labdarúgás

2018.06.13. 11:34

Evés közben jött meg a kécskei csapat étvágya

Ahogy a Déli csoportban, úgy az Északiban is az utolsó fordulóban dőlt el az aranyérem sorsa a Bács-Kiskun megyei II. osztályban. A Kécske a Kerekegyházával versengett az elsőségért, végül az előbbi nyert, egy ponttal megelőzve vetélytársát.

Szentirmay Tamás

Pálmonostorán ünnepelte megye kettes bajnoki címét a Duna Aszfalt Tiszakécske VSE II gárdája

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Szentirmay Tamás

A Pálmonostora–Duna Aszfalt TVSE II találkozóra (3–7) nagyszámú szurkoló érkezett Tiszakécskéről Pálmonostorára, hogy biztassák csapatukat, és hozzásegítsék a győzelemhez. A vendég szurkolóknak két vágyuk volt. Az egyik, hogy megnyerjék a mérkőzést, és ezzel együtt a bajnokságot, a másik, hogy Káli Tibor megrúgja az ötvenedik gólját. Mindkettő sikerült.

– Már a nyáron felvetődött, hogy komolyabban kellene hozzáállni ehhez a 2017/2018-as bajnoksághoz, de valamilyen oknál fogva az első hét meccs nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna – mondta Bagi Gábor, a TVSE vezetőedzője, aki a sikertelenség után leült beszélgetni a játékosaival. – Bár addig sem volt probléma az edzéslátogatottsággal és a munkához való hozzáállással, de nem jöttek az eredmények. Megbeszéltük, hogy mindenki rátesz még egy lapáttal. Tizenhat-tizennyolc játékos mindig volt az edzéseken, így könnyebben is ment a munka. Ősszel hét pont hátrányunk volt, az elsővel szemben. Akkor fogalmazódott meg bennünk, ha megnyerjük az összes tavaszi mérkőzésünket, akkor bajnokok is lehetünk. Télen is folyamatosan voltak edzések, az idősebb játékosok is úgy álltak hozzá, hogy példát mutattak a fiataloknak. Amit kértem, azt feltétel nélkül teljesítették. Ahogy közeledtünk a bajnokság vége felé, egyre jobban éreztük, hogy az első helyen tudunk végezni – tette hozzá a tréner, akinek csapata 139 gólt lőtt és 50-et kapott, de tavasszal mindössze tizenhármat.

– Egy idő után összeállt a csapat. Ekkor már nemcsak reménykedtünk, hanem bíztunk is abban, hogy meglesz a bajnoki cím. Nem egy bunkerfocival, nem egy megvárom, hogy mit mutat az ellenfél stílussal, hanem saját játékunkat játszva végeztünk az élen. Evés közben megjött az étvágyunk, és ez mindenkiből a legjobbat hozta ki. Ki kell emelnem Káli Tibit, aki tavasszal 32 gólt rúgott, az egész bajnokságban pedig ötvenet. De nem jutott volna el eddig, ha nincs mögötte a csapat.

Bagi Gábor azt is elmondta, hogy vállalják a magasabb osztályt. Nem valószínű, hogy igazolnak, mert mindenki bizonyított ebben a szezonban, és a magasabb osztályban is megkapja a lehetőséget.

Pálmonostorán ünnepelte megye kettes bajnoki címét a Duna Aszfalt Tiszakécske VSE II gárdája
Fotó: Szentirmay Tamás / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában