kézilabda

2018.11.10. 09:42

A KNKSE a mérkőzés esélyese, de nem lesz könnyű

Vasárnap este 16 órakor a bajnokságban jelenleg hét ponttal a 6. helyen álló Kecskeméti NKSE a sereghajtó Algyőt fogadja a női kézilabda NB I/B Keleti csoportjában, a Messzi István Sportcsarnokban.

Vincze Miklós

Kaiser Melitta a csabai védők gyűrűjében

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Bús Csaba

Óhatatlanul is visszatekintéssel kezdődik az esélylatolgatás, hiszen vasárnap és kedden is tétmeccset játszottak a kecskeméti lányok, és bár mindkettő vereséggel zárult, ennek ellenére különösen az első osztályú Békéscsaba ellen kedd este nyújtott teljesítmény azért bizakodással töltheti el a szurkolókat. Kérdés, hogy mennyi erőt vett ki a játékosokból a két erőpróba, és hogy milyen állapotban van a keret.

– Az, hogy negyvennyolc órán belül játszottunk két igen komoly tétmérkőzést, fizikailag rettentően igénybe vette a játékosaimat, főleg így, hogy belül elég kevés a cserelehetőségünk. De erre valamit majd ki kell találni, a maródiak frontján ugyanis nem igazán van kedvező változás, még mindig elsősorban az egészségügyi stáb állítja össze a csapatot – írta le a helyzetet Varga József vezetőedző. – Gulyás Vanda sajnos hosszú időre kiesett. Oldalsószalag-roncsolódása van, ez alapból nyolc hét járógépet jelent. Dajka Betti állapota már javul, az ő játéka még kérdéses, remélem, számíthatok rá. Belül a két átlövő, az irányító és a beálló posztra négy emberünk van, ahol lehetőségem van a cserére, az a két szél. De muszáj lesz megoldani azt, hogy a kezdők is pihenhessenek meccs közben is, mert az nem fog menni, hogy ugyanazok játsszák végig a hatvan percet. A célunk egyértelműen a győzelem, az elvárás is ugyanez. Az ellenfél csapatában vannak rutinos játékosok, nagyjából ismerem őket, van köztük több volt játékosom is, manapság már egyébként is könnyű a tájékozódás, a szövetség honlapján bármikor megtekinthető az aktuális ellenfél előző meccse.

Az első osztályú Békéscsaba elleni Magyar Kupa-meccs, amelyen az 50. percig továbbjutásra állt a KNKSE, természetesen rengeteg energiát kivett a lányokból. Lelkileg óriási pluszt adott a gárdának az, hogy kis híján kiverték esélyesebb ellenfelüket, fizikailag viszont rendkívülien kimerítette az a csata az erőtartalékokat. – Bevallom őszintén, arra számítottam, hogy a Békéscsaba a félidőre már lerendezni a meccset. Azt terveztem, hogy a mérkőzés második felében majd pihentetem a kulcsembereket, és mindenkinek játéklehetőséget adok. Aztán minden máshogy alakult, hiszen csak az 50. percben értek utol minket, így aztán nem tehettem meg azt, hogy a második félidő elején, szoros állásnál, amikor továbbjutásra állunk, elkezdek kísérletezni. Ha az ellenfélnél nem lett volna egy Walfish, meg is nyertük volna a meccset. Azt ő döntötte el. A végére elfáradtunk. Addig is lőtte volna ő a gólokat, de a mérkőzés hajrája előtt odaértünk, meg tudtuk ezt akadályozni. Lelkileg tehát jelentett pluszt, de fizikailag óriási áldozatokkal járt a kupacsata. Szerdán nem is tartottam nekik edzést, csak a KESI rendezvényére látogattunk el, előtte fürdés, gyúrás volt a program, tehát az elmúlt napokban a regeneráció volt a cél, de csütörtökön már edzettünk délelőtt, délután is, pénteken és szombaton is egy edzést vezénylek nekik. Megpróbáljuk valahogy frissíteni őket, mert nagyon fontos, hogy a hétvégi meccset behúzzuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában