kosárlabda

2019.12.21. 07:00

Az oroszlányi oroszlánbarlangba látogat a KTE

A férfi élvonalbeli bajnokság alapszakaszának 11. fordulójában Oroszlányban szerepel a KTE-Duna Aszfalt. A vasárnapi tévés meccs (M4 Sport) 17 órakor kezdődik.

Borbély Károly

Nagyszerű sportemberek alkotják a KTE-Duna Aszfalt csapatát

Fotó: Bús Csaba

A férfi élvonalbeli bajnokság újoncai ritkán tudják legyőzni a Szolnoki Olaj vagy épp a Pécs csapatát. Az Oroszlány megtette, sőt, a legutóbbi hazai meccsén megszorongatta az Albát, csupán három ponttal kapott ki a fehérváriaktól.

– Nagyon jó csapat az Oroszlány, nem egy tipikus újonc, amelyik retúrjegyet vesz a második vonalból az elsőbe. Szép csarnokuk van, hatalmas szurkolói bázisuk. Öt légióssal és használható, tapasztalt magyar játékosokkal rendelkeznek, tízes rotációval tudnak pályára lépni. Különösen hazai pályán, a szurkolóik támogatásával, óriási meccseket játszanak, nagyon nehéz az otthoni oroszlánbarlangban legyőzni őket, de mi erre készülünk – mondta Forray Gábor, a KTE vezetőedzője, aki nyugodt légkörben utazhat csapatával a vasárnapi meccsre, a KTE ugyanis eddig remekül teljesít.

– Eddig valóban jobban megy a szekér, mint bárki gondolta volna. Az elért sikerek után sokszor éreztem úgy, hogy ennél már több nem lehet, aztán a játékosaim, ezek a nagyszerű sportemberek bebizonyítják az ellenkezőjét. Most jó formában vagyunk, és remélem, hogy tovább folytatjuk a csodát. Minél több meccset szeretnénk nyerni, mert az már a zsákban van. Most fenn vagyunk, de bármikor jöhet egy hullámvölgy, ezért addig kell ütni a vasat, amíg meleg – tette hozzá Forray.

A 11. forduló további párosításai, péntek: Alba Fehérvár–Kaposvári KK (lapzártánk után). Szombat: Falco-Vulcano Energia KC Szombathely–Atomerőmű SE, 13 órakor. Egis Körmend–DEAC, Jászberényi KSE–Zalakerámia ZTE KK, Szolnoki Olajbányász–PVSK-VEOLIA, mindegyik 18 órakor. Vasárnap: Sopron KC–Naturtex-SZTE-Szedeák, 18 órakor.

Nagyszerű sportemberek alkotják a KTE-Duna Aszfalt csapatát
Fotó: Bús Csaba

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában