szabadidősport

2019.05.26. 18:48

Kétezren álltak rajthoz a Mercedes-futáson

Kilencedik alkalommal rendezték meg Kecskeméten a Mercedes-Benz futást. A korábbi évektől eltérően a verseny minden távját a gyár területén teljesítették a rajthoz állók.

Borbély Károly

A legfiatalabbak mezőnyében közel négyszázan rajtoltak, sokaknak kísérője is volt

Fotó: Borbély Károly

Rekordidő alatt telt be a versenyzői létszám a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár hagyományos futóversenyére. A vasárnap kilencedik alkalommal megrendezett sporteseményen – melynek fő célja a közösségépítés és az egészséges életmód népszerűsítése – a karosszériaüzemet és az összeszerelő üzem logisztikai csarnokát is érintették a rajthoz állók.

A sportesemény egyre népszerűbb a felnőttek és a gyerekek körében, számos család vett részt a közös időtöltésen. A versenytávokat idén összesen kétezer futó teljesítette. Az 1,3 kilométeres távon közel 400 gyermek futott, az 5x5 kilométeres váltófutáson 88 csapat tette próbára erejét. Több mint ezer versenyző állt rajthoz a 10 kilométeres távon, a leghosszabb, 25 kilométert pedig 202 fő vállalta. A felnőttek futóútvonala öt kilométeres körökből állt.

A legjobb helyezéseket elért versenyzőknek Christian Wolff, a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár ügyvezető igazgatója gratulált és adta át a díjakat. Úgy vélte, örömre és büszkeségre ad okot, hogy miközben a sportolással a résztvevők az egészséges életmód mellett teszik le a voksukat, a rendezvény fontos közösségi esemény is. Mint mondta: „Versenyünk igazi hagyománnyá nőtte ki magát, amely a gyár vonzáskörzetéből, de Magyarország más részeiből is vonzza a futókat és kísérőiket”.

Mivel a Mercedes-Benz Gyár Futóverseny nem csak az eredményességről, hanem az összetartozásról is szól, a verseny minden indulója elismerő érmét kapott.

A legfiatalabbak mezőnyében közel négyszázan rajtoltak, sokaknak kísérője is volt
Fotó: Borbély Károly

Akik a dobogón végeztek

Gyermektáv (1,3 kilométer), lányok: 1. Kiss-Pauditz Aliz, 2. Nagy Zsófia, 3. Balogh Nóra. Fiúk: 1. Bori Noel, 2. Hajdu Erik, 3. Óvári Csanád.

10 km, nők: 1. Bor Katalin Diána, 2. Mencel Mónika Szabina, 3. Virág Dóra. Férfiak: 1. Nagy Richárd, 2. Horváth Zsolt, 3. Licsák Zoltán.

25 km, nők: 1. Koleszárik-né Németh Beáta, 2. Geráné Tapasztó Ágnes, 3. Vass Melinda. Férfiak: 1. Maglódi Levente, 2. Lesi Zoltán, 3. Fodor Gábor.

5x5 kilométeres váltó: 1. Spartan Kecskemét (Horváth Gábor, Mészáros Csaba, Bukor Tamás, Sárai-Szabó Tamás, Abonyi Ákos), 2. Csongrád VVSE I (Pálinkó Péter, Kovács Máté, Szarvas Dávid, Kupeczki Kornél, Hegedűs Levente), 3. Haragos Pistik (ifj. Molitórisz Károly, ifj. Csikós Zoltán, ifj. Tréfás András, Kollár Bálint, Dobecz Richárd).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában