FRISSÍTVE

2021.01.08. 20:57

Győzött a KTE-Piroska szörp

A bajnokságban, azaz a férfi kézilabda NB I. / B Keleti csoportjában is rivális Optimum Solar–Békési FCK otthonában lépett pályára péntek este a Kecskeméti TE-Piroska szörp csapata, ezúttal Liga Kupa-mérkőzésen. A H csoport tabelláján az élen álló kecskemétiek megnyerték az idei első tétmeccsüket.

Vincze Miklós

Forrás: shutterstock.com

Fotó: illusztráció

Alaposan bekezdett a hazai gárda, a 3. percben már 3–0 volt az állás a békésiek javára. Az első kecskeméti gólt Füstös szerezte, 3–1-re alakítva azt állást, majd Tóth Norbert és Országh két góljával – közte egy hazai, Haszilló-találat – a 9. percre 4–4-re egyenlített a KTE.

Ezt követően pontos sorminta szerint, következetesen lépegettek előre a góltermelésben a felek, rendre a hazai csapat vezetett eggyel, a KTE pedig rendre egyenlített, és így ment ez egészen a 26. percig, amikor először Horváth Andor egyenlített, (11–11), majd Csordás góljával a vezetést is megszerezték a hírös városiak, ekkor lett az állás 11–12. Valaczkai mindjárt kettőre növelte az előnyt, és a hazai Osgyán treffelésére válaszoló Mazák alakította ki az első félidő végére a 12–14-es félidei állást. Mint utóbb kiderült, nem is engedte ki többé a kezéből a vezetést a hírös városi gárda.

A második játékrész ugyanis ott folytatódott, ahol az előző abbamaradt. A második félidőt lehengerlően kezdve, a 35. percre Füstös, Horváth Andor két-két találatával, és Bíró bombájával már hatra növelte az előnyét a Bencze-alakulat., a 39. percben Csordás góljával pedig már hétre nőtt a vendég fór, 21–14-et mutatott ekkor az eredményjelző a vendégek javára. A hazai gárda még egyszer felszívta magát, és feljött kétgólos különbségre, az 50. percben a hazaiak legjobbja, a mérkőzésen összesen nyolc találatig jutó Haszilló alakította 20–22-re az állást. A 23–21-es vendégvezetés kialakulta után következett egy ötperces gólcsend, ezt a mérkőzés végére – Horvátthal és Füstössel együtt – öt gólig jutó Csordás törte meg, háromra növelve a vezetést. Innen ezt már csak elrontani lehetett volna kecskeméti szemszögből, de minek rontották volna el?

Mazákot ugyan nyolc másodperccel a lefújás előtt a játékezetők még piros lappal kiállították, ennek ellenére 27–24 arányban megnyerték Bencze József tanítványai a mérkőzést, és ezzel négy mérkőzésből három győzelemmel vezetik a Liga Kupában a H csoport tabelláját. A második helyen az eddig egy meccset játszó, és a KTE mérkőzésével egyidőben játszott találkozón, Lajosmizsén győztes Pick Szeged U-23 áll. A harmadik három mérkőzésből két megszerzett ponttal a Mizse KC, a negyedik pedig a két mérkőzés után pontot még nem szerzett Békés.

Optimum Solar-Békési FCK–KTE-Piroska szörp 24–27 (12–14)

Békés, zárt kapus mérkőzés, vezette: Bába Sándor, Horváth Péter.

A Békés gólszerzői: Haszilló 8, Árpási 3, Csuzi 3, Fedor 2, Osgyán 2, Dénes 1, Kiss Róbert 1, Szász 1, Székely 1, Mezei 1, Varsandán 1. Vezetőedző: Papp Bálint

A KTE-Piroska szörp gólszerzői: Csordás 5, Füstös 5. Horváth Andor 5, Országh 3, Bíró 2, Valaczkai 2, Szeverényi 2, Kátai 1, Mazák 1, Tóth Norbert 1. Vezetőedző: Bencze József.

Hétméteresek: 3/3 illetve 5/3.

Kiállítások: 10 illetve 6 perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában