelten megszereznünk mind a két pontot. Nagyon hosszú még a bajnokság, de meggyőződésem, hogy ez a szenzációsnak mondható győzelem órási lelki lökést ad a csapatnak ahhoz, hogy ezt a rendkívül nehéz célt valóra váltsa.

Borítóképünk illusztráció.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában