kosárlabda

2020.01.07. 12:46

Csak helytállni sikerült a bajai kosarasoknak

Nehéz mérkőzés várt a Bajai Bácska FKE csapatára vasárnap este a férfi amatőr NB I./B Piros csoportjában, ugyanis Nyíregyházán vendégeskedtek Cservék Csaba tanítványai.

Vincze Miklós

Forrás: shutterstock.com

Jól kezdte a Baja a találkozót, a harmadik percben még a vendégek vezettek 7–8-ra. Jakab Pétert képtelenek voltak tartani a hazaiak, az első negyedben már 16 dobott pontot ért el. A csapat kiválóan játszott, az első etapot hat pont előnnyel zárta. A Bácska a következő felvonásban is ott folytatta, ahol abbahagyta, a 13. perc végén 23–33 állást mutatott az eredményjelző. Hazai időkérés következett, ezután egy kissé megzavarodott a Sugó-parti csapat. Még náluk volt az előny, amikor egy eladott labdát követően véleményes sportszerűtlent fújtak Martin ellen. Ezt ő nehezen dolgozta fel és technikai faultot követően el kellett hagynia a játékteret. Mindez a 16. percben történt, a bajt tetézte még egy kiállítás is, így két kezdőt elveszítve folytatódott a mérkőzés. A nagyszünetre már a házigazdák vonultak előnnyel. A folytatásban változott a játék képe, a Cápák egy 9–2-es rohammal állva hagyták a vendégeket. Ezt követően a mérkőzésbe már nem tudott érdemben beleszólni a Bács-Kiskun megyei gárda. Sokáig nem pihenhetnek a bajaiak, szerdán ugyanis újabb összecsapás vár rájuk, ezúttal a TF otthonában.

Nyíregyháza–Bajai Bácska FKE 86–64 (19–25, 26–18, 23–12, 12–9)

Nyíregyháza, vezette: Lengyel, Dromán, Drenyovszki)

Bajai Bácska FKE: Vukicevic 4, Goldring J. 6, Goldring G. 2, Jakab 20, Pongó 8. Csere: Nagy D. 20., Kővágó-Laska, Fehér 2, dr. Ágfalvi 2, Pálkerti. Edző: Cservék Csaba.

Alsóházi rangadót vívott a Kecskeméti KC a női amatőr NB I. Piros csoportjában. Győzelemben reménykedtek a mérkőzés előtt a hazaiak, ezek a remények azonban hamar, már szinte az első negyedben szertefoszlottak. Küzdött, erőlködött ezt követően a hazai gárda, a második negyedben képes is volt megállítani a Tatabánya szárnyalását, ám csak átmenetileg, a tatabányaiak végül tizennyolc pont fórral győzték le a kecskeméti lányokat.

Kecskeméti KC–Tatabányai KC 53–75 (6–18, 25–27, 8–13, 14–17)

Kecskeméti KC: Burján L. 5, Schlégl 8, Fekete, Burján B. 4, Kálló 8. Csere: Serbán 21, Tasi, Kiss V., Horváth A. 7., Csomor, Madna, Urbán. Edző: Kónya Levente.

– Sok bölcsességet nem tudok eme meccs kapcsán megfogalmazni – nyilatkozta Kónya Levente, a kecskemétiek edzője –, maximum annyit, hogy elviszem a lányokat bokszedzésre, hogy erősödjenek egy kicsit. Gratulálok a vendégcsapatnak.

Nagykanizsára látogatott a Bajai NKK a női kosárlabda amatőr NB I./B Zöld csoportjában. Jobban kezdett a hazai 8 csapat, a második és harmadik etapot azonban a bajai lányok nyerték. A hajrában aztán erősített a Nagykanizsa, és az erős negyedik negyednek köszönhetően sikerült megszereznie a győzelmet.

Kanizsai Vadmacskák SE–Bajai NKK 81–73 (31–22, 14–18, 13–20, 23–13)

Bajai Női KK: Raus 14, Kucsora 14, Szöllősi 9, Pap 22, Hilcz 4. Tamás 10, Lantos, Renkus. Vezetőedző: Tamás Zoltán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában