futsal

2020.09.08. 11:47

Parádés győzelmet aratott a ScoreGoal Budaörsön

Az első fordulóban elszenvedett hazai vereség után Budaörsön, az Aramis vendége volt a SG Kecskemét Futsal Club a futsal NB I. második fordulójában. A lelkesen és bátran futballozó kecskemétiek magabiztos győzelemmel szerezték meg az első három pontjukat.

Vincze Miklós

Már a mérkőzés elején kezdeményezően lépett fel a kecskeméti alakulat Budaörsön, Vámosinak többször is védenie kellett az első percekben. A hazai Keresztury kapufája után egy kontrából a hírös városiak rohamozhattak, Scherban önzetlenül tette le Mórának a labdát, aki be is vágta azt a kapuba, 0–1. A bekapott gól után igyekezett egalizálni a hazai csapat, ám egy kapkodás miatti labdavesztés követően a Kecskemét növelni tudta előnyét: Móra keresztpasszát Ristic értékesítette, 0–2. A félidő végén még akadt mindkét oldalon helyzet, de a szünetre 0–2-vel vonulhattak a felek.

A folytatásban is bátran játszott az SG Kecskemét Futsal, az első nagy védést azonban Tombácznak kellett bemutatnia Bognár lövését követően. Jól működött a kecskeméti védelem, a kontrákból pedig rendre veszélyes támadásokat vezettek Koós Károly tanítványai. A második etap derekához közeledve kezdett eldurvulni a játék: Scherbant kellett először ápolni, majd a helyére érkező Gavrilovicot kellett letámogatni a pályáról. Lehiggadtak a kedélyek, és ebből a hazaiak jöttek ki jobban: Keresztury csinálta meg szépen a cselt a balszélen, majd Tombácz eszén is túljárt, 1–2. Ebben az időszakban nyomott az Aramis, de Ristic kiválóan olvasta le az egyik passzt, majd Scherbannal játszott össze, a végén pedig a szerb légiós megszerezte második találatát, 1–3. Nem sokkal később az eddig „csak” gólpasszokat jegyző Scherban is betalált. A félpályánál szerezte meg harcosan a játékszert, egészen a kapuig nyargalt, és nem remegett meg a lába, 1–4. Kapusát mezőnyjátékosra váltva próbálkozott az Aramis, ám nem sült el jól az elképzelésük, Simic büntetett meg egy könnyelműséget, 1–5. A végére még egy Keresztury kapufa maradt, az eredmény nem változott, megérdemelten nyert a Kecskemét és szerezte meg első pontjait az idei NB I.-es bajnokságban.

– Volt türelmünk kivárni a megfelelő pillanatokat, végig kontrolláltuk a meccset – értékelt a lefújást követően Koós Károly, a hazaiak vezetőedzője. – Nagy gratuláció az egész csapatnak, mert nagyon fegyelmezetten és taktikusan játszottak. Úgy gondolom, hogy megérdemelten szereztük meg a három pontot.

A kecskeméti futsalosokat a közönség legközelebb szeptember 14-én láthatja, akkor az FTC-t fogadják a hírös városiak hazai pályán, 19 órai kezdettel.

Aramis SE–SG Kecskemét Futsal 1–5 (0–2)

Budaörs, vezette: Kovács Gábor, Vass István

Aramis: Vámosi – Moga, Bognár, Keresztury, Boznánszki. Csere: Molnár – Panyi, Tama, Harnisch, Frankovszky, Sáhó, Verhoczki, Papp, Pap. Edző: Moga Flavius

Kecskemét: Tombácz – Gavrilovic, Ristic, Simic, Récsei. Csere: Verebélyi – Móra, Nyeste, Scherban, Mánya, Sallai. Edző: Koós Károly

Gól: Keresztury a 26., illetve Móra a 9., Ristic a 15., 29., Scherban a 32., Simic a 37. percben.

Sárga lap: Keresztury illetve Scherban

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában