birkózás

2020.01.14. 10:55

Élen állnak a kiskunfélegyházi birkózók

A megye legeredményesebb szakosztálya a Kiskunfélegyházi Birkózó Sport Egyesület. Diák korosztályban ők szerezték a legtöbb pontot az országos csapatbajnokságokon.

Vajda Piroska

A felvételen az egyesület legeredményesebb versenyzői láthatók

Fotó: Vajda Piroska

Rendkívül sikeres évet tudhat maga mögött a Kiskunfélegyházi Birkózó Sport Egyesület. Szabó József edző elmondta, az egyesületben elsősorban utánpótlásképzés folyik, a sportolók életkora 5 és 16 év közötti. Birkózásban a hivatalos versenyeket 10 éves kortól rendezik, az alatt különböző meghívásos, felkészülési gálákon léphetnek szőnyegre a fiatalok, ahol már több apróság ért el biztató sikereket. A diák korosztályban, ahol a 10-13 évesek versenyeznek, a félegyháziak szerezték a legtöbb pontot az országos csapatbajnokságokon.

A felvételen az egyesület legeredményesebb versenyzői láthatók
Fotó: Vajda Piroska

A fiúk kötöttfogásban bronz, szabadfogásban ezüstérmesek lettek, míg a lányok úgy szereztek ezüstérmet, hogy nem szenvedtek vereséget senkitől. Egyéniben a diákolimpiai és országos bajnokságokról 4 arany, 4 ezüst és 10 bronzérmet sikerült gyűjteni – sorolta büszkén az egyesület edzője. Azt is elmondta, hogy jelenleg diák és serdülő korosztályban vannak versenyzők, akik 603 olimpiai pontot gyűjtöttek, ezzel az ország százhúsz szakosztálya közül a huszonkettedik helyen végeztek.

A megyében a legeredményesebb szakosztálynak bizonyultak, de a Dél-kelet területi régióban is a második helyen állnak. Szabó Józseftől azt is megtudtuk, hogy edzéseiket jelenleg a Platán Utcai Általános Iskolában tartják hétfőn, szerdán és pénteken, 17 és 19 óra között, ahol minden érdeklődő gyermeket szívesen látnak. A felkészítésben Szabó József mellett Ván Jenő, Kelemen András, Polyák Dániel, Gyöngyösi Gergő és Lőrincz-Szabó Emese segíti a fiatalokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában