szabadidősport

2018.07.02. 07:26

Félmaratoni versenyt tartottak a bugaci pusztában

A férfiak mezőnyében Szabó Milán, míg a nők között Pál Petra ért elsőként célba a VII. Futó-homok félmaratoni versenyen. A bugaci megmérettetésen különböző távok közül választhattak az indulók.

Borbély Károly

Pál Petra és Szabó Milán a dobogó legfelső fokán

Forrás: Petőfi Népe

Szombaton rendezte meg Bugacon a VII. Futó-homok félmaratont a Iustitia Egyesület a Kiskunsági Nemzeti Parkkal közösen. Az előző napok időjárása nem sok jóval kecsegtetett, a sok eső miatt a hőmérséklet lecsökkent, másrészt a talaj is megkeményedett. A verseny napjára azonban a hőmérő higanyszála még a hűvös Gavallér­ tanyán is 30 Celsius-­fok közelébe emelkedett.

A hagyományokhoz híven először az ovisok vágtak neki a versenynek. Volt köztük olyan lelkes kislegény, Kollár Tamás, aki pályabejárás előtt kétszer is lefutotta a távot a hivatalos verseny előtt, majd ilyen tapasztalat birtokában meg is nyerte a versenyt. A legkisebbek után az iskolások futama következett, ők a gyönyörűen felújított Gavallér tanyát futották körbe. A 7-8 évesek versenyét Szendrei Patrik és Takács Luca nyerte, míg a tőlük egy, illetve két évvel idősebbek között Sebestyén Léna és Sebestyén Petra szerezte meg az aranyérmet.

Pál Petra és Szabó Milán a dobogó legfelső fokán
Fotó: Petőfi Népe

Ezt követően Varga Mihály bugaci mesemondó karikás ostorának durrantása indította el a felnőttek versenyét. A 8,5 kilométeres távot a férfiak mezőnyében Baukó Ferenc teljesítette elsőként (00:43:44), míg a nők között Fucin Szilvia Mária lett az első (00:42:54), 15 kilométeren pedig Nagy Zoltán (01:07:37) és Bor Katalin Diána (01:08:02) győzött.

A 21 kilométeres távot a leggyorsabban Szabó Milánnak (01:28:20) és Pál Petrának (01:49:46) sikerült elsőként teljesíteni. Ők ezzel a teljesítménnyel elnyerték a nemzeti park által felajánlott meglepetéscsomagot, amely sok-sok finomságot rejtett. Az abszolút versenyben őket követte Szalóki Róbert (01:36:26) és Kiss Ottó (01:38:59), illetve Geráné Tapasztó Ágnes (01:57:18) és T. Nagy Magdolna (02:03:47).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában