Labdarúgás

2018.04.13. 13:02

Hatpontos meccs lesz Géderen

Az április 14-én délután 16 óra 30-kor kezdődő Géderlak–Borota rangadó előtt Salamon Miklóssal, a hazaiak játékos-edzőjével, illetve Szűcs Zoltánnal, a Borota edzőjével beszélgettünk.

Vincze Miklós

Minden érintett egyetért abban, hogy ritka izgalmas az idén a megyei másodosztályú labdarúgó bajnokság. Több csapat is komolyan megerősödött, és a küzdelem, többek között az élcsoportban is végig kiélezett. Rangadókban sem bővelkedik a liga. Délen a múlt héten Sükösd–Dusnok örökrangadót vívtak, ezen a hétvégén a déli második, a Géderlak fogadja hatpontos mérkőzésen a harmadik helyen álló Borotát, jövő héten pedig az Északi csoportban rendeznek csúcsrangadót, hiszen az első és a második helyezett Tiszakécske és Kerekegyháza vív hatpontos mérkőzést utóbbi otthonában.

Salamon Miklós

– Bizonyára rosszul érintette önöket, hogy két hete kikaptak Érsekcsanádon. Mivel magyarázza?

– Hasonló volt az a vereségünk, mint az őszi, éppen az e hétvégi ellenfelünk, a Borotával szemben elszenvedett. Vezettünk kétszer is, de az ellenfél mind a két alkalommal meglehetősen hamar egyenlített, és onnantól hihetetlenül tűzbe jöttek, és lelkesedésben múltak fölül minket.

– Az, hogy a vereség után éppen szabadnaposak lettek, jól jött vagy rosszul?

– Én a magam részéről azt mondom, hogy rosszul. Egy vereséget lehetőleg minél előbb feledtetni akar az ember, nekünk erre a csanádi zakó után nem volt lehetőségünk. Jobban örültem volna, ha nem két hetet kellett volna várni azzal, hogy kiköszörülhessük a csorbát, ráadásul éppen a Borota ellen, de ez van, állunk elébe.

– Vannak-e hiányzók a keretben?

– Sajnos igen, ketten biztosan hiányozni fognak, eltiltás miatt. Mazán Balázs piros kapott Érsekcsanádon, egy meccsre tiltották el, illetve az egyik csatárunk, Németh Tamás az ötödik sárga lap miatt lesz kénytelen kihagyni ezt a rangadót. Tehát két olyan kulcsember ember esett ki, – ráadásul éppen a Borota ellen, aki a tabella alapján akár meg is előzhet minket – akikre nagy szükség lett volna ezen a találkozón.

– Mire számít és mi a cél?

Nagyon szeretnénk javítani. Egyrészt természetesen a szurkolók, másrész saját magunk miatt is. Jó csapat vagyunk, nem engedhetjük meg magunknak az újabb botlást. Egy-egy botlás természetesen minden csapatnál előfordul, és bele is fér. Azt remélem, hogy a Csanádon elszenvedett vereségünk egy időben jött pofon volt, ébresztőleg hatott a csapatra atekintetben, hogy mindenki tisztában legyen azzal, hogy nem elég jó csapatnak lenni, tenni is kell azért, hogy az is maradjunk. Én minden meccs előtt igyekszem feltüzelni a játékosaimat, mert az magától nem jön. Egyébként igazi rangadóra számítok, és meggyőződésem, hogy az is lesz. Természetesen győzni szeretnénk.

Szűcs Zoltán

– Jól hatott a csapatszellemre, hogy a hétvégén 0–2-ről fordítva sikerült győzni?

– Ha ironizálni akarnék, akkor azt mondanám, hogy az biztos, hogy nem rombolta. De a tréfát félretéve, ami a csapatszellemet, a keret hangulatát illeti, az nálunk most eleve nagyon jó. Ez pedig, hogy a hétvégén újra hátrányból sikerült fordítanunk az Érsekcsanád ellenében, számunkra az idén már egyáltalán nem újdonság, hiszen az őszi idényben is hét olyan meccset játszottunk, amit a második félidőben fordítottunk meg. Tehát nem remeg meg a lábunk, ha vezet az ellenfél.

– Vannak-e hiányzók a keretben?

– Hiányzók természetesen mindig vannak. De, ahogy mondani szokás, egy ekkora rangadó előtt a halottak is föltámadnak, ennek megfelelően én is a teljes kerettel készülök a hétvégére.

– Számít-e arra, hogy szurkolók is elkísérik a csapatot?

– Természetesen, hiszen más, idegenbeli mérkőzésekre is elkísérnek minket a szurkolóink. Ráadásul a Jánoshalma idegenben játszik, és ez rendre a mi nézőszámunkon is meglátszik. Egyszóval biztos vagyok benne, hogy sokan elkísérnek minket. Ugyanakkor nem kenyerem az üzengetés, de a büfésnek annyit mégiscsak üzennék, hogy készüljön, mert a borotai tábor mindenütt igen szép forgalmat szokott hozni a helyi vendéglátósoknak. És nem a levegőbe beszélek, kaptunk már ebben a tekintetben elégedett visszhangokat.

– Mire számít Géderlakon, mi a cél?

– Remek mérkőzésre számítük, ami a célunkat illeti, csakis a győzelem az elfogadható a számunkra, és az is a cél. Nagyon szeretnénk határozottan beleszólni a dobogós helyezésekbe. Jó passzban vagyunk, szerencsére rengeteg gólt lövünk, úgyhogy nem túlzott ez az elvárás. Úgyhogy igen csalódottak lennénk, ha nem sikerülne megvalósítani a célunkat. Mondom ezt az ellenfél maximális tisztelete mellett, hiszen a Géderlak gólkülönbsége hazai pályán tiszteletet parancsoló, 54–6, tehát tudjuk, hogy egy remekül felkészített, jó csapat vár ránk. Biztató, hogy ősszel is mi voltunk az elsők, akik képesek voltunk őket legyőzni.

Megye II. Dél

1. SÜKÖSD 18 15 2 1 69–17 47

2. GÉDERLAK 18 15 0 3 88–23 45

3. BOROTA 19 14 2 3 65–38 44

4. DUSNOK 20 12 4 4 62–40 40

5. BÁCSBORSÓD 19 11 2 6 51–29 35

6. MÉLYKÚT 18 9 3 6 58–31 30

7. ÉRSEKCSANÁD 18 9 2 7 43–33 29

8. HAJÓS 20 9 2 9 41–46 29

9. KELEBIA 19 9 1 9 38–35 28

10. NNÁDUDVAR 19 8 1 10 45–46 25

11. HÍD SC 19 5 1 13 26–73 16

12.HERCEGSZÁNTÓ 18 4 3 11 22–54 15

13. SZEREMLE 19 3 1 15 22–86 10

14. FSZENTIVÁN 19 2 4 13 22–48 10

15. TOMPA 19 1 2 16 18–71 4

A Tompától egy pontot levontak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában