Kézilabda

2020.09.18. 12:17

Első bajnoki győzelmére hajt a KTE-Piroska szörp

Ha a saját játékát hozza a KTE, akkor nem lehet gond az Ózd legyőzése. Mindezt a hírös városiak vezetőedzője, Bencze József állítja. A szakember bízik benne, hogy játékosai túlléptek a Fradi-fakó elleni vereségen.

Borbély Károly

Szuper! Mutatja Bencze József vezetőedző, aki az Ózd ellen is szeretne elégedett lenni

Fotó: Bús Csaba

Péntek este megkezdheti bajnoki pontjai gyűjtését a férfi NB I./B Keleti csoportjában a KTE-Piroska szörp. A hírös városi alakulat ellenfele 19 órától az Ózdi KC lesz a Messzi István Sportcsarnokban. Egyik együttes sem kezdte igazán jól a bajnokságot, a Kecskemét 34–28-ra kikapott az FTC U22 vendégeként, míg a borsodi csapat hazai pályán ikszelt (29–29) a Mezőkövesddel.

– Túl kell lépnünk a Fradi elleni vereségen és előre kell néznünk – mondta Bencze József, a KTE vezetőedzője. – Nagyon fontos lenne, hogy mindenképp megszerezzük az első bajnoki pontjainkat. Ez biztosan nem lesz egyszerű, hisz az ózdi csapatot nagyon jó játékosok alkotják, kellemetlen ellenfél. De ha a saját játékunkat tudjuk hozni, akkor nem lehet gond.

A KTE-Piroska szörp kedden is tétmeccset játszott, az NB II.-es Kalocsánál vendégeskedett a Magyar Kupa első fordulójában és 37–20-ra nyert.

– Kalocsán arra törekedtünk, hogy aki a Fradi elleni mérkőzésen többet játszott az a kupameccsen kevesebb lehetőséget kapott, illetve fordítva. Próbáltuk úgy beosztani a játékosok erejét, hogy a pénteki bajnokira mindenki friss legyen – tette hozzá a szakember, aki az Ózd ellen biztosan nem számíthat a sérült Csordás Marcellre, míg a szintén maródi Kis Dániel játéka kérdéses.

Szuper! Mutatja Bencze József vezetőedző, aki az Ózd ellen is szeretne elégedett lenni
Fotó: Bús Csaba / Petőfi Népe

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában