labdarúgás - megye I.

2019.10.05. 21:40

Biztosan győzött a KHTK Lajosmizsén

A tabellán a negyedik helyen tanyázó Lajosmizse a harmadik helyen álló Kiskunfélegyházi HTK-t fogadta a labdarúgó megyei első osztályban, a 9. fordulóban. A mérkőzésen magabiztos vendéggyőzelem született.

Vincze Miklós

Fotó: Bujdosó Gréta

Nagy lendülettel kezdtek a csapatok, mindjárt az elején nyomás alá helyezte a hazaiak kapuját a vendég gárda, bár igazi helyzetet eleinte nem bírtak kidolgozni. A 11. percben Szabó Attila lőtte be balról a labdát, a rárajtoló Nagy Viktor elengedte, így alakult át veszélyes lövéssé a beadás, a rövidre mozduló Lord a hosszúba tartó labdát végül nagy bravúrral, lábbal hárította. Az első negyedóra képe alapján az volt az ember benyomása, hogy – katonai hasonlattal élve – a KHTK a reguláris hadsereg, amely tervszerűen dolgozza ki a csapásait, a küzdő hazai csapat pedig a lehetőségekre lesve és védekezve gerillaháborút folytat. A 14. percben mintaszerű támadás végén megszerezte a vezetést a vendégcsapat. Nagy Viktor indított a félpályáról, a labdának szeme volt, Bábi előtt landolt, Bábi elnyargalt vele a jobb oldalon, a 11-es pont tájékára tálalta be a labdát, Tököli a legjobb ütemben érkezett és helyezett középről a kapu jobb oldalába, 0–1. Rajzolni sem lehetne látványosabb akciót. Három percre rá Valkai ívelt előre egy újabb forintos labdát, Nagy Viktor rajtolt rá, testével remekül fedezte, csak a hazai kapussal állt szemben, ám a jobb alsó sarok mellé lőtt. A 25. percben váratlanul egyenlített a hazai gárda, bizonyítva az örök tételt, hogy egy jól beívelt szöglet önmagában veszély. Kiss László tekerte az ötös sarkához a labdát, a nagy tumultusban Kerepeczki olyan szerencsétlenül ért bele, hogy a pettyes a lábáról a jobb alsó sarokba pattant, 1–1. Próbálta megbecsülni a váratlan egyenlítést a hazai gárda, ám ez látványosan nem sikerült, a 35. percben ugyanis bemutatták, mit tilos egy védelemnek csinálnia, különösen amikor egy Tököli a lesipuskás. Treiber a jobb oldalról, az oldalvonal mellől kanyarította haza kapusának a labdát, a pattogós passzal komoly zavarba hozva Lordot. A kapus meg nem foghatta, próbálta lekezelni, de a labda elpattant tőle éppen annyira, hogy Tököli közbenyúljon és a bal sarokba helyezzen, 1–2. Helyzetet először a 39. percben dolgozott ki a hazai csapat, akkor Kiss László indította remek labdával a bal oldalon a 16-os irányába robogó Juhászt, ő egy remek csel után azonnal helyzetbe került, a kifutó Oroszi eszén azonban nem sikerült túljárnia.

A második félidőnek rögtön az elején óriási fölényt alakított ki a KHTK, ez az 55. percben érett góllá. Tököli a félpályáról adott mintaszerű labdát a jobb oldalon megiramodó Bábinak, ő levitte az alapvonalig, középre lőtte, és az érkező Szabó Attila közelről passzolt a hálóba, 1–3. Ez újfent egy oktatófilmbe illő jelenet volt. A második játékrész első húsz percében a két csapat között osztálykülönbség volt, és ez nem a Lajosmizse kritikája, hanem a Kiskunfélegyháza dicsérete. Látványosabbnál látványosabb akciókat vezettek a vendég kékek, amelyek végébe csak a végén csúszott hiba. A Lajosmizse dicsérete, hogy az utolsó húsz percben hajtással, brusztolással végül is eltüntette ezt a különbséget. A 76. percben Kiss Lászó ívelte ki középről a labdát az egész mérkőzésen nagyon agilis Juhász elé a bal oldalra, ő remek ütemben adott be, bent érkezett Treiber, ő azonban középről, 15 méterről, óriási helyzetben a jobb felső sarok mellé durrantott. A 91. percben Makai nyargalt el a jobb oldalon, középre adásából Szabó Tamás küldte közelről, egyből kapura a labdát, Lord óriási bravúrral hárított. Az eredmény nem változott, megérdemelten győzött az érett, higgadt focival, jó játékkal előrukkoló Kiskunfélegyháza.

Árva Zsolt: – Amit elterveztünk, abból vajmi keveset tudtunk megvalósítani. A második gólját óriási egyéni hibából szerezte a vendég csapat. Megviselhette ez a játékosokat, aki kulcsember, mert a második játékrészben ajtó-ablak helyzetben nem tudta eltalálni a vendégek kapuját. A Félegyháza rutinjából illetve a mai rossz napunkból csak ez jöhetett ki, hogy a KHTK elviszi a három pontot.

Koncz Zsolt: – Szerencsére jól mentünk bele a mérkőzésbe. Végig nyugodt meccs volt ez a számunkra, végig a mi kezünkben volt az irányítás, sok helyzetet ki tudtunk dolgozni, így úgy vélem, hogy a mérkőzés képét tekintve megérdemelten vittük el a három pontot a nagyon jól szereplő Lajosmizse otthonából.

Lajosmizsei VLCKiskunfélegyházi HTK 1–3 (1–2)

Lajosmizse, 250 néző, vezette: Pataki (Szabó G., Harsányi)

LVLC: Lord – Bán (Simtchatcha 67.), Fekete, Borsos (Szécsényi 75.), Árva, Kiss L. Tábi (Rideg 50.), Rapi, Palotai, Treiber, Juhász. Játékos-edző: Árva Zsolt

KHTK: Oroszi – Bábi (Makai 61.), Valkai, Tököli, Nagy V., Huszka, Szabó A. (Szabó T. 65.), Palásti (Nagy D. 67.), Antman (Magony 86.), Kerepeczki (Tóth I. 52.), Ábel. Játékos-edző: Koncz Zsolt.

Gól: Kerepeczki (öngól) 25., ill. Tököli 14., 35., Szabó A. 53.

Sárga lap: Palotai 59. perc. Kiállítva: Kiss L. 80. perc.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában