LABDARÚGÁS / GALÉRIA

2020.09.07. 07:00

Nagy meccset nyert a Kalocsa Kerekegyházán

A megyei első osztályban két, a tavaszi záráskor az élmezőnyben végzett csapat találkozott Kerekegyházán. Az előjelek nagy mérkőzést ígértek, nagy meccs is lett belőle.

Vincze Miklós

A nagy meleg ellenére nagy elánnal kezdtek a csapatok. A 9. percben Nébl végezhetett el szabadrúgást, 35 méterről fölé lőtt, de labdája az utolsó métereken meglehetősen veszélyesen csapódott lefelé. Négy percre rá megszerezte a vezetést a hazai csapat, Treiber indult meg, és passzolta be a védelmi vonal mögé a játékszert. Bashiri csapott le rá, és éles szögből, tíz méterről, jobbról a hosszú sarokba lőtt úgy, hogy a labda a kapufa tövéről pattant a másik sarokba, 1–0. A 21. percben egy jobb oldalról érkező, hazai beadás Kovács Pétert találta meg az ötös sarkánál, ő habozás nélkül lőtt, labdája azonban a védőt találta el. Egy percre rá Nasz indította Néblt, aki éles szögből – talán kissé elhamarkodottan, mert bent társak érkeztek – lőtt.

Újabb egy perccel később már a másik oldalon alakult ki ziccer, Bashiri ívelt be jobbról, a középen érkező Farkas az ötös elől bomba erővel fejelte le a földre – ahogy azt kell – a labdát, ám mivel nem helyezte eléggé sarokra, Vatai bravúrral menteni tudott. A 28. percben Nébl az oldalvonal mellől ívelhetett be szabadrúgást, ő azonban nem beívelt, hanem kapura lőtt, a lefelé csapódó labdát Fekete bravúrral mentette. A 30. percben szabadrúgáshoz jutott a Kalocsa, középről, a kaputól 28 méterrel. Nébl állt a labda mögé, és akinek olyan érzése volt, hogy Nébl ekkorra már belőtte magát, az nem tévedett, a kalocsai játékos ugyanis irtózatos erővel lőtt a bal felső sarokba, a labda lécről vágódott le a sarokba, védhetetlen volt, 1–1. A 37. percben Dostyicza jobb oldali beadása a felső lécre hullott. Négy percre rá Nasz nagy bedobását követően a kifejelt labdát Dostyicza lőtte jobbról, kapásból a jobb sarok mellé. A 46. percben egy csel után Sümegi tört be a jobb oldalról, éles szögből leadott lövését Kormos a kapufa segítségével szögletre mentette. A szögletből a Nébl által az ötösre varázsolt labdára Rideg érkezett, és fejelt a kapu jobb oldalába, 1–2, vendég vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok.

A második játékrész 5. percében megfogyatkozott a hazai gárda. Nagy Norbert végzett el szabadrúgást, ám a sípszót nem várta meg, ezért járt a sárga, és mivel ilyen színű lapja már volt a kereki csapatkapitánynak, a játékvezető kiállította. A Kerek a létszámhátránytól nemhogy megroggyant volna, hanem plusz erőket mozgósítottak a hazaiak. Az 51. percben Bashiri ívelt át egy szögletet a hosszú oldalra, Kovács Péter kapáslövése a bal felső sarokba tartott, Vatai azonban nagy bravúrral hárított. Az 53. percben szabadrúgáshoz jutott a hazai gárda, néhány méterre a szögletet jelző ponttól. Az éles szög dacára Kovács Péter kapura lőtt, és igaza volt, lövése a léc alatt a kapuba vágódott, 2–2. Elképesztő rohanás vette kezdetét. Az 57. percben Treiber remek indítását követően a nagy lendülettel meginduló Bashiri egy védőn áthámozta magát, tizenöt méterről a kapussal szemben állva lőtt, Vatai azonban minden tudását összeszedve szögletre mentett. Kisvártatva ismét Bashiri tört be a 16-osra, ezúttal balról, bepassza is pontos volt, Kovács Péter újabb nagy löketet eresztett meg, a labda a bal felső saroknál a keresztléc és a kapufa találkozásáról vágódott ki. Szinte önkívületben mentek előre a hazaiak, mígnem a Kalocsának sikerült egy kicsit fékeznie az iramot. A 64. percben aztán Tóth Levente nagyszerű indításával Sümegi lépett ki, és jobbról, 15 méterről a rövid sarokba lőtt, 2–3. Igyekezett, hajtott a Kerek, viszont – minden bizonnyal ennek is betudhatóan – a kalocsai kontrák egyre veszélyesebbek voltak. A 80. percben vendég Farkast indították a jobb oldalon, ő élet szögből nagy lövést eresztett meg, Kormos a helyén volt. A 85. percben eldőlt a mérkőzés. Akkor Farkas Zalán egy labdaszerzést követően óriási szólót vágott ki a bal oldalon, a beadása ziccerben találta a társakat, a labda azonban kipattant, de lecsapott rá Dostyicza, és 12 méterről, középről a kapuba bombázott, 2–4. Több gól már nem esett, a vereség ellenére is jogosan tapsolta meg a hazai közönség a csapatát, a vendégek pedig joggal ünnepelhettek. Ha a megyei első osztályban is alkalmaznák a mérkőzések egytől öt csillagig történő osztályzását, ez a mérkőzés öt csillagot kapna.

– Nagyon jó mérkőzést játszottunk egy jó csapat ellen – nyilatkozta a lefújást követően Komonyi Gábor, a Kerekegyháza vezetőedzője. – Látszott, hogy a vendégek tudatosan készültek ránk. Jól, okosan, masszívan védekeztek, ennek ellenére több helyzetet is kialakítottunk, és ha 1–0 után csak a száz százalékos ziccereinket értékesítjük, máshogy alakult volna a mérkőzés, de a fociban nincsen ha. Az bosszantó, hogy két pontrúgásból fordított az ellenfél. A második félidőt nagyon jól kezdtük, még a kiállítás ellenére is domináltunk, és ziccereket alakítottunk ki. Sikerült ugyan egyenlítenünk, de újra a vendégcsapat szerezte meg a vezetést, mert visszazáráskor a középpályán meglehetősen lyukasak voltunk, a negyedik találat pedig végleg eldöntötte a meccset. Megérdemelten nyert a Kalocsa,

–Először is szeretnék gratulálni a Kerekegyházának ahhoz, hogy a kupában feljutottak a főtáblára, sok sikert kívánok ott nekik – nyilatkozott a kalocsaiak mestere, Kohány Balázs. – Nagyon készültünk erre a mérkőzésre is, és egy kicsit át is formáltuk a játékunkat. Amikor a Bácsalmás ellen megnéztem a Kerekegyházát, meglepődtem, hogy mennyire kicsi ez a pálya, így aztán kiemelten készültünk a pontrúgásokra, a nagy bedobásokra. Ilyen mértékben ezeket nem szoktuk alkalmazni, de ma remekül alkalmazkodtunk a körülményekhez. Leszámítva azt a tényt, hogy sajnos pusztába kiáltott szó maradt az a játékosaimnak adott figyelmeztetés, hogy ne hagyjuk magunkat meglepni a kezdéskor. Megleptek minket nem csak az első, hanem a második játékrész elején is, ugyanakkor nagyon örülök, hogy az egyenlítő gól után még kétszer sikerült válaszolnunk. Nagyon jó mérkőzést játszottunk, nagyon jó csapatot győztünk le, meggyőződésem, hogy ott lesznek a tabella elején, ahogy az is, hogy nem sokan fognak itt győzni. Gratulálok a csapatomnak, nagyon nagyokat küzdünk mostanában, és úgy látom, hogy kezdünk összeállni. Bízom a hasonlóan sikeres folytatásban.

Kerekegyházi SE–Kalocsai FC 2–4 (1–2)

Kerekegyháza, 300 néző, vezette: Bartucz Tamás (Kócsó Tibor, Szeles Ádám)

Kerekegyháza: Kormos – Nagy N., Kapus (Fekete 70.), Farkas, Szőke, BAshiri (Malecz 80.), Treiber, Supka (Horváth Z. 46.), Katona (Kis R. 46.), Szász, Kovács P. Edző: Komonyi Gábor

Kalocsa: Vatai – Rideg (Tóth L. 55.), Knap, Dostyicza (Pandúr 88.), Follárdt (Kohány 90.), Sümegi (Farkas 71.), Vuits, Nasz, Lakatos-Lengyel, Nébl. Játékos-edző: Kohány Balázs.

Gól: Bashiri a 13., Kovács P. az 53., illetve Nébl a 31., Rideg a 45., Sümegi a 64., Dostyicza a 85. percben.

Sárga lap: Vuits a 49. percben.

Kiállítva: Nagy N. az 50. percben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában