Kézilabda

2020.02.22. 09:53

Nagyot túrázott, nagyot nyert a KTE-Piroska Szörp

Péntek este az utolsó előtti helyen álló Nyíregyháza otthonába látogatott a KTE-Piroska Szörp férfi kézilabda csapata az NB I/B Keleti csoportjában. Nehéznek ígérkezett a mérkőzés, az is lett, ám a hírös városiak végül magabiztos fölénnyel győztek.

Vincze Miklós

Fotó: BUS CSABA

Hamar meglépett a vendéglátójától a KTE, 2–7-es vendégvezetésnél időt volt kénytelen kérni a hazaiak mestere. Átmenetileg hatott a szer, előbb 5–8-ra, majd 9–10-re zárkóztak a nyírségiek, de 15–12-es KTE-vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok.

A második játékrészben sem változott a játék képe, 13–18-as állásnál hiába kért időt a hazai mester, Varga Zsolt, a kecskeméti lendületet nem tudta megtörni, így a mérkőzés hajrájában már csak a győzelem aránya volt kérdéses. Tekintélyes lett. A következő mérkőzését csütörtökön játssza a tabellán egy ponttal az éllovas Cegléd mögött tanyázó kecskeméti csapat, akkor az Algyőt fogadják a Messzi István sportcsarnokban.

– Ahogy vártuk, nagyon nehéz mérkőzés volt, egy remek csapattal találtuk szemben magunkat – nyilatkozta a mérkőzést követően Bencze József, a kecskemétiek mestere. – Óriási fegyvertény Nyíregyházán nyerni, attól függetlenül, hogy a tabella alsó szegmensében foglalnak helyet a nyírségiek. Az első félidőben a védekezésünk jól működött, az elején sok könnyű gólt lőttünk, ám egy idő után megtorpantunk, és visszahúztuk magunkra a hazaiakat. A második játékrészben aztán még jobban összeállt a játékunk hátul, és ehhez kiváló kapusteljesítmény párosult. A 45. percre kialakult magabiztos vezetésünket egészen a végéig meg tudtuk tartani. Külön öröm, hogy csak huszonegy gólt kaptunk, az előző fordulóban bekapott harminckét találat után ez nagyszerű teljesítmény.

Nyíregyházi SN Kft–KTE-Piroska Szörp 21–29 (12–15)

A KTE gólszerzői: Nagy M. 6 (5), Berkes 4, Füstös 4, Csordás 4, Kátai 3, Tóth N. 2, Bíró 2, Szrnka 2, Sipeki 1, Kis. D. 1.

Kiállítások: 8 perc, ill. 8 perc

Hétméteresek: 4/4, ill. 6/5.

Képünk illusztráció!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában