CSELGÁNCS

2020.01.23. 19:04

Hét érmet szerzett a KJC-KeSI

A Kecskeméti Judo Club-KeSI dzsudokái a napokban Mórahalmon szerepeltek, a Molnár Franciska-emlékversenyen.

Borbély Károly

A KJC U16-os csapata Nagysolymosi Tibor (középen) és Horváth Levente edzővel

Forrás: KJC

Az év elején megrendezett viadal kiváló felkészülést nyújtott a hosszú versenyidőszak megindításához. A hírös városiak tíz versenyzővel léptek tatamira a több mint 250 főt megmozgató megméretésen, és közülük kilencen végeztek pontszerző helyen.

Diák korcsoportban Pusztai Maximilian ezüst-, Nagy Nimród, Major Gábor, Falusi Péter és Szabó-Győrfy Zalán bronzérmet szerzett, míg Szabó-Győrfy Csongor ötödikként zárt.

A KJC U16-os csapata Nagysolymosi Tibor (középen) és Horváth Levente edzővel
Fotó: KJC

Az U16-os mezőnyben Bagó Boglárka a dobogó legmagasabb fokára állhatott, Lovászi Bendegúznak a harmadik hely jutott, Prikkel Zsombor pedig ötödikként fejezte be a viadalt. A felkészítő edzők: Nagysolymosi Sándor, Cseh Márk, Horváth Levente, Nagysolymosi Tibor.

Molnár Franciska a szegediek háromszoros bajnoka

Molnár Franciska 1958. decem­ber 14-én született Mórahalmon, majd Győrbe került, ahol a főiskola mellett kezdett el aktívan dzsúdózni. Ez olyan jól ment neki, hogy már a SZEOL AK színeiben a magyar szövetség által kiírt második (1985), harmadik (1986) és negyedik (1987) cselgáncs országos bajnokságon az 52 kilogrammos súlycsoportban az első helyen végzett. Ő volt az első szegedi női cselgáncsozó, aki a válogatottba is bekerült, sőt, a nemzetközi viadalokon is érmes helyezéseket szerzett. A kiváló sportoló 2013. november 20-án hunyt el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában