kosárlabda

2018.10.02. 12:04

Győzelemmel rajtolt a KKC

A hétvégén játszotta az első idei bajnoki mérkőzését a Kecskeméti Kosárlabda Club másodosztályú női kosárlabdacsapata az amatőr női NB I. Piros csoportjában. A nyáron több kulcsember távozott a klubtól, akiket fiatalokkal pótoltak, annál örömtelibb, hogy a fiatalok magabiztos győzelemmel kezdtek a pécsi riválisukkal szemben.

Vincze Miklós

Az első negyedben valósággal lelépte a Kecskeméti KC a vendégeket, 28–2-es hazai vezetéssel ért véget az első etap, nem utolsósorban azért, mert sikerült meg is lepni a vendégeket az igen agresszív védekezéssel. A félidőig még tovább növelte az előnyét a hazai gárda, így 31 pontos hazai előnnyel vonulhattak az öltözőbe a csapatok. A második félidő szorosabb negyedeket hozott, a nagy előnyt Kónya Levente arra használta ki, hogy a kecskeméti keretből mindenkit a pályára küldött, tehát azokat is, akik máskor esetleg kevesebb lehetőséget kapnak. A csapat hétvégén a Vasas vendége lesz.

– Már az első negyedben megalapoztuk a győzelmet, gratulálok is a csapatomnak, mert remekül játszottak – tekintett vissza a találkozóra Kónya Levente, a kecskeméti lányok edzője. – Fontos tapasztalatot is levonhattunk ebből a mérkőzésből, nevezetesen azt, hogy meg kell tanulnunk kezelni a nagy különbségeket, akár mi vezetünk, akár mi vagyunk jelentős hátrányban. Ilyenkor nem szabad megnyugodni, nem szabad hátradőlni, hanem végig teljes fordulatszámon kell pörögni. Nekünk az az előnyünk, hogy tudunk futni, agresszívan kosárlabdázunk, és amennyiben ebből engedünk, az azonnal meglátszik a játék ritmusán, és visszaüthet. De ettől függetlenül nagyon örülök, nekünk minden győzelmet nagyon meg kell becsülnünk ebben az erős csoportban, az pedig egy külön ajándék volt nekünk ezen a mérkőzésen, hogy a korán szerzett nagy előny birtokában mindenki be tudott állni, mert így mindenki tudja szokni a felnőtt-meccsek erősebb ritmusát, hiszen a mi keretünk nagy része tavaly még kadett-mérkőzéseket játszott.

Kecskeméti KC–PINKK SE 84–50 (28–2, 24–19, 17–14, 15–15)

Kecskemét, 140 néző, vezette: dr. Varga Zoltán, Vadász Csaba

KKC: Schlégl 4, Burján L. 20, Buzánczky 9, Burján B. 14, Kálló 9. Cserék: Kurtz 15, Balogh, Tasi 3, Nagy B. 2, Csomor 4, Király 2, Magna 2. Edző: Kónya Levente

PINKK: Temes 2, Szabó L. 10, Séra 9, Szomor 9, Molitor 2. Cserék: Mándity 6, Auth, Szabó N., Borbás 12. Edző: Debreceni Eszter.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában