úszás

2019.01.29. 12:10

Második helyen végzett a Bácsvíz-KVSC csapata

A Bácsvíz-KVSC a második helyen végzett a VIII. Aranyhomok-kupán. A kecskeméti csapat 19 arany-, 17 ezüst- és 22 bronzérmet szerzett.

Borbély Károly

A Bácsvíz-KVSC versenyzői 19 arany-, 17 ezüst- és 22 bronzérmet szereztek a VIII. Aranyhomok-kupán

Forrás: Petőfi Népe

A VIII. Aranyhomok-kupa Nemzetközi Úszóversenyt rendezték meg a hétvégén a Kecskeméti Fürdőben. A megmérettetésen 39 egyesület 522 versenyzője rajtolt.

A csapatok pontversenyét és így az Aranyhomok-vándorkupát az 1021 pontot elérő BVSC Zugló együttese vihette haza, míg a második helyen a hazai Bácsvíz-KVSC végzett 679 ponttal, a dobogó harmadik fokára a Kőbánya SC állhatott fel 520 ponttal.

Az egyéni versenyszámokban a kecskeméti gárda versenyzői összesen 58 dobogós helyezést – 19 arany-, 17 ezüst- és 22 bronzérmet – szereztek. A hazaiak 209 alkalommal ugrottak medencébe, és a versenyzők közel fele egyéni csúcsot úszott, a 9-10 éves lányok korosztályában a legmagasabb LEN-pontszámot Mohay Janka érte el, így ő nyerte a korosztályos kupát.

A Bácsvíz-KVSC versenyzői 19 arany-, 17 ezüst- és 22 bronzérmet szereztek a VIII. Aranyhomok-kupán
Fotó: Petőfi Népe

A KVSC éremszerzői:

Albert János, Bogdán Luca, Czeglédi Diána, Czeglédi Kenéz, Demjén Bátor, Gál Olivér, Garajszki Máté, Hajagos Benjámin, Kerekes Luca, Király Léna, Kis Bence, Kosztolányi Anna, Lajter Szabolcs, Mohay Janka, Mozsárik Levente, Osztényi Dániel, Pajor Franciska, Szilvási-Hazag Aliz, Wórum Benedek.

A Kecskeméti VSC pontszerzői: Márhoffer Soma, Czeglédi Zselyke, Szabó Nóra, Fodor Ildikó, Nagy Luca Natália, Pap Kata, Fekete Miklós, Katona Lujza, Tóth Molli, Farkas ­Janka.

A kecskeméti csapat felkészítő edzői: Nagy Zoltán, Bálint Zoltán, Bács Ferenc.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában