Labdarúgás

2018.02.08. 15:40

Újabb regionális tornát rendez a KLC-KTE SI

Vasárnap ismét nagyszabású RUK labdarúgótornát rendez a Kecskeméti Regionális Központ, ezúttal az U10-es korosztály számára.

Vincze Miklós

A tavalyi évet egy tiszakécskei régiós tornával zárták, akkor az U9-es alközponti válogatottak részvételével. A 2018-es munka felvezetéseként is hasonló rendezvényt szerveznek, ám ezúttal az U10-es korosztály legjobbjai lépnek pályára a kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Iskola tornacsarnokában.

A részvevők ezúttal is adottak, hiszen a Minősített Utánpótlás Központok (MUK), azaz az alközpontok válogatottjai kaptak meghívást. Ez azt jelenti, hogy az U10-es korosztály legnagyobb ígéreteiből összeállított csapatok találkoznak majd. A hat klub ezen a hétvégén is körmérkőzéses rendszerben dönt a végső sorrendről.

Az alközpontok válogatottjai játszanak majd

A torna előtt Szabó Tibor régiós szakmai vezető így nyilatkozott a tavaszra tervezett munkáról: – Folyamatosan zajlik az előre meghatározott feladatok szervezése a Regionális Utánpótlás Központban, illetve hozzákapcsolódva az alközpontokban. A kilencéveseknek ebben a félévben is szeretnénk válogatott edzéseket tartani, az alközpontok szintjén pedig a tíz, tizenegy éves korban is öt, öt ilyen összetartás lesz ebben a félévben. Az év első nagyobb eseménye ez a kecskeméti torna lesz az U10-es MUK válogatottak számára, korábban ilyen volt az U9-es tiszakécskei, illetve az U11-es kelebiai rendezvény is. Még ebben a hónapban tornát rendezünk az U13-nak is, de itt az alközponti egyesületek korosztályos csapatai fognak találkozni, nem a válogatottak, erre 17-én kerül majd sor. Decemberben egy évzáró beszélgetést is tartottunk az alközpontokkal, amin meghatároztunk az eddigiek mellett új feladatokat is. Próbálunk új dolgokat is belevinni a munkába, felmérésekkel kiegészíteni a válogatott összetartásokat. Emellett szakmai napokat fogunk szervezni, melynek célja az, hogy az alközpontok alatt működő, kisebb egyesületek edzőit is minél jobban bevonjuk. A tavaszi szezont egy nagyszabású nemzetközi tornával szeretnénk majd lezárni.

Kecskeméti Regionális Utánpótlás Labdarúgó Torna

Helyszín: Kecskemét, II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola csarnoka (Tóth László stny. 2.)

Időpont, megnyitó: 2018.02.11. (vasárnap), 9:00

Résztvevők: KLC-KTE SI MUK válogatott, Szeged 2011 MUK, Szolnoki MÁV MUK, Szilády RFC MUK, Ceglédi VSE MUK, LUA Baja MUK

Mérkőzések: 9.15-től 15.20-ig

Eredményhirdetés: 15.30

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában