Kosárlabda

2020.09.10. 11:30

Készül már a Bajai Bácska FKE a rajtra

Javában dolgozik már a Bajai Bácska FKE csapata, a Sugó-partiak lényegében változatlan kerettel, továbbra is Cservék Csaba vezetőedző irányításával készülnek a férfi NB I./B Piros csoportjának a szeptember 25-én rajtoló küzdelmeire.

Márton Anna

Forrás: illusztráció

Hosszú István, a Bajai Bácska Férfi Kosárlabda Egyesület elnöke szerint a Bajai Bácska FKE tulajdonképpen az egyik legnagyobb vesztese a fél szezonnak, mert éppen a tavaszi idény volt az az időszak, amikorra nagyon jól összeállt a csapat. – Meglehetősen jó kimenetele lehetett volna a bajnokságnak a mi szempontunkból, hiszen az idő előtti zárást megelőzően zsinórban hét meccset nyertünk, és a felfüggesztéskor már a negyedik helyen álltunk, tehát playoffot érő helyen. A rájátszásban pedig bármi lehetett volna.

Szerették volna akár meg is nyerni a csoportot, persze a Sugó partján tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy igen komoly anyagi háttérre van szükség ahhoz, hogy feljussanak a férfi első osztályba.

– De ezen most már kár keseregni, sajnos a sors ezt hozta nekünk. Az idén, tehát a 2020/21-es bajnokság nyitányakor is az a célunk, hogy minél jobban szerepeljünk a bajnokságban, és minél több saját nevelésű játékost tudjunk beépíteni a felnőttkeretbe. De nem cél a feljutás az A csoportba, hiszen az első osztályú szereplés sokkal nagyobb anyagi megterhelést jelentene az egyesület számára – jelentette ki az elnök.

A bajai férfiak a felkészülést augusztus 3-án kezdték meg. Az első héten napi egy, az utána következő időszakban pedig már napi két edzést tartottak a minél jobb szereplés és az általa megkívánt minél jobb állóképesség érdekében. Hogy mennyire jó úton jártak a bajai kosarasok tavasszal, azt az a tény is jelzi, hogy a keret a tavaszhoz képest lényegében nem is változott, egyelőre mindössze egy személyi változásról tudott az elnök beszámolni: Kővágó Laska Márk már abbahagyta a kosárlabdát.

Két edzőmeccsen már túl van a Bajai Bácska, a legelsőt az A csoportos PVSK ellen vívták. Biztató volt az a mérkőzés, hiszen az első negyedben még vezettek is a bajaiak, végül aztán a fizikális különbség döntött, és kikaptak. A következő felkészülési etap az a mérkőzés volt, amikor a Rátgéber KA Pécs csapatával játszottak, azt a találkozót 86–78 arányban megnyerték.

– A bajnokság kezdetéig még három edzőmérkőzés vár a fiúkra – vázolta a további programot az elnök. – A PVSK érkezik Bajára az U23-as csapatával, ők a férfi NB I./B Piros csoportjában szerepelnek, persze a bajai meccsre az A csoportos keretből egy-két játékossal megerősítve érkeznek, majd még egyszer ellátogatunk Pécsre, ahol ismét a Rátgéber KA csapatával mérkőzünk meg, és az elmúlt években nagy riválisnak számító Hódmezővásárhellyel is játszunk majd egy előkészületi mérkőzést vendégként.

Jakab Péter (labdával)
Fotó: Pulai Zsóka

A bajnokságot egyébként hazai pályán, szeptember 25-én 18 órakor kezdi meg a Bajai Bácska FKE a Nyíregyháza ellen. Ezt a kezdést minden bizonnyal a szurkolók is nagyon várják már. A bajai klub háza táján ugyanis éppen az az egyik kellemes kö­zelmúltbeli fejlemény, hogy igazi szurkolótábor kezd kialakulni a csapat körül. A nézők rendre és egyre inkább nagyszerű hangulatot varázsolnak az MNÁMK csarnokába, oroszlánbarlanggá téve azt.

A BBFKE kerete:

Dr. Ágfalvi Bálint, Bene Tamás, Berta Máté, Fehér Ákos, Goldring Gergő, Goldring József, Jakab Péter, Nagy Dániel, Pálkerti Tamás, Pongó Martin, Szatmári Szabolcs, Szamosvári Márk, Vukicevic Milos, Weidinger Áron, Weiner Martin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában