labdarúgás

2018.03.17. 19:35

Győzelemmel felérő döntetlent ért el Pécsen a Tiszakécske

Az NB III. Közép csoportjának a bajnokaspiránsai csaptak össze Pécsen, az Újmecsekaljai stadionban. A Pécs már a mérkőzés elején megszerezte a vezetést, ám a kécskeiek óriásit küzdöttek, és a találkozó hajrájában sikerült egyenlíteniük, így hihetetlenül értékes döntetlennel utazhattak haza.

Vincze Miklós

A szakadó eső ellenére jó hétszáz néző látogatott ki a Közép csoport rangadójára. Riasztóan mély talajon játszottak a csapatok, a pályának voltak olyan részei, ahol a játékosok bokáig álltak a vízben. Egy-két hazai lövési kísérlet után a Pécs a 10. percben megszerezte a vezetést, akkor Károly lőtt jobbról Helesfay kapujának a jobb oldalába. 1–0. A 16. percben Tölgyesi veszélyeztetett szabadrúgásból, lövése mellé ment. Négy percre rá a hazai Wittrédi kísérletezett szintén szabadrúgásból, lövését az tette veszélyessé, hogy labdája megpattant a vizes talajon, gól azonban nem született. Négy percre rá a gólszerző Károly bombáját hárította bravúrral Helesfay, hazai vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrészben is főleg a küzdelem dominált. Szabó István, a kécskeiek trénere kettős cserével frissítette csapatát az 55. percben, Pintért és Markót hozta be. A mérkőzésnek ez az időszaka helyzetekben nem bővelkedett, de továbbra is pokoli nagy küzdelem folyt, ahogy halad előre az idő, egyre inkább a Bács-Kiskun megyeiek vették át az irányítást. A 80. percben Markó esett el a 16-oson belül, Oláh Gábor játékvezető sípja azonban néma maradt. Három percre rá egyenlített a Tiszakécske, a kilenc perccel korábban csereként beállt kécskei közönségkedvenc Kalmár talált a pécsiek hálójába, 1–1. Újabb gól már nem született, így óriási sikert könyvelhetett el Szabó István csapata.

Szabó István így nyilatkozott a mérkőzés után: – A két csapat jobb játékteret érdemelt volna, de az időjárás kiszámíthatatlan. A vízilabdához az első félidőben a Pécs alkalmazkodott jobban, a második félidőben mi. A második játékrészben erővel is jobban bírtuk, úgyhogy igazságos a döntetlen, sőt, szerintem a hozzáállásunk akár győzelmet is érdemelhetett volna, hiszen maximális hittel, nagy akarattal játszottunk. Amiatt egy kissé keserű a szám íze, hogy az ellenfél kispadjáról sportemberhez méltatlan beszólásokat kaptunk, de ez legyen az ő bajuk. Mi mindig tiszteljük az ellenfelet, otthon is, idegenben is. Ez sport, itt lehet emelt fővel döntetlent játszani és akár veszíteni is. Annak már a mérkőzés előtt örültem, hogy kiváló játékvezető kapta a mérkőzést, aki NB I-ben is vezetett már, és valóban jól is vezette a mérkőzést, ami mély talajon nem könnyű.

Pécsi MFC–Duna Aszfalt Tiszakécskei VSE 1–1 (1–0)

Pécs, 700 néző, vezette: Oláh Gábor (Kis Zoltán, Gráf András)

Pécs: Sólyom – Nagy J., Wittrédi (Mojzer 62.), Kónya K., Károly, Koller, Kónya D., Horváth A., Nyárasdi, Szabó R., Beke. Edző: Márton Gábor

Tiszakécske: Helesfay – Takács (Markó 55.), Oláh, Juhász, Tölgyesi (Kalmár 74.), Puskás, Polyák, Szabó L., Kardos (Pintér 55.), Ludánszki, Kocsis. Edző: Szabó István

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában