futsal

2020.02.29. 13:34

Idegenből hozott fontos pontot a ScoreGoal

Az NB I.-es tagsága megőrzéséért harcoló ScoreGoal Kecskemét Futsal számára péntek este kezdődött a rájátszás alsóházi nyitánya. A hírös városiak a Dunaújváros otthonában kezdtek, és a papíron a legerősebbnek számító ellenféltől sikerült egy pontot elvenniük.

Vincze Miklós

Fotó: Bús Csaba

Pedig kecskeméti szempontból nem indult jól az összecsapás, ugyanis Fridrich révén már a 3. percben megszerezte a vezetést a dunaújvárosi alakulat, 1–0. Az SG Kecskemét Futsal egyik téli szerzeménye, Alekszandar Gavrilovics aztán a 12. percben szemfüles volt, és egy lecsorgó labdából egyenlíteni tudott, 1–1. A szünetig további találat már nem született, ám az első húsz perc hősies helytállása több áldozatot is követelt vendégrészről, ugyanis Móra és Rutai is kidőlt, sérülések miatt nem tudták tovább folytatni a játékot.

Hasonlóan alakult a második etap nyitánya is, ezúttal is korán szerzett góllal ragadta magához újra a vezetést a hazai csapat, Németh volt eredményes a 23. minutumban, 2–1. Nyolc perccel később még egyet rúgtak Fehér Zsolt tanítványai, Fridrich növelte kettőre a góljai számát, 3–1. Veszni látszott ugyan a mérkőzés, ám riadót fújtak a Kecskemétnél, és létszámfölényes játékkal igyekeztek megragadni minden lehetőséget. Ez a húzás bejött, ugyanis jöttek is a helyzetek, amelyek közül kettő góllá is ért. A 39. percben előbb Gavrilovics hozta vissza a pontszerzési reményeket (3–2), majd néhány másodperccel a mérkőzés vége előtt Scserban bombázott a kapuba Dobosi passzát követően, 3–3-ra alakítva az eredményt.

– Óriási gratuláció jár a csapat minden egyes tagjának, hiszen maximálisan odatették magukat a srácok – nyilatkozta a lefújást követően Koós Károly, a kecskemétiek vezetőedzője. – Paprikás hangulatú meccsen sikerült pontot rabolnunk Dunaújvárosból. Az első félidőben még érződött, hogy ennek a csapatnak ebben az összeállításban ez az első tétmeccse így együtt, de a második felvonásban már jobban összeálltunk, és sokkal több helyzetet dolgoztunk ki. A Dunaferr jobban használta ki a helyzeteit, ám mi tizenkilencre lapot húztunk, és ez a húzás bejött, elsősorban annak köszönhetően, hogy volt hit és erő a csapatban, hogy megfogyatkozva is visszajöjjön a végjátékban. Nagyon fontos pontszerzés ez nekünk, egy kiváló Dunaferr ellen tudtunk idegenben döntetlen játszani. Remélem, hogy a folytatás is hasonló lesz.

Fotó: Bús Csaba

Dunaferr Due Dutrade FC–SG Kecskemét Futsal 3–3 (1–1)

Férfi futsal NB I., alsóházi rájátszás 1. forduló, Dunaújvárosi sportcsarnok

Dunaferr: Rigó – Klacsák, Fridrich, Faragó, Pál. Csere: Gergely, Cseresnyés, Németh P., Sáhó, Schnierer, Csányi, Náémeth L. Horváth B. Edző: Fehér Zsolt.

Kecskemét: Tombácz – Simics, Rutai, Scserban, Gavrilovics. Csere: Csővári – Csamangó, Móra, Kovács J., Récsei, Dobosi, Szedmák. Vezetődző: Koós Károly.

Gól: Fridrich a 3. és a 31., Németh P. a 23., illetve Gavrilovics a 12. és 39., Scserban a 40. percben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában