labdarúgás - megye II

2019.05.18. 20:15

Bajnok lett a Kerekegyháza

Bár két forduló még hátravan a megyei másodosztályú bajnokság küzdelmeiből, az Északi csoportban a Kerekegyháza semmit nem bízott a véletlenre, a Vasutas SK elleni 11–0 arányú győzelmével megnyerte a bajnokságot.

Vincze Miklós

Hosszú évek tudatos építőmunkájának a gyümölcsét arathatták le szombat délután Kerekegyházán. A Vasutas SK elleni hazai mérkőzés előtt már tudható volt, hogy amennyiben győz a csapat, akkor Kerekegyháza bajnokot avat. Kerekegyházán mindenre gondolnak, és bár óvatos optimizmussal még tartottak is a mérkőzéstől – ki tudja, hogyan hat a fiúkra, hogy bajnokavatásra készülnek, akár még görcsöt is okozhat –, azért a pezsgőt bekészítették, az MLSZ szabályok által szabta korlátokba beleférő, de ipari mennyiségű füstgyertyából azért betáraztak, még a fiesztára ideális nyárias időjárást is megrendelték.

A mérkőzésen aztán minden úgy alakult, ahogy a nagykönyvben meg van írva egy bajnokaspiráns és egy sereghajtó mérkőzésén. Már a 14. percben megtört Gáspár révén a jég, (1–0), majd négy, illetve hét percre rá Bashiri-Shahroodi is beköszönt, (3–0), Kis Richárd és Malik Milán góljaival pedig már 5–0 volt a félidőben az állás. A második játékrészben még hatszor betalált a hazai gárda, a lefőjás előtt a játékos-edző, Gazdag Attila, így Kerekegyházán a füstgyertyák szavatossága nem fog megromlani, a pezsgőket nem kell akciósan kiárusítani és torok nem maradt szárazon, és jó néhányszor elhangzott a Queen együttes aktuális slágere is, a We are the Champions.

Ráadásul nem is csak a megye kettes felnőtt csapat ünnepelhet az idén aranyérmet, hiszen a kerekegyházi fiatalok is megannyi fronton vitézkedtek. A Kerekegyháza beadta a megye egyes bajnokságra az indulási kérelmet, a bajnokság lezárása után bizonyára a rájuk jellemző megfontoltsággal osztanak, szoroznak, de egyáltalán nem lenne meglepő, ha ősszel már régi riválisaik, a Szabadszállás és a Lajosmizse ellen vitézkednének az első osztályú bajnokságban.

Kerekegyházi SE–Vasutas SK 11–0 (5–0)

Kerekegyháza, 350 néző, vezette: Bosnyák Sándor (Kaszala Mihály, Borbényi Miklós.)

Kerekegyháza: Nagy R. (Fekete) – Garaci, Szakál, Gogolák (Harlacher), Nagy Norbert, Kis Richárd (Nagy László), Malik, Bashiri-Shahroodi (Gazdag), Boronkay, Gáspár. Játékos-edző: Gazdag Attila

Vasutas SK: Hunyadi – Szűcs Sándor, Szabó Dávid, Pálnok, Kürtösi (Szarka), Kele, Bende, Seres, Homoki-Szabó, Szász, Szűcs Ferenc. Edző: Grósz Gábor

Gól: Gáspár 14., Bashiri-Shahroodi 18., 21, Kis Richárd 30., 64., 81., Malik 33., Harlacher 74., Nagy Norbert 51., 56., Gazdag 89.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában