kosárlabda

2019.12.16. 12:21

Legyőzte a Soproni MAFC-ot a KTE-fakó

Pénteken a Soproni MAFC együttesét fogadta a Mercedes-Benz Sport Akadémián a KTE-Duna Aszfalt NB I./B Zöld csoportos együttese.

Vincze Miklós

Forrás: illusztráció

Az első negyedben kidolgozott előnyt sokáig tartani tudta a Kecskemét, egészen a negyedik felvonás közepéig. Ekkor a SMAFC ideiglenesen átvette ugyan a vezetést, de egy időkérést követően újra lendületet kaptak a hazaiak, és végül megnyerték a mérkőzést.

A sérüléséből nemrég felépülő, kecskeméti Varga Balázs így értékelte a sikert: – Gratulálok az ellenfélnek. Nagyon jól játszottak, extra dobóformát mutattak a támadásban, és a védekezésnél a zónával megzavartak minket. Szerencsére a végjátékban higgadtabbak voltunk és ezért megérdemeltük a győzelmet.

– Gratulálok mindkét csapatnak – elemzett a kecskemétiek trénere, Váradi Kornél. – Jó mérkőzést játszottunk, és gratulálok a játékosaimnak, hogy ilyen higgadtan játszottak a végén. A sérülések és az NB I./A-s mérkőzés miatt meglehetősen felforgatott szerkezettel is játszottunk, de a soproniak extra dobóformáját a lepattanó csata magabiztos megnyerésével tudtuk kompenzálni.

– A sérülések és egyéb elfoglaltságok miatt ma nem tudtunk a teljes keretünkkel eljönni – jelezte a vereség egyik okát a soproni mester, Csaplár-Nagy Arnold. – Ennek ellenére egy extra hárompontos dobóformát tudtunk ma produkálni. Sajnos ennek ellenére is kikaptunk, gratulálok a játékosaimnak, jól küzdöttek, és gratulálok a Kecskemétnek.

KTE-Duna Aszfalt–SMAFC 84–76 (24–12, 17–24, 20–20, 23–20)

Férfikosárlabda NB I./B, Zöld csoport, 14. forduló.

Kecskeméti pontszerzők: Plézer 22/9, Molnár D. 21/6, Kucsera 6, Fülöp 11, Lewis 11/9, Varga B. 7, Cserkó K. 4, Lukács D. 2.V. M.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában