Röplabda 

2019.02.21. 09:01

Jobban koncentrált a Vegyész

Szerda este a friss Magyar Kupa-győztes HÉP-Kecskeméti RC rangadón fogadta a Kazincbarcikát a Messzi István Sportcsarnokban, a férfi Extra Liga ötödik fordulójában. A majd két órás, helyenként színvonalas, közönségszórakoztató csatát a koncentráltabb borsodiak nyerték 3:1 arányban.

Vincze Miklós

Az első szettben 5:5-ig fej-fej mellett haladt a két együttes, akkor rákapcsolt a Kazincbarcika, és zsinórban hat szervát értékesítve 12:6-ra meglépett. Dávid Zoltán kétszer is időkéréssel próbálta fékezni a Vegyész lendületét, sikertelenül, a vendégek 25:14-re behúzták az első játszmát.

A második etapban 10:10-ig nem tudtak egymástól elszakadni a felek, ám ekkor a kazincbarcikaiak három ponttal elhúztak. 14:11-nél Dávid Zoltán újfent időt kért, és ezúttal sikerült is rendet tennie a fejekben, megkezdte a felzárkózást a KRC. 16:16-ra egyenlített, majd 19:18-nál a vezetést is megszerezte. Ezt követően visszavette még ugyan a vezetést a Vegyész, sőt, játszmalabdái is voltak – akárcsak a KRC-nek –, a hazaiak azonban hatékonyabban támadtak, és Gacs blokkjával 30:28 arányban megnyerték a maratomi hosszúságú második szettet.

A harmadik etapban is szorosan haladtak egymás mellett a csapatok 6:6-ig, aztán 8:7-es vendégvezetésnél Szabó szerváiból zsinórban hat pontot kasszíroztak a borsodiak. Fenn is tartották a nyomást, és ezt követően a hazaiaknak már csak hát pontot engedve ezt a játszmát is 25:14 arányban húzták be.

A negyedik játékrészt is a vendégcsapat kezdte erősebben, 3:3 után elszakadtak a KRC-től, és elhúztak 5:10-re. Ebben az időszakban kezdett egyre inkább kiütközni a mentális fáradtság a hazaiakon, egyre több volt a hiba. 12:17-ig tartották az ötpontos előnyüket Marek Kardos tanítványai, akkor a hazai edző, Dávid Zoltán időkérésének meglett az eredménye, és megkezdte a felzárkózást a Kecskemét. Nem is sikertelenül, hiszen visszajött a már elúszónak tűnő meccsbe, és 19:19-re egyenlített. Ám amint felvillant az ötödik játszma reménye, nyomban szerte is foszlott, mert 21:23-as állást követően hiába harcoltak ki fontos pontokat Krupánszkiék a végjátékban és alakították 23:24-re az eredményt, gyermetegnek tűnő hibákkal – szervánál beléptek, vendég nyitást elnéztek, majd hosszút szerváltak – megkönnyítették a Kazincbarcika dolgát, amely végül az ötödik játszmát és ezzel a mérkőzést is behúzta.

A bosszantó hibák ellenére szórakoztató mérkőzést vívott a két csapat, és míg a hazai közönségnél még tartott a kupagyőzelem okozta kegyelmi állapot a csapat irányába, Dávid Zoltán, a hazaiak trénere annál mérgesebb volt.

– Az elején nagyon meg voltunk illetődve, ennek köszönhetően a Kazincbarcika belelkesedett és egy szimpla játékkal megnyerték az első szettet – elemzett a hazai mester. – A második etapra felébredtünk, és azt csináltuk, amit kell. A harmadik, negyedik játékrészben sajnos nem volt elég akaraterőnk, mentálisan nem voltunk eléggé ott, a borsodiak sokkal jobban akarták a meccset. A kupagyőzelmünket most már félre kell tennünk, le kell zárnunk. Minden csoda három napig tart, mindig az aktuális mérkőzésre kell koncentrálnunk.

– Szinte végig irányítás alatt tudtuk tartani a mérkőzést, egyedüli kivétel a második szett volt, amikor egy perc alatt leadtuk az előnyünket – nyilatkozta a jóval elégedettebb Marek Kardos, a vendégek vezetőedzője. – Az első és a harmadik játszma meggyőző volt, míg a negyedikben beragadtunk egy állásban, így kicsit közelebb jött hozzánk ellenfelünk, az utolsó pontoknál azonban magabiztosak voltunk.

FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, 5. FORDULÓ

Kecskeméti RC–Vegyész RC Kazincbarcika 1-3 (-14, 28, -14, -23)

Messzi István Sportcsarnok, 300 néző. V.: Adler, Halász E.

KRC: Gacs 4, Amarildo 6, Krupánszki 13, Szabó M. 5, Pesti 13, Sanches 8. Csere: Deák (liberó), Gönczi 2, Szabó V. 5. Vezetőedző: Dávid Zoltán.

VRCK: Páez 3, Németh 20, Juhász 3, Szabó D. 22, Milev 14, Macko 11. Csere: Vitko (liberó), Toronyai, Blázsovics 2. Vezetőedző: Marek Kardos.

Az állás: 1. Pénzügyőr 12 pont/4 mérkőzés, 2. Kaposvár 6/3 (6:3), 3. Kazincbarcika 6/3 (6:4), 4. Kecskemét 6/4 (7:7), 5. MAFC-BME 3/3, 6. DEAC 0/5

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában